Õllesommeljee Oskar Pihlik ütleb, et tüüpilised road Blondi kõrvale on juustuvõileivad või õlles hautatud jänes. Samuti sobib see Pihliku sõnul hästi ka marjadest (mustikas, kirss, must ploom) tehtud salatite kõrvale või lihtsalt aperitiiviks. Magusamatest toitudest võib seda kasutada kirsisorbeti alusmaterjalina, lisaks sobitub see juustukoogi, šokolaadivahu ja igasuguste puuviljapõhiste magustoitudega.
Läksin esimese toidu puhul samuti salati teed ja lõhega Caesar sobis Blondiga minu meelest kohe väga hästi. Magusaga tahtsin mõistagi ka katsetada ja vähemalt nime poolest sobis blondie blondiga küll. Tegelikult ei olnud maitsel samuti viga ja mul oli hea meel, et hapukas kirss ja toorjuust koogi sisse pandud said. Värske ning marjase sorbee juurde passiks see ilmselt samuti, kuid pigem tundub minu jaoks see õllesort märksa paremini soolasema toidukraamiga haakuvat.
lõhe fileetükki
salatit
oliiviõli
riivitud parmesani
majoneesi
sidrunimahla
küüslauguküüs, kooritud
Worchesteri kastet
kastme valmistamisest. Selleks vala kõik kastme koostisained blenderisse ja
töötle ühtlaseks. Vajadusel lisa veidi vett või veel sidrunimahla.
saiaviilud tükkideks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta
näpuotsatäie soolaga ja vala üle 1 sl oliiviõliga. Sega kergelt läbi ja küpseta
200 kraadises ahjus u 10 minutit, kuni sai on kena ja kuldpruun.
kalatükid ja prae neid 1 sl oliiviõliga keskmiselt kuumal pannil nahapool
allpool 3-4 minutit, kuni nahk on krõbe. Pööra ringi ja prae veel 1-2 minutit.
Lase paar minutit rahuneda.
salatilehed kaussi ja sega kastmega, aga jäta paar supilusikatäit kastet
varuks. Jaga taldrikutele, puista peale röstitud ciabattatükid, tõsta juurde kala, avokaadoviilud ja lutserniidud.
Tripsuta peale pisut kastet ja puista juurde parmesaniviile. Serveeri.
rafineerimata roosuhkrut
šokolaadi
küpsetuspulbrit
vanillisuhkrut
soola
toorjuustu
maisitärklist
riivitud sidrunikoort ja sorts sidrunimahla
(külmutatud) kirsse
või ja sega sekka suhkur. Sega niikaua,
kuni tehib ühtlane segu. Lase u 10 minutit jahtuda, siis vispelda ükshaaval
hulka munad, küpsetuspulbriga segatud jahu ning hakitud šokolaad.
kausis sega toasooja toorjuustu hulka sidrunikoor, suhkur, maisitärklis ja
muna. Sega ühtlaseks.
cm suurune vorm õliga ja vooderda küpsetuspaberiga. Vala vormi tainas ning
selle peale toorjuustusegu. Sega kergelt tainaga ja puista peale kirsid.
Küpseta 170 kraadises ahjus u 30 – 35 minutit, kuni kook on äärtest krõbe aga
keskelt õige pisut veel võdiseb. Lõika jahtunud kook ruutudeks ja serveeri.