Noad-Kahvlid | Toidublogi | Britt Paju
  • Esileht
  • Retseptid
    • Kõik Argiroad Hoidised ja lisandid Hommikusöögid Joogid Kala ja mereannid Kastmed Koogid ja magusad küpsetised Köögiviljad ja taimetoit Linnuliha ja liharoad Magustoidud Salatid Soolased küpsetised Supid Suupisted
      Retseptid

      Kõrvitsakarask

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhuline apelsinikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

      Argiroad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Retseptid

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Argiroad

      Harissakana

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Argiroad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Argiroad

      Harissakana

      Argiroad

      Kaalika-kikerhernekarri

      Argiroad

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Argiroad

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Argiroad

      Saiavorm rabarberiga

      Argiroad

      Hernesupp karulaugupestoga

      Argiroad

      Ricottaga täidetud suvikõrvitsad tomatikastmes

      Hoidised ja lisandid

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Hoidised ja lisandid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Hoidised ja lisandid

      Veinine marjamoos

      Hoidised ja lisandid

      Suitsumakrellimääre

      Hoidised ja lisandid

      Rabarbrikreem

      Hoidised ja lisandid

      Roosiaia ploomimoos

      Hoidised ja lisandid

      Värske peedi “pesto”

      Hoidised ja lisandid

      Kibuvitsamoos punasesõstramahlaga

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Hommikusöögid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Hommikusöögid

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Hommikusöögid

      Suvikõrvitsa-salsaga munapuder

      Hommikusöögid

      Ahjupannkook tikritega

      Hommikusöögid

      Suitsumakrellimääre

      Hommikusöögid

      Ülepannikoogid peediga

      Hommikusöögid

      Natuke raamatust “Fitness & toitumine” ning üks tore…

      Hommikusöögid

      Jogurtine hommikuamps apelsinide ja krõbedate kaerahelvestega

      Hommikusöögid

      Kaeraterapuder

      Hommikusöögid

      Mango-astelpaju smuuti

      Hommikusöögid

      Hirsipuder mandlipiima ja ahjuõuntega

      Joogid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Joogid

      Jääkohv banaani ja kookospiimaga

      Joogid

      Mango-astelpaju smuuti

      Joogid

      Naadismuuti

      Joogid

      Sidecar veriapelsiniga

      Joogid

      Lehtkapsasmuuti

      Joogid

      Granaatõunaglögi

      Joogid

      Natuke jõulu kohvitassis

      Joogid

      Roheline smuuti koriandri ja ingveriga

      Joogid

      Jogurtikook ja smuuti – viigimarjadega

      Joogid

      Peedi-vaarika mahedik

      Joogid

      Kuum rummijook ingveri, sidruni ja meega

      Kala ja mereannid

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Kala ja mereannid

      Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

      Kala ja mereannid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Kala ja mereannid

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kala ja mereannid

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Kala ja mereannid

      Grillsalat suitsulõhega

      Kala ja mereannid

      Orsoto maapirni ja suitsuräimega

      Kala ja mereannid

      Paprikane lõhesupp

      Kala ja mereannid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Kala ja mereannid

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Kala ja mereannid

      Suitsumakrellimääre

      Kastmed

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Kastmed

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Kastmed

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kastmed

      Hernesupp karulaugupestoga

      Kastmed

      Grillsalat suitsulõhega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhuline apelsinikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Rummikoogid

      Koogid ja magusad küpsetised

      Jõulubrita kardemoni ja jõhvikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Safranisaiad kaneeli ja rosinatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Karamellised juustukoogiruudud õuntega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kõrvitsa-tiramisu

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kohupiima-vaarikakook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Sipelgapesakook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Mustsõstrane sefiiritort

      Köögiviljad ja taimetoit

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kaalika-kikerhernekarri

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Hernesupp karulaugupestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Krõbedad ahjuköögiviljad

      Köögiviljad ja taimetoit

      Ricottaga täidetud suvikõrvitsad tomatikastmes

      Köögiviljad ja taimetoit

      “Caponata”-pastaroog

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kõrvitsa-chilli ehk vürtsikamat sorti kõrvitsa-oapada

      Köögiviljad ja taimetoit

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Grillitud baklažaan sojakastme ja küüslauguga

      Linnuliha ja liharoad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Linnuliha ja liharoad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Linnuliha ja liharoad

      Harissakana

      Linnuliha ja liharoad

      Krõbe kana pankoga ehk orientaalne šnitsel

      Linnuliha ja liharoad

      Hakklihatäidisega ahjubataat

      Linnuliha ja liharoad

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Linnuliha ja liharoad

      Suitsukana-arbuusisalat

      Linnuliha ja liharoad

      Vietnamipärane kanasalat

      Linnuliha ja liharoad

      Parmesanikana

      Linnuliha ja liharoad

      Küpsetuspaberis aurutatud kanafilee

      Linnuliha ja liharoad

      Veiseliha peedi ja marjaveiniga

      Linnuliha ja liharoad

      Ahjupart ploomide ja punase veiniga

      Magustoidud

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Magustoidud

      Kõrvitsa-tiramisu

      Magustoidud

      Saiavorm rabarberiga

      Magustoidud

      Sipelgapesakook

      Magustoidud

      Granita veriapelsinide ja vahuveiniga

      Magustoidud

      Jõuluaja šokolaadi-marjakook

      Magustoidud

      Beseerull tikrikreemiga

      Magustoidud

      Metsmaasikašarlott

      Magustoidud

      Martsipani-krõbedik õunte, ploomide ja pohladega

      Magustoidud

      Jogurtisorbett tüümiani, mustikate ja virsikuga

      Magustoidud

      Rabarbrikreem

      Magustoidud

      Karamelli ja meresoolaga šokolaaditrühvlid

      Salatid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Salatid

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Salatid

      Grillsalat suitsulõhega

      Salatid

      Suitsukana-arbuusisalat

      Salatid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Salatid

      Vietnamipärane kanasalat

      Salatid

      “Ehe Eesti köök” ja kartulisalat

      Salatid

      Suvine värske kartuli-oa salat salvei ja peekoniga

      Salatid

      Umbrohusalatit ja karulaugukana

      Salatid

      Köögiviljasalat maapähklikastmega

      Salatid

      Kilusalat

      Salatid

      Salat hapukapsa, värske peedi ja pohladega

      Soolased küpsetised

      Kõrvitsakarask

      Soolased küpsetised

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Soolased küpsetised

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Soolased küpsetised

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas suitsulõhe ja peediga

      Soolased küpsetised

      Lameleib vürtskilu, ricotta ja röstitud tomatiga

      Soolased küpsetised

      Pirukad punase kapsa, õuna ja Briega

      Soolased küpsetised

      Naadi-juustu skoonid

      Soolased küpsetised

      Sibulapirukas Brie juustuga

      Soolased küpsetised

      Lahtine seene-tomatipirukas

      Supid

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Supid

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Supid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Supid

      Kanaseljanka

      Supid

      Teise ringi toit – pardiborš

      Supid

      100 suppi ja raamatuloos

      Supid

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Supid

      Röstitud tomatitest supp kookospiima ja läätsedega

      Supid

      Paprikane lõhesupp

      Supid

      Seene-kruubisupp lehtkapsaga

      Supid

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Supid

      Teise ringi Tom Kha kalkunilihaga

      Suupisted

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Suupisted

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Suupisted

      Ahjus küpsetatud Camembert jõhvikatega

      Suupisted

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Suupisted

      Diskomunad

      Suupisted

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Suupisted

      Suitsumakrellimääre

      Suupisted

      Lehtkapsakrõpsud

      Suupisted

      Uus raamat “Tänavatoit” ja mõned vaesed rüütlid

      Suupisted

      Kammkarbid verivorsti ja kõrvitsaga

      Suupisted

      Vürtsikad kanatiivad sidruniga

      Suupisted

      Grillitud krevetid väikese vürtsiga

  • Reisid, restod ja juhtumised
    • Kõik Juhtumised Reisid Restoranid
      Elamused

      Suupistelaud Eesti sünnipäevaks

      Elamused

      Ideid ja maitseid

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Elamused

      Amsterdamist armastusega

      Juhtumised

      Ideid ja maitseid

      Juhtumised

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Juhtumised

      Katsejänesena toitumisuuringus

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Reisid

      Amsterdamist armastusega

      Restoranid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Restoranid

      Sinimerekarbid tšillise ürdivõiga (ja FAO27 kalakohvik)

      Restoranid

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

  • Tehtud tööd
  • Minust
  • Kontakt
  • Esileht
  • Retseptid
    • Kõik Argiroad Elamused Hoidised ja lisandid Hommikusöögid Joogid Juhtumised Kala ja mereannid Kastmed Koogid ja magusad küpsetised Köögiviljad ja taimetoit Linnuliha ja liharoad Määramata Magustoidud Raamatud Reisid Restoranid Retseptid Salatid Soolased küpsetised Supid Suupisted
      Retseptid

      Kõrvitsakarask

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhuline apelsinikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

      Argiroad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Retseptid

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Argiroad

      Harissakana

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Argiroad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Argiroad

      Harissakana

      Argiroad

      Kaalika-kikerhernekarri

      Argiroad

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Argiroad

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Argiroad

      Saiavorm rabarberiga

      Argiroad

      Hernesupp karulaugupestoga

      Argiroad

      Ricottaga täidetud suvikõrvitsad tomatikastmes

      Elamused

      Suupistelaud Eesti sünnipäevaks

      Elamused

      Ideid ja maitseid

      Elamused

      Augustikuine Pariisi-amps

      Elamused

      Amsterdamist armastusega

      Elamused

      Sinimerekarbid tšillise ürdivõiga (ja FAO27 kalakohvik)

      Elamused

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Elamused

      Katsejänesena toitumisuuringus

      Hoidised ja lisandid

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Hoidised ja lisandid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Hoidised ja lisandid

      Veinine marjamoos

      Hoidised ja lisandid

      Suitsumakrellimääre

      Hoidised ja lisandid

      Rabarbrikreem

      Hoidised ja lisandid

      Roosiaia ploomimoos

      Hoidised ja lisandid

      Värske peedi “pesto”

      Hoidised ja lisandid

      Kibuvitsamoos punasesõstramahlaga

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Hommikusöögid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Hommikusöögid

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Hommikusöögid

      Suvikõrvitsa-salsaga munapuder

      Hommikusöögid

      Ahjupannkook tikritega

      Hommikusöögid

      Suitsumakrellimääre

      Hommikusöögid

      Ülepannikoogid peediga

      Hommikusöögid

      Natuke raamatust “Fitness & toitumine” ning üks tore…

      Hommikusöögid

      Jogurtine hommikuamps apelsinide ja krõbedate kaerahelvestega

      Hommikusöögid

      Kaeraterapuder

      Hommikusöögid

      Mango-astelpaju smuuti

      Hommikusöögid

      Hirsipuder mandlipiima ja ahjuõuntega

      Joogid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Joogid

      Jääkohv banaani ja kookospiimaga

      Joogid

      Mango-astelpaju smuuti

      Joogid

      Naadismuuti

      Joogid

      Sidecar veriapelsiniga

      Joogid

      Lehtkapsasmuuti

      Joogid

      Granaatõunaglögi

      Joogid

      Natuke jõulu kohvitassis

      Joogid

      Roheline smuuti koriandri ja ingveriga

      Joogid

      Jogurtikook ja smuuti – viigimarjadega

      Joogid

      Peedi-vaarika mahedik

      Joogid

      Kuum rummijook ingveri, sidruni ja meega

      Juhtumised

      Ideid ja maitseid

      Juhtumised

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Juhtumised

      Katsejänesena toitumisuuringus

      Kala ja mereannid

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Kala ja mereannid

      Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

      Kala ja mereannid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Kala ja mereannid

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kala ja mereannid

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Kala ja mereannid

      Grillsalat suitsulõhega

      Kala ja mereannid

      Orsoto maapirni ja suitsuräimega

      Kala ja mereannid

      Paprikane lõhesupp

      Kala ja mereannid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Kala ja mereannid

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Kala ja mereannid

      Suitsumakrellimääre

      Kastmed

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Kastmed

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Kastmed

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kastmed

      Hernesupp karulaugupestoga

      Kastmed

      Grillsalat suitsulõhega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhuline apelsinikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Rummikoogid

