Kirsiõlle juurde toitu sobitades sattusin algul küll kergelt kimbatusse, kuid peale mõningaid katsetusi sai tulemus vist siiski päris tore. Õllesommeljee Oskar Pihlik soovitab näiteks siinkohal vältida vürtsikaid toite, sest vastasel juhul kaob õlle maitse selle taustal täiesti ära. Hästi sobivad kirsiõlle juurde Itaalia toidud (pasta, pizza, punased ja valged kastmed), Brie juust ja roheline salat. Lisaks täidlasemad linnuliha toidud (magushapu kana), kalatoidud (valge kala, sushi) ning muud mereannid. Seda õlut võib võtta ka kergemate liharoogade ja sobilkul viisil tehtud toore loomaliha ( nt. veise tartar ) kõrvale.
Otsustasin kirsiõlu paari panna pardiga, mis üksteise maitset minu meelest kenasti täiendavad. Salat sai maitsev, kuid kui peale foto tegemist lisasin katseks ka pisut fetat, sobitus kõik minu meelest veelgi paremini kokku. Jälle proovisin ka magusama toiduga õlut kõrvutada nagu olen teinud ka eelmiste õlletüüpide juures. Pannkoogid ja kesvamärjuke võivad tunduda kummalise paarina ning tegelikult ei saa perekonnainimestele vist seda kombot pühapäevade alustuseks soovitada, kuid õnneks pole kivisse raiutud, et pannkooke alati just hommikuti ja pisipere seltskonnas sööma peab. Mustsõstar on parasjagu tugeva maitsega mari, mis kirsiga kokku sobib, kuid muidugi võib siin katseid teha ka teiste marjade ja luuviljalistega. Näiteks võiksid hästi sobida ka vaarikas, tume ploom jms.
pardifileed
suvikõrvits
seemned
kinoad
fetajuustu (soovi korral)
peotäit segasalatit
hakitud mündilehti
veini äädikat
granaatõunakastet
oliiviõli
soola ja 1,5 dl veega keema. Keeda 3 minutit, seejärel kata potike kaanega ja
keera tuli alt ära. Lase seista 10 minutit, siis klopi kahvliga kohevaks.
nahapool allpool lõikelauale ja lõika ära nahk, mis liha piiridest väljapoole
jääb. Keera liha ümber ja lõika naha sisse kerged, u 1 cm vahedega siilud, kuid
nii, et liha terveks jääks. Soovi korral lõika nahk ka ristipidi läbi, nii et
nahapinnale tekib ruudustik. Maitsesta fileed soola-pipraga ja aseta külmale
pannile nahapool all – nii voolab liigne rasv naha seest paremini välja.
Pruunista mõlemalt poolt ja küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 180
kraadi juures veel 7 minutit. Kata kergelt fooliumiga ja lase lihal u 10
minutit rahuneda. Viiluta.
sega suures kausis kokku salatikaste, tõsta paari supilusika jagu kastet
kõrvale. Lisa segasalat ja tükeldatud või hoopis koorimisnoaga pikkadeks
viiludeks tõmmatud suvikõrvits ja hakitud münt. Sega hoolega läbi ja tõsta
vaagnale või taldrikutele. Jaga salatikuhjale pardilihaviilud ja kinoa ning
pudista soovi korral peale murendatud fetajuustu. Tripsuta üle järelejäänud kastmega
ning puista üle granaatõunaseemnete ja mündilehtedega.
jogurtit
soola
riivitud sidrunikoort ja sorts sidrunimahla
speltapüüli (või nisujahu)
küpsetuspulbrit
soodat
praadimiseks
(külmutatud) mustsõstraid
moosisuhkrut
apelsini mahl ja riivitud koor
koos suhkru ja apelsinimahla ning-koorega potti ja lase tasasel kuumusel,
vahepeal segades keema tõusta. Jahuta.
munakollased ja munavalged eraldi kaussidesse. Lisa munakollastele suhkur,
sool, sidrunimahl ja –koor ning jogurt ja ricotta.
Vahusta kergelt munavalged. Sega jahu küpsetuspulbri ja soodaga ning vala
ricottasegu hulka.Sega õrnalt juurde ka vahustatud munavalged. Kuumuta pannil
killuke võid ja pisut õli ning tõsta pannile supilusikasuurused tainapätsid.
Prae pannkoogid madalal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri koos
mustsõstramoosiga.
*Postitus on valminud koostöös A.Le Coq’iga