Maasikad punase veiniga on üks tore suvine Prantsuse magustoit, mida on väga lihtne valmistada ka suuremale seltskonnale. Lihtne on siin samuti libastuda ja maasikatega koonerdama hakata, kuid sama asi võib juhtuda ka olude sunnil kui varutud maasikad lihtsalt imekombel ära kaovad. Sellepärast pakungi välja kaks erinevat versiooni.
Prantslaste maasikad punase veiniga
1l maasikaid
1 pudel kvaliteetsemat sorti punast veini, soovitavalt marjasema maitsega (Merlot, Zinfandel vms)
2-3 spl tuhksuhkrut
2 spl Cointreaud või muud apelsinimaitselist likööri
Pese, puhasta ja poolita marjad. Vala suurde kaussi ja sega ettevaatlikult suhkru ja Cointreauga ning lase nii pool tundi seista. Siis vala jurde punane vein, pane kauss külmkappi ja jahuta (ca 1 tund).
Serveeri maasikad magustoidupokaalidest koos vähese veiniga.Võid juurde lisada veel värskeid poolitatud maasikaid.
Koduperenaise punane vein maasikatega
maasikaid niipalju kui lastest järele on jäänud ( hea oleks 3-5 dl)
maitse järgi tuhksuhkrut
1 pudel joodavat punast veini
üks julge sorts Cointreaud
Talita sarnaselt eelmisele retseptile.Serveeri veiniklaasist koos mõningate maasikatega. Üksi tervet pudelitäit siiski ära tarvitada ei soovita – kutsu naabrinaine appi. 🙂