Noad-Kahvlid | Toidublogi | Britt Paju
  • Esileht
  • Retseptid
    • Kõik Argiroad Hoidised ja lisandid Hommikusöögid Joogid Kala ja mereannid Kastmed Koogid ja magusad küpsetised Köögiviljad ja taimetoit Linnuliha ja liharoad Magustoidud Salatid Soolased küpsetised Supid Suupisted
      Hoidised ja lisandid

      Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

      Kala ja mereannid

      Soolakoorikus küpsetatud siig

      Argiroad

      Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õuna-martsipanistritsel

      Retseptid

      Kõrvitsakarask

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhuline apelsinikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Argiroad

      Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Argiroad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Argiroad

      Harissakana

      Argiroad

      Kaalika-kikerhernekarri

      Argiroad

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Argiroad

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Argiroad

      Saiavorm rabarberiga

      Argiroad

      Hernesupp karulaugupestoga

      Hoidised ja lisandid

      Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

      Hoidised ja lisandid

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Hoidised ja lisandid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Hoidised ja lisandid

      Veinine marjamoos

      Hoidised ja lisandid

      Suitsumakrellimääre

      Hoidised ja lisandid

      Rabarbrikreem

      Hoidised ja lisandid

      Roosiaia ploomimoos

      Hoidised ja lisandid

      Värske peedi “pesto”

      Hoidised ja lisandid

      Kibuvitsamoos punasesõstramahlaga

      Hommikusöögid

      Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

      Hommikusöögid

      Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Hommikusöögid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Hommikusöögid

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Hommikusöögid

      Suvikõrvitsa-salsaga munapuder

      Hommikusöögid

      Ahjupannkook tikritega

      Hommikusöögid

      Suitsumakrellimääre

      Hommikusöögid

      Ülepannikoogid peediga

      Hommikusöögid

      Natuke raamatust “Fitness & toitumine” ning üks tore…

      Hommikusöögid

      Jogurtine hommikuamps apelsinide ja krõbedate kaerahelvestega

      Hommikusöögid

      Kaeraterapuder

      Joogid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Joogid

      Jääkohv banaani ja kookospiimaga

      Joogid

      Mango-astelpaju smuuti

      Joogid

      Naadismuuti

      Joogid

      Sidecar veriapelsiniga

      Joogid

      Lehtkapsasmuuti

      Joogid

      Granaatõunaglögi

      Joogid

      Natuke jõulu kohvitassis

      Joogid

      Roheline smuuti koriandri ja ingveriga

      Joogid

      Jogurtikook ja smuuti – viigimarjadega

      Joogid

      Peedi-vaarika mahedik

      Joogid

      Kuum rummijook ingveri, sidruni ja meega

      Kala ja mereannid

      Soolakoorikus küpsetatud siig

      Kala ja mereannid

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Kala ja mereannid

      Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

      Kala ja mereannid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Kala ja mereannid

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kala ja mereannid

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Kala ja mereannid

      Grillsalat suitsulõhega

      Kala ja mereannid

      Orsoto maapirni ja suitsuräimega

      Kala ja mereannid

      Paprikane lõhesupp

      Kala ja mereannid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Kala ja mereannid

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Kastmed

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Kastmed

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Kastmed

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kastmed

      Hernesupp karulaugupestoga

      Kastmed

      Grillsalat suitsulõhega

      Kastmed

      Porgandihummus

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õuna-martsipanistritsel

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhuline apelsinikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Rummikoogid

      Koogid ja magusad küpsetised

      Jõulubrita kardemoni ja jõhvikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Safranisaiad kaneeli ja rosinatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Karamellised juustukoogiruudud õuntega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kõrvitsa-tiramisu

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kohupiima-vaarikakook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Sipelgapesakook

      Köögiviljad ja taimetoit

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kaalika-kikerhernekarri

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Hernesupp karulaugupestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Krõbedad ahjuköögiviljad

      Köögiviljad ja taimetoit

      Ricottaga täidetud suvikõrvitsad tomatikastmes

      Köögiviljad ja taimetoit

      “Caponata”-pastaroog

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kõrvitsa-chilli ehk vürtsikamat sorti kõrvitsa-oapada