      Koogid ja magusad küpsetised

      Jõulubrita kardemoni ja jõhvikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Safranisaiad kaneeli ja rosinatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Karamellised juustukoogiruudud õuntega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kõrvitsa-tiramisu

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kohupiima-vaarikakook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Sipelgapesakook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Mustsõstrane sefiiritort

      Köögiviljad ja taimetoit

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kaalika-kikerhernekarri

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Hernesupp karulaugupestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Krõbedad ahjuköögiviljad

      Köögiviljad ja taimetoit

      Ricottaga täidetud suvikõrvitsad tomatikastmes

      Köögiviljad ja taimetoit

      “Caponata”-pastaroog

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kõrvitsa-chilli ehk vürtsikamat sorti kõrvitsa-oapada

      Köögiviljad ja taimetoit

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Grillitud baklažaan sojakastme ja küüslauguga

      Linnuliha ja liharoad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Linnuliha ja liharoad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Linnuliha ja liharoad

      Harissakana

      Linnuliha ja liharoad

      Krõbe kana pankoga ehk orientaalne šnitsel

      Linnuliha ja liharoad

      Hakklihatäidisega ahjubataat

      Linnuliha ja liharoad

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Linnuliha ja liharoad

      Suitsukana-arbuusisalat

      Linnuliha ja liharoad

      Vietnamipärane kanasalat

      Linnuliha ja liharoad

      Parmesanikana

      Linnuliha ja liharoad

      Küpsetuspaberis aurutatud kanafilee

      Linnuliha ja liharoad

      Veiseliha peedi ja marjaveiniga

      Linnuliha ja liharoad

      Ahjupart ploomide ja punase veiniga

      Määramata

      Kammkarbid verivorsti ja kõrvitsaga

      Määramata

      Suupistelavašš kalkuni ja hummusega

      Määramata

      Greibikala

      Määramata

      Suupistesaiad viigimarjade ja Gorgonzolaga

      Määramata

      Õuna-põldmarja purukook

      Määramata

      Rabarberi-jogurtikook veinise tarretisega

      Määramata

      Ricotta-apelsinikook mustsõstardega

      Määramata

      Kookoskoorega šokolaadivaht

      Määramata

      Baklažaaniga pastaroog ehk Pasta alla Norma

      Määramata

      Kodused müslibatoonid aprikooside ja kookosega

      Määramata

      Ahjubaklažaan tomatite ja seentega

      Määramata

      Roheline salat peidetud kinoaga ja natuke paastujuttu ka

      Magustoidud

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Magustoidud

      Kõrvitsa-tiramisu

      Magustoidud

      Saiavorm rabarberiga

      Magustoidud

      Sipelgapesakook

      Magustoidud

      Granita veriapelsinide ja vahuveiniga

      Magustoidud

      Jõuluaja šokolaadi-marjakook

      Magustoidud

      Beseerull tikrikreemiga

      Magustoidud

      Metsmaasikašarlott

      Magustoidud

      Martsipani-krõbedik õunte, ploomide ja pohladega

      Magustoidud

      Jogurtisorbett tüümiani, mustikate ja virsikuga

      Magustoidud

      Rabarbrikreem

      Magustoidud

      Karamelli ja meresoolaga šokolaaditrühvlid

      Raamatud

      Kanaseljanka

      Raamatud

      100 suppi ja raamatuloos

      Raamatud

      Parmesanikana

      Raamatud

      “Ehe Eesti köök” ja kartulisalat

      Raamatud

      Peekoni 50 krõbedat varjundit, raamatuloos ja Normandia kana…

      Raamatud

      Uus raamat “Tänavatoit” ja mõned vaesed rüütlid

      Raamatud

      Köögiviljasalat maapähklikastmega

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Reisid

      Amsterdamist armastusega

      Restoranid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Restoranid

      Sinimerekarbid tšillise ürdivõiga (ja FAO27 kalakohvik)

      Restoranid

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Retseptid

      Kõrvitsakarask

      Retseptid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Retseptid

      Õhuline apelsinikook

      Retseptid

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Retseptid

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Retseptid

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Retseptid

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Retseptid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Retseptid

      Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

      Retseptid

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Retseptid

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Retseptid

      Harissakana

      Salatid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Salatid

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Salatid

      Grillsalat suitsulõhega

      Salatid

      Suitsukana-arbuusisalat

      Salatid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Salatid

      Vietnamipärane kanasalat

      Salatid

      “Ehe Eesti köök” ja kartulisalat

      Salatid

      Suvine värske kartuli-oa salat salvei ja peekoniga

      Salatid

      Umbrohusalatit ja karulaugukana

      Salatid

      Köögiviljasalat maapähklikastmega

      Salatid

      Kilusalat

      Salatid

      Salat hapukapsa, värske peedi ja pohladega

      Soolased küpsetised

      Kõrvitsakarask

      Soolased küpsetised

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Soolased küpsetised

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Soolased küpsetised

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas suitsulõhe ja peediga

      Soolased küpsetised

      Lameleib vürtskilu, ricotta ja röstitud tomatiga

      Soolased küpsetised

      Pirukad punase kapsa, õuna ja Briega

      Soolased küpsetised

      Naadi-juustu skoonid

      Soolased küpsetised

      Sibulapirukas Brie juustuga

      Soolased küpsetised

      Lahtine seene-tomatipirukas

      Supid

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Supid

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Supid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Supid

      Kanaseljanka

      Supid

      Teise ringi toit – pardiborš

      Supid

      100 suppi ja raamatuloos

      Supid

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Supid

      Röstitud tomatitest supp kookospiima ja läätsedega

      Supid

      Paprikane lõhesupp

      Supid

      Seene-kruubisupp lehtkapsaga

      Supid

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Supid

      Teise ringi Tom Kha kalkunilihaga

      Suupisted

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Suupisted

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Suupisted

      Ahjus küpsetatud Camembert jõhvikatega

      Suupisted

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Suupisted

      Diskomunad

      Suupisted

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Suupisted

      Suitsumakrellimääre

      Suupisted

      Lehtkapsakrõpsud

      Suupisted

      Uus raamat “Tänavatoit” ja mõned vaesed rüütlid

      Suupisted

      Kammkarbid verivorsti ja kõrvitsaga

      Suupisted

      Vürtsikad kanatiivad sidruniga

      Suupisted

      Grillitud krevetid väikese vürtsiga

  • Reisid, restod ja juhtumised
    • Kõik Argiroad Elamused Hoidised ja lisandid Hommikusöögid Joogid Juhtumised Kala ja mereannid Kastmed Koogid ja magusad küpsetised Köögiviljad ja taimetoit Linnuliha ja liharoad Määramata Magustoidud Raamatud Reisid Restoranid Retseptid Salatid Soolased küpsetised Supid Suupisted
      Elamused

      Suupistelaud Eesti sünnipäevaks

      Elamused

      Ideid ja maitseid

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Elamused

      Amsterdamist armastusega

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Elamused

      Suupistelaud Eesti sünnipäevaks

      Elamused

      Ideid ja maitseid

      Elamused

      Augustikuine Pariisi-amps

      Elamused

      Amsterdamist armastusega

      Hoidised ja lisandid

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Hoidised ja lisandid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Hoidised ja lisandid

      Veinine marjamoos

      Hoidised ja lisandid

      Suitsumakrellimääre

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Hommikusöögid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Hommikusöögid

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Hommikusöögid

      Suvikõrvitsa-salsaga munapuder

      Joogid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Joogid

      Jääkohv banaani ja kookospiimaga

      Joogid

      Mango-astelpaju smuuti

      Joogid

      Naadismuuti

      Juhtumised

      Ideid ja maitseid

      Juhtumised

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Juhtumised

      Katsejänesena toitumisuuringus

      Kala ja mereannid

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Kala ja mereannid

      Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

      Kala ja mereannid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Kastmed

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Kastmed

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Kastmed

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kastmed

      Hernesupp karulaugupestoga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhuline apelsinikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kaalika-kikerhernekarri

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Linnuliha ja liharoad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Linnuliha ja liharoad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Linnuliha ja liharoad

      Harissakana

      Linnuliha ja liharoad

      Krõbe kana pankoga ehk orientaalne šnitsel

      Määramata

      Kammkarbid verivorsti ja kõrvitsaga

      Määramata

      Suupistelavašš kalkuni ja hummusega

      Määramata

      Greibikala

      Määramata

      Suupistesaiad viigimarjade ja Gorgonzolaga

      Magustoidud

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Magustoidud

      Kõrvitsa-tiramisu

      Magustoidud

      Saiavorm rabarberiga

      Magustoidud

      Sipelgapesakook

      Raamatud

      Kanaseljanka

      Raamatud

      100 suppi ja raamatuloos

      Raamatud

      Parmesanikana

      Raamatud

      “Ehe Eesti köök” ja kartulisalat

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Reisid

      Amsterdamist armastusega

      Restoranid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Restoranid

      Sinimerekarbid tšillise ürdivõiga (ja FAO27 kalakohvik)

      Restoranid

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Retseptid

      Kõrvitsakarask

      Retseptid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Retseptid

      Õhuline apelsinikook

      Retseptid

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Salatid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Salatid

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Salatid

      Grillsalat suitsulõhega

      Salatid

      Suitsukana-arbuusisalat

      Soolased küpsetised

      Kõrvitsakarask

      Soolased küpsetised

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Soolased küpsetised

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Supid

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Supid

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Supid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Supid

      Kanaseljanka

      Suupisted

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Suupisted

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Suupisted

      Ahjus küpsetatud Camembert jõhvikatega

      Suupisted

      Maasika-brie lehttainaampsud

  • Tehtud tööd
  • Minust
  • Kontakt

Noad-Kahvlid | Toidublogi | Britt Paju

RetseptidSupid

Teise ringi toit – pardiborš

autor Britt jaanuar 5, 2020jaanuar 5, 2020
Teise ringi toit – pardiborš

Head uut aastat! Tulgu see kõigile siis ikka parem kui eelmine ja kui ka mõni pisiasi viltu peaks vedama, siis toit võiks ju ikka hea olla. Omaltpoolt püüan sellele viimasele siin jõudu mööda jälle kaasa aidata, aga ei saa garantiid välja jagada, sest mis maitseb mulle, ei pruugi väga meeldida mõnele teisele ja vastupidi. See on aga vägagi ok, sest vist olekski igav elada maailmas, kus kõik asju ainult ühtemoodi näevad.

Aasta lõpp ja uue algus tulid üpris rahulikult ja perekeskselt. Väga vahvaks ja teistmoodi kogemuseks oli aga talvise pööripäeva ajal metsas telkimine ja rabas matkamine koos õe ning teiste toredate naistega. Meil oli vinge ahjuga telk ja sellest sugugi mitte kehvem matkajuht härra Metaloodus, kes valmistas meile priimusel õhtusöögiks soojendava aloo gobi, hommikusöögiks telgiahjul pähklite ja marjadega maitsva pudru ning lõunasöögiks vürtsika kitcheree. Leitud kasekäsnast ja männiokastest keetsime aga endale õhtul telgis ühe maitsva tee. Värskes õhus tahaksin ise ka kindlasti sel aastal rohkem kokata, sest see lihtsalt on nii teistmoodi ja lahe tegevus. Kui kellelgi veel sama plaan ja tea, kust otsast alustada, siis  “Metsaköök”, millest Metalooduse Romet ise ka kuuldavasti ideid ammutab, on näiteks päris pöörase ja laia toiduvalikuga kokaraamat. Mul endal see ka nüüd juba mitmeid kordi läbi lapatud.

Selline tore telk oli meil.
Ja rabas oli veel täitsa viisakaid jõhvikaid!

Pühadetoiduga suutsin seekord mitte tohutult üle pingutada ja selle üle olen päris uhke. Tavaliselt satun ikka hoogu ja tekib tunne, et kõike tahaks kokata ja korraga. Vanematekodus kuulsin, kuidas ema ja tädi pooltühje vaagnaid kööki viies kurtsid, et viimasel ajal süüakse ikka väga vähe. Tõesti vist süüakse vähem, vähemalt meie peredes küll, aga see on minu meelest pigem positiivne, sest olgu pühad või mitte, aga lauast tõustes peaks ikka enesetunne hea olema ja energiat jaguda kasvõi lauamängudekski. Oma jõuludeks küpsetatud ahjupardi miniülejääkidest valmistasin aga hoopis borši. Panen selle siia ka kirja, sest minu meelest on alati hea võtta kapisisust viimast ja nii vähem toitu ära visata. Seeläbi muidugi ka seda vähem kokku osta, nii et siiski säästuelemendiga retsept, kuigi part ja puha. Ahjulinnu jääkidest kokku keedetud puljong pole võib-olla just kõige rammusam, aga kui sellel pikemalt podiseda lasta ja soovi korral ka veidi valmis kanapuljongit juurde lisada, saab vägagi korraliku keeduse, mida supis või pajaroogades kasutada. Kui puljongit üle juhtub jääma, siis saab seda täpselt nii ka edasi kasutada.

Peedi roll boršis on muidugi väga tähtis, aga sellega võib käituda mitut moodi. Kõige lihtsam on muidugi kasutada juba valmis keedetud või aurutatud peeti, mida poest osta saab. Või siis keeta peet ise koos supiköögiviljadega või eraldi valmis. Röstitud peet jääb aga minu melest eriti mõnusalt tummine ja valmib peaaegu iseenesest. Kui äädikas lisada eelnevalt pehmeks kenud või küpsenud peedile ja väikesele puljongikogusele (niipalju, et peet oleks kaetud) ja seda kergelt kuumutada, saab supp minu arvates punasem ja peedi värv säilib ka paremini. Samuti meeldib mulle viimasel ajal borši sees kasutada üldse punast kapsast. Ka see aitab kenale toonile kaasa (ei soovita sellest aga teha kapsahautist, kui sinine toit pole just eesmärk omaette).

Ongi uuele blogiaastale algus tehtud. Kes supist rohkem lugu peab, siis selle nädalavahetuse Arteris ilmusid ka mõned supid minu supiraamatust, nii et visake aga pilk peale ja kui soovi on, siis proovige ka järele.

Teise ringi toit – pardiborš

Pardiborš

Britt Head uut aastat! Tulgu see kõigile siis ikka parem kui eelmine ja kui ka mõni pisiasi viltu peaks vedama, siis toit võiks ju ikka hea olla. Omaltpoolt püüan sellele viimasele… Prindi retsept

KOOSTISOSAD

  • Puljong:
  • 1 eelmisest päevast järele jäänud ahjupardirümpa
  • 1 sibul
  • 1 porgand
  • jupp juursellerit või petersellivarsi
  • 1 loorberileht
  • 5 musta pipra tera
  • 2 tera nelki
  • Supp:
  • u 200 g küpsetatud nahata pardiliha
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 2 peeti (või u 200 g keedetud ja riivitud peeti)
  • 1 sl tomatipastat (kontsentreeritud pasta ehk siis see tihkem ja tummisem)
  • 1 porgand
  • 0,5 väiksemat (punast) kapsast
  • u 40 g juursellerit
  • 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid (soovi korral)
  • 2 sl punast veiniäädikat
  • 0,5 tl kuivatatud tüümiani
  • suur peotäis peterselli
  • hapukoort või maitsestamata paksemat jogurtit serveerimiseks.
  • veidi õli, võid või pardirasva praadimiseks
  • soola, pipart

JUHISED

Puljong. Tükelda kergelt puljongiköögiviljad. Koorida ei ole neid tarvis, kuid korralikult pesta küll, eriti kui tegu on mullasemate isenditega. Eemalda pardikarkassilt liha ja jäta see kõrvale, et hiljem supile lisada. Pista pardirümp (või rümbad) potti, lisa köögiviljad ja vürtsid ning vala peale niipalju külma vett, et kõik mis potis oleks veega kaetud (u 2-2,5l). Võid osa veest asendada ka kanapuljongiga, siis saad maitset veel rohkem. Lase kõrgemal kuumusel keema tõusta ja  riisu vahukulbi abil vaht, kui seda tekib. Kui vesi mulisema hakkab, alanda kuumust niipalju, et vesi potis väreleks või vaid aeg-ajalt mõni keedumulks pinnale tõuseb. Keeda vähemalt 1h aga soovitavalt 2 või niikaua, kuni maitsed kontide seest kätte saad. Puljong keeb täitsa iseseisvalt, nii et samal ajal saad muid toimetusi teha ja kullipilgul potti jälgima ei pea.  Kui puljong on valmis, siis kurna vedelik. 

Peet. Kui kasutad keedetud peeti, siis ära tee midagi. Värske peedi korral mässi puhtad koorimata peedid ükshaaval fooliumisse ja küpseta 180-kraadises ahjus u 45-50 minutit. Tee seda näiteks puljongi valmimise ajal. Kui noaga torgates tundub peet pehme, siis on see ka valmis, nii et tee proovi näiteks juba 40 minuti möödudes. Lase veidi jahtuda ja koori. 

Supp. Koori ja haki sibul -küüslauk. Koori porgandid ja juurseller ning lõika ribadeks (võid need ka jämedama riiviga riivida). Lõika ribadeks ka kapsas. Kuumuta potipõhjas rasvaine ja kuumuta selles sibulat, küüslauku, porgandit ja juursellerit u 10 minutit, kuni need on pehmenenud. Lisa vürtsköömned kui neid kasutad ja tomatipasta ning kuumuta veel minuti jagu. Lisa kapsas ja vala köögiviljadele kuum puljong. Vala puljongit niipalju, et saad paraja supikonsistentsi. Kui puljongit jääb üle, siis hoia seda esialgu varuks, juhuks kui supp lõpuks sinu arvates ikka veidi vedelam võiks olla. Keeda u 30 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Samal ajal riivi või lõika ribadeks peet, (või kasuta valmis keedetud riivpeeti) lisa sellele eraldi nõus veidi puljongit ja äädikas. Kuumuta läbi ja lisa supile. Lisa ka tükeldatud pardiliha ja kuumuta mõne minuti jooksul läbi. Maitsesta soola-pipraga ja sega sekka hakitud petersell. Serveeri koos hapukoore või maitsestamata jogurtiga. 

argitoitsupp
0 kommentaar
0
FacebookTwitterPinterestEmail
eelmine postitus
Jõuluaja šokolaadi-marjakook
järgmine postitus
Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

Sulle võivad veel meeldida...

Vürtsikas hernesupp

Küpsetuspaberis aurutatud kanafilee

Kanaseljanka

Kilusalat

Röstitud tomatitest supp kookospiima ja läätsedega

Koorene lõhesupp rukkileivaga

Jääkohv banaani ja kookospiimaga

Heeringa-kodujuustusalat

Sprotipasta kapparite ja päikesekuivatatud tomatitega

Kommenteeri Tühista vastus

Salvesta mu nimi, email ja veebilehe aadress järgmiseks korras, kui kommenteerin.

Minust

Minust

Minust

Tere, mina olen Britt! Armastan toitu, kokkamist ning kõike, mis sellega seotud. Ilmselt liigagi palju, sest vahel kipun hilinema just seepärast, et viimasel hetkel on tarvis jäätis masinasse pista või katsetada viiendat korda mõnda küpsiseretsepti. Aga püüan oma planeerimisoskuseid jõudu mööda arendada. Siia blogisse kogun retsepte, toidumõtteid ja sekka aeg-ajalt ka reisi- ning restoranimuljeid. Kui tunned, et need teemad on sinu jaoks, siis astu aga julgesti edasi!

Loe edasi...

Minu raamatud

Promotion Image
Promotion Image

VAATA KÕIKI MU RAAMATUID

Leiad mind veel…

Instagram Pinterest Email Bloglovin

Populaarseimad postitused

  • 1

    Sacheri tort

    november 1, 2011
  • 2

    Seene-kruubisupp lehtkapsaga

    september 13, 2018
  • 3

    Carpaccio ehk tegus päev toore lihaga

    mai 17, 2011
  • 4

    Jõuluaja šokolaadi-marjakook

    detsember 15, 2019
  • 5

    Roheline smuuti koriandri ja ingveriga

    aprill 26, 2016
  • 6

    Kaalika-kikerhernekarri

    jaanuar 27, 2021

Noad-Kahvlid Facebookis

Noad-Kahvlid

MINU RETSEPTE LEIAD VEEL:

Promotion Image

Mina Instagramis

No feed
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - noad-kahvlid.
Veebilehe on loonud Johanna Oja


Ülesse