      Köögiviljad ja taimetoit

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Grillitud baklažaan sojakastme ja küüslauguga

      Linnuliha ja liharoad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Linnuliha ja liharoad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Linnuliha ja liharoad

      Harissakana

      Linnuliha ja liharoad

      Krõbe kana pankoga ehk orientaalne šnitsel

      Linnuliha ja liharoad

      Hakklihatäidisega ahjubataat

      Linnuliha ja liharoad

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Linnuliha ja liharoad

      Suitsukana-arbuusisalat

      Linnuliha ja liharoad

      Vietnamipärane kanasalat

      Linnuliha ja liharoad

      Parmesanikana

      Linnuliha ja liharoad

      Küpsetuspaberis aurutatud kanafilee

      Linnuliha ja liharoad

      Veiseliha peedi ja marjaveiniga

      Linnuliha ja liharoad

      Ahjupart ploomide ja punase veiniga

      Magustoidud

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Magustoidud

      Kõrvitsa-tiramisu

      Magustoidud

      Saiavorm rabarberiga

      Magustoidud

      Sipelgapesakook

      Magustoidud

      Granita veriapelsinide ja vahuveiniga

      Magustoidud

      Jõuluaja šokolaadi-marjakook

      Magustoidud

      Beseerull tikrikreemiga

      Magustoidud

      Metsmaasikašarlott

      Magustoidud

      Martsipani-krõbedik õunte, ploomide ja pohladega

      Magustoidud

      Jogurtisorbett tüümiani, mustikate ja virsikuga

      Magustoidud

      Rabarbrikreem

      Magustoidud

      Karamelli ja meresoolaga šokolaaditrühvlid

      Salatid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Salatid

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Salatid

      Grillsalat suitsulõhega

      Salatid

      Suitsukana-arbuusisalat

      Salatid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Salatid

      Vietnamipärane kanasalat

      Salatid

      “Ehe Eesti köök” ja kartulisalat

      Salatid

      Suvine värske kartuli-oa salat salvei ja peekoniga

      Salatid

      Umbrohusalatit ja karulaugukana

      Salatid

      Köögiviljasalat maapähklikastmega

      Salatid

      Kilusalat

      Salatid

      Salat hapukapsa, värske peedi ja pohladega

      Soolased küpsetised

      Kõrvitsakarask

      Soolased küpsetised

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Soolased küpsetised

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Soolased küpsetised

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas suitsulõhe ja peediga

      Soolased küpsetised

      Lameleib vürtskilu, ricotta ja röstitud tomatiga

      Soolased küpsetised

      Pirukad punase kapsa, õuna ja Briega

      Soolased küpsetised

      Naadi-juustu skoonid

      Soolased küpsetised

      Sibulapirukas Brie juustuga

      Soolased küpsetised

      Lahtine seene-tomatipirukas

      Supid

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Supid

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Supid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Supid

      Kanaseljanka

      Supid

      Teise ringi toit – pardiborš

      Supid

      100 suppi ja raamatuloos

      Supid

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Supid

      Röstitud tomatitest supp kookospiima ja läätsedega

      Supid

      Paprikane lõhesupp

      Supid

      Seene-kruubisupp lehtkapsaga

      Supid

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Supid

      Teise ringi Tom Kha kalkunilihaga

      Suupisted

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Suupisted

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Suupisted

      Ahjus küpsetatud Camembert jõhvikatega

      Suupisted

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Suupisted

      Diskomunad

      Suupisted

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Suupisted

      Suitsumakrellimääre

      Suupisted

      Lehtkapsakrõpsud

      Suupisted

      Uus raamat “Tänavatoit” ja mõned vaesed rüütlid

      Suupisted

      Kammkarbid verivorsti ja kõrvitsaga

      Suupisted

      Vürtsikad kanatiivad sidruniga

      Suupisted

      Grillitud krevetid väikese vürtsiga

  • Reisid, restod ja juhtumised
    • Kõik Juhtumised Reisid Restoranid
      Elamused

      Suupistelaud Eesti sünnipäevaks

      Elamused

      Ideid ja maitseid

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Elamused

      Amsterdamist armastusega

      Juhtumised

      Ideid ja maitseid

      Juhtumised

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Juhtumised

      Katsejänesena toitumisuuringus

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Reisid

      Amsterdamist armastusega

      Restoranid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Restoranid

      Sinimerekarbid tšillise ürdivõiga (ja FAO27 kalakohvik)

      Restoranid

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

  • Tehtud tööd
  • Minust
  • Kontakt
  • Esileht
  • Retseptid
    • Kõik Argiroad Hoidised ja lisandid Hommikusöögid Joogid Kala ja mereannid Kastmed Koogid ja magusad küpsetised Köögiviljad ja taimetoit Linnuliha ja liharoad Magustoidud Salatid Soolased küpsetised Supid Suupisted
      Hoidised ja lisandid

      Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

      Kala ja mereannid

      Soolakoorikus küpsetatud siig

      Argiroad

      Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õuna-martsipanistritsel

      Retseptid

      Kõrvitsakarask

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhuline apelsinikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Argiroad

      Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Argiroad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Argiroad

      Harissakana

      Argiroad

      Kaalika-kikerhernekarri

      Argiroad

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Argiroad

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Argiroad

      Saiavorm rabarberiga

      Argiroad

      Hernesupp karulaugupestoga

      Hoidised ja lisandid

      Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

      Hoidised ja lisandid

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Hoidised ja lisandid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Hoidised ja lisandid

      Veinine marjamoos

      Hoidised ja lisandid

      Suitsumakrellimääre

      Hoidised ja lisandid

      Rabarbrikreem

      Hoidised ja lisandid

      Roosiaia ploomimoos

      Hoidised ja lisandid

      Värske peedi “pesto”

      Hoidised ja lisandid

      Kibuvitsamoos punasesõstramahlaga

      Hommikusöögid

      Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

      Hommikusöögid

      Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Hommikusöögid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Hommikusöögid

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Hommikusöögid

      Suvikõrvitsa-salsaga munapuder

      Hommikusöögid

      Ahjupannkook tikritega

      Hommikusöögid

      Suitsumakrellimääre

      Hommikusöögid

      Ülepannikoogid peediga

      Hommikusöögid

      Natuke raamatust “Fitness & toitumine” ning üks tore…

      Hommikusöögid

      Jogurtine hommikuamps apelsinide ja krõbedate kaerahelvestega

      Hommikusöögid

      Kaeraterapuder

      Joogid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Joogid

      Jääkohv banaani ja kookospiimaga

      Joogid

      Mango-astelpaju smuuti

      Joogid

      Naadismuuti

      Joogid

      Sidecar veriapelsiniga

      Joogid

      Lehtkapsasmuuti

      Joogid

      Granaatõunaglögi

      Joogid

      Natuke jõulu kohvitassis

      Joogid

      Roheline smuuti koriandri ja ingveriga

      Joogid

      Jogurtikook ja smuuti – viigimarjadega

      Joogid

      Peedi-vaarika mahedik

      Joogid

      Kuum rummijook ingveri, sidruni ja meega

      Kala ja mereannid

      Soolakoorikus küpsetatud siig

      Kala ja mereannid

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Kala ja mereannid

      Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

      Kala ja mereannid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Kala ja mereannid

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kala ja mereannid

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Kala ja mereannid

      Grillsalat suitsulõhega

      Kala ja mereannid

      Orsoto maapirni ja suitsuräimega

      Kala ja mereannid

      Paprikane lõhesupp

      Kala ja mereannid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Kala ja mereannid

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Kastmed

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Kastmed

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Kastmed

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kastmed

      Hernesupp karulaugupestoga

      Kastmed

      Grillsalat suitsulõhega

      Kastmed

      Porgandihummus

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õuna-martsipanistritsel

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhuline apelsinikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Rummikoogid

      Koogid ja magusad küpsetised

      Jõulubrita kardemoni ja jõhvikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Safranisaiad kaneeli ja rosinatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Karamellised juustukoogiruudud õuntega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kõrvitsa-tiramisu

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kohupiima-vaarikakook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Sipelgapesakook

      Köögiviljad ja taimetoit

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kaalika-kikerhernekarri

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Hernesupp karulaugupestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Krõbedad ahjuköögiviljad

      Köögiviljad ja taimetoit

      Ricottaga täidetud suvikõrvitsad tomatikastmes

      Köögiviljad ja taimetoit

      “Caponata”-pastaroog

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kõrvitsa-chilli ehk vürtsikamat sorti kõrvitsa-oapada

      Köögiviljad ja taimetoit

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Grillitud baklažaan sojakastme ja küüslauguga

      Linnuliha ja liharoad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Linnuliha ja liharoad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Linnuliha ja liharoad

      Harissakana

      Linnuliha ja liharoad

      Krõbe kana pankoga ehk orientaalne šnitsel

      Linnuliha ja liharoad

      Hakklihatäidisega ahjubataat

      Linnuliha ja liharoad

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Linnuliha ja liharoad

      Suitsukana-arbuusisalat

      Linnuliha ja liharoad

      Vietnamipärane kanasalat

      Linnuliha ja liharoad

      Parmesanikana

      Linnuliha ja liharoad

      Küpsetuspaberis aurutatud kanafilee

      Linnuliha ja liharoad

      Veiseliha peedi ja marjaveiniga

      Linnuliha ja liharoad

      Ahjupart ploomide ja punase veiniga

      Magustoidud

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Magustoidud

      Kõrvitsa-tiramisu

      Magustoidud

      Saiavorm rabarberiga

      Magustoidud

      Sipelgapesakook

      Magustoidud

      Granita veriapelsinide ja vahuveiniga

      Magustoidud

      Jõuluaja šokolaadi-marjakook

      Magustoidud

      Beseerull tikrikreemiga

      Magustoidud

      Metsmaasikašarlott

      Magustoidud

      Martsipani-krõbedik õunte, ploomide ja pohladega

      Magustoidud

      Jogurtisorbett tüümiani, mustikate ja virsikuga

      Magustoidud

      Rabarbrikreem

      Magustoidud

      Karamelli ja meresoolaga šokolaaditrühvlid

      Salatid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Salatid

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Salatid

      Grillsalat suitsulõhega

      Salatid

      Suitsukana-arbuusisalat

      Salatid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Salatid

      Vietnamipärane kanasalat

      Salatid

      “Ehe Eesti köök” ja kartulisalat

      Salatid

      Suvine värske kartuli-oa salat salvei ja peekoniga

      Salatid

      Umbrohusalatit ja karulaugukana

      Salatid

      Köögiviljasalat maapähklikastmega

      Salatid

      Kilusalat

      Salatid

      Salat hapukapsa, värske peedi ja pohladega

      Soolased küpsetised

      Kõrvitsakarask

      Soolased küpsetised

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Soolased küpsetised

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Soolased küpsetised

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas suitsulõhe ja peediga

      Soolased küpsetised

      Lameleib vürtskilu, ricotta ja röstitud tomatiga

      Soolased küpsetised

      Pirukad punase kapsa, õuna ja Briega

      Soolased küpsetised

      Naadi-juustu skoonid

      Soolased küpsetised

      Sibulapirukas Brie juustuga

      Soolased küpsetised

      Lahtine seene-tomatipirukas

      Supid

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Supid

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Supid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Supid

      Kanaseljanka

      Supid

      Teise ringi toit – pardiborš

      Supid

      100 suppi ja raamatuloos

      Supid

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Supid

      Röstitud tomatitest supp kookospiima ja läätsedega

      Supid

      Paprikane lõhesupp

      Supid

      Seene-kruubisupp lehtkapsaga

      Supid

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Supid

      Teise ringi Tom Kha kalkunilihaga

      Suupisted

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Suupisted

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Suupisted

      Ahjus küpsetatud Camembert jõhvikatega

      Suupisted

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Suupisted

      Diskomunad

      Suupisted

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Suupisted

      Suitsumakrellimääre

      Suupisted

      Lehtkapsakrõpsud

      Suupisted

      Uus raamat “Tänavatoit” ja mõned vaesed rüütlid

      Suupisted

      Kammkarbid verivorsti ja kõrvitsaga

      Suupisted

      Vürtsikad kanatiivad sidruniga

      Suupisted

      Grillitud krevetid väikese vürtsiga

  • Reisid, restod ja juhtumised
    • Kõik Juhtumised Reisid Restoranid
      Elamused

      Suupistelaud Eesti sünnipäevaks

      Elamused

      Ideid ja maitseid

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Elamused

      Amsterdamist armastusega

      Juhtumised

      Ideid ja maitseid

      Juhtumised

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Juhtumised

      Katsejänesena toitumisuuringus

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Reisid

      Amsterdamist armastusega

      Restoranid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Restoranid

      Sinimerekarbid tšillise ürdivõiga (ja FAO27 kalakohvik)

      Restoranid

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

  • Tehtud tööd
  • Minust
  • Kontakt

Noad-Kahvlid | Toidublogi | Britt Paju

Koogid ja magusad küpsetisedMagustoidudRetseptid

Jõuluaja šokolaadi-marjakook

autor Britt detsember 15, 2019detsember 15, 2019
Jõuluaja šokolaadi-marjakook

Ütleme nii, et ühest viilust selle koogi puhul täitsa piisab ja üldjuhul ei pea see tükk isegi suur olema. Mõni šokohoolik väidab küll vastupidist, aga ma mõtlen siin pigem sellist keskmise šokolaadihuviga inimest. Aga kui ühe väiksemat sorti koogiga saab lookas magusalaua ülesande siuhti täidetud, siis on see teinekord üpris praktiline ja mugav lahendus.

Šokolaad on oma rammusa loomu poolest vist alati rohkem või vähem maitse asi olnud, aga pole ilmselt kedagi, kes sellest toiduainest midagi kuulnud poleks. Suuremat sorti ajalooliste kirjeldusetga ei hakka ennast ega teisi kiusama, kõik ilmselt niikuinii guugel-muugelis kirjas. Mõned põnevamad “The Oxford Companion to Food” raamatust leitud nopped panen aga siia kirja küll:

  • 1770-ndatel sai šokolaad Itaalias kuulsaks kui mürgi segamiseks sobiv abivahend. Arvatatakse, et üks sellistest segudest sai saatuslikuks ka Paavst Clemens XIV, kes šokolaadimaiaste jesuiitide tegevust piiras.
  • Versaille õukonnas oli šokolaad väga populaarne juba 1670-ndatel. Sellele omistati palju erinevaid ravitoimeid, aga heideti ette ka kõrvalmõjusid. Näiteks 1670-ndatest pärit kirjadest selgub, et markii de Coëtlogon’  naine olla tarbinud raseduse ajal nii palju šokolaadi, et tema laps sündis tumedanahalisena… Ma millegipärast kaldun arvama, et tänapäeva meditsiin leiaks sellele juhtumile siiski mingi muu põhjuse.
  • Markii de Sade serveeris kuulu järgi ühel oma ballidest eineks šokolaadi hispaania kärbestega. Ta armastas üldse šokolaadi väga ja saatis ka vanglast oma naisele kirju, kus palus endale seda tuua.
  • Mesoameeriklaste hulgas kasutatakse kakaojoogi lisandina vahel siiani annaatot, mis muudab nii joogi kui suu väljanägemise üpris veriseks. Wikipeedia andmetel annaato oranžpunane maitseaine ja värvaine, mida saadakse värvibiksa seemnekestadest. Vürtsina on teda kirjeldatud kergelt piprasena, õrnalt muskaatpähklise maitsega.
  • 1828.aastal patendeeris hollandlane van Houten pressi, mille abil sai võimalikuks šokolaadipastast ca 50% kakaovõi eemaldamine. Enne seda  nimetati šokolaadiks kakaoubadest valmistatud pastat, mida kasutati põhiliselt joogi või soolaste või magusate toitude koostises. Vähendatud kakaovõiga saadust hakati nimetama kakaoks. Varsti peale seda leiutati ka moodus, kuidas valmistada kakaovõist ja kakaost tahke šokolaad.
  • Kasahstanis nimetatakse kuuldavasti šokolaadiks igasuguseid käest söödavaid maiuseid, aga eriti kohalikku kraami, mis on kokku segatud hirsist, kohupiimast, suhkrust, rosinatest ja võist. Ei sisalda grammigi kakaod ega šokolaadi.

Kõike eelnevat arvestades on siinne kook tegelikult siiski üpris ohutu, valmib suurema pingutuseta ning sisaldab kindasti šokolaadi. Ilmselt saaks aretada sellest ka kasahstani versiooni, aga see oleks siis juba üks hoopis teine kook ja postitus.

Retsept on ilmunud ka Dansukkeri D-kokaraamatus.

Jõuluaja šokolaadi-marjakook

Jõuluaja šokolaadi-marjakook

Britt Ütleme nii, et ühest viilust selle koogi puhul täitsa piisab ja üldjuhul ei pea see tükk isegi suur olema. Mõni šokohoolik väidab küll vastupidist, aga ma mõtlen siin pigem sellist… Prindi retsept
Kogus: 8

KOOSTISOSAD

  • Põhi:
  • 120 g piparkooke
  • 50 g võid
  • 1 sl 100 % kakaopulbrit
  • Täidis:
  • 200 g tumedat šokolaadi 70%
  • 200 g piimašokolaadi
  • 4 dl vahukoort 35%
  • 4 munakollast
  • 50 g Dansukkeri tumedat muscovado suhkrut
  • Kate:
  • 1 dl glögi
  • 2 dl vett
  • 1 dl Dansukkeri tarretisesuhkrut
  • 100 g külmutatud kirsse
  • Lisaks soovi korral jõhvikaid, granaatõunaseemneid, külmkuivatatud vaarikaid

JUHISED

Purusta piparkoogid köögikombainis, lisa sulatatud või ja kakao ning suru segu küpsetuspaberiga nii põhjast kui äärtest vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi (et paber paremini kinnituks, määri vorm enne kergelt toiduõliga). Aseta vorm külmikusse, kuni valmistad täidist. Selleks haki šokolaad ja kuumuta see vaiksel tulel potis koos 1 dl vahukoorega, kuni mass on sulanud. Lase paar minutit jahtuda, seejärel klopi vispli abil korraga sekka munakollased. Klopi, kuni saad ühtlase läikiva segu. Kui segu juhtub tükki minema, lisa veidi kuuma vett ja jätka kloppimist. Vahusta järele jäänud koor koos suhkruga ja lisa paar supilusikatäit šokolaadisegu hulka. Sega ja vala šokolaad ettevaatlikult segades ülejäänud koore hulka. Vala segu koogivormi ja jäta külmkappi üle öö tahenema.

Katte valmistamiseks keeda glögi kõrgel kuumusel, kuni see on vähenenud poole võrra. Lisa vesi ja tarretisesuhkur ning lase keema tõusta. Keeda paar minutit, kuni vedelik on selginenud, seejärel lisa segades külmutatud kirsid ja kurna segu sõelal. Vala koogile vedelik ja säti kiirelt peale kirsid, enne kui need liialt tarretuvad. Kui segu või marjad kipuvad liiga kiirelt tarretuma, kuumuta neid korraks veel, nii saad jälle vedelama segu. Lisa koogile ka muid marju, kui neid kasutad. Lase kattel külmikus täielikult taheneda. Eemalda vorm ja ettevaatlikult küpsetuspaber ning serveeri.

jõuludkoogid ja tordid
0 kommentaar
0
FacebookTwitterPinterestEmail
eelmine postitus
Krõbedad ahjuköögiviljad
järgmine postitus
Teise ringi toit – pardiborš

Sulle võivad veel meeldida...

Cantuccinid kahte moodi

Õhuline apelsinikook

Mandline purukook kirsside ja mascarponega

Ubinapäev ja mõni kook

Mustika-martsipanikook

Küpsisetort valge šokolaadi ja maasikatega

Sidruniruudud

Eriti kollane õunakook mooniseemnetega

Rabarbri-blondie

Kommenteeri Tühista vastus

Salvesta mu nimi, email ja veebilehe aadress järgmiseks korras, kui kommenteerin.

Minust

Minust

Minust

Tere, mina olen Britt! Armastan toitu, kokkamist ning kõike, mis sellega seotud. Ilmselt liigagi palju, sest vahel kipun hilinema just seepärast, et viimasel hetkel on tarvis jäätis masinasse pista või katsetada viiendat korda mõnda küpsiseretsepti. Aga püüan oma planeerimisoskuseid jõudu mööda arendada. Siia blogisse kogun retsepte, toidumõtteid ja sekka aeg-ajalt ka reisi- ning restoranimuljeid. Kui tunned, et need teemad on sinu jaoks, siis astu aga julgesti edasi!

Loe edasi...

Minu raamatud

Promotion Image
Promotion Image

VAATA KÕIKI MU RAAMATUID

Leiad mind veel…

Instagram Pinterest Email Bloglovin

Populaarseimad postitused

  • 1

    Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

    aprill 1, 2023
  • 2

    Õhukesed ülepanni pannkoogid või siis lihtsalt krepid

    september 10, 2011
  • 3

    Sipelgapesakook

    mai 9, 2020
  • 4

    Granita veriapelsinide ja vahuveiniga

    veebruar 14, 2020
  • 5

    Soolakoorikus küpsetatud siig

    veebruar 23, 2023
  • 6

    Heeringa-kodujuustusalat

    august 3, 2018

Noad-Kahvlid Facebookis

Noad-Kahvlid

MINU RETSEPTE LEIAD VEEL:

Promotion Image

Värsked postitused

  • Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid
  • Soolakoorikus küpsetatud siig
  • Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga
  • Õuna-martsipanistritsel
  • Kõrvitsakarask

Viimased kommentaarid

  • Britt, Sipelgapesakook
  • Helle, Sipelgapesakook
  • Helena, Rummikoogid
  • Done, Suvine marjatort mandlibiskviidi, mascarpone ja valge šokolaadiga
  • Lonas, Grillitud krevetid väikese vürtsiga

Arhiiv

Rubriigid

Meta

  • Logi sisse
  • Postituste RSS
  • Kommentaaride RSS
  • WordPress.org

MINA INSTAGRAMIS

Meresoolakoorikus küpsetatud siiakala! 💙 Väga Meresoolakoorikus küpsetatud siiakala! 💙 Väga maitsev sai ja sobib ilmselt lauale ka homse tähtsa päeva puhul. Valmistamine on väga lihtne ja kala jääb niimoodi küpsedes kohe eriti mahlane.

SOOLAKOORIKUS KÜPSETATUD SIIG

Koostisosad:
1 (u 1 kg kaaluv) roogitud siig (näiteks Peetri Lõheärist)
1 sl oliiviõli
1,5-2 kg jämedat meresoola
suur peotäis tilli- ja petersellivarsi
1 sidrun

Sega sool u 1,5 dl veega ja kuhja pool sellest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.  Kuivata siig  majapidamispaberiga ja määri õliga kokku. Tõsta ahjuplaadile ning  aja sool laiali nii et see jääks täpselt kala alla. Täida kala sisemus sidruniviilude ja tilli- ning petersellivartega ja vala kalale ülejäänud sool. Ära seda kala sisemusse lükka vaid ikka ainult peale.  Patsuta sool kala ümber võimalikult kokku. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 30 minutit (või kui lihatermomeeter näitab paksemast turjaosast mõõdetuna 55 kraadi) ja lase kalal enne kooriku eemaldamist veel 10 minutit puhata. Eemalda koorik ja tõsta kala serveerimisvaagnale. Võid efektseid soolatükke ka vaagnale lisada, kuid jälgi, et neid süües kalale ei satuks. Paku juurde ka sidruniviile. 

#noadkahvlid #koostöö #peetrilõheäri #hakkamesättima #ev🇪🇪💯
Üks pudrusmuuti, palun! 🍎 Tegelikult täiesti Üks pudrusmuuti, palun! 🍎 Tegelikult täiesti normaalne smuuti, aga kaerahelvestega, mis on istunud öö otsa mandlipiimas (tean küll, et õige on “mandlijook”, aga  mul on tarvis veel harjuda, vabandust). Nagu toorpudrugi puhul. Ja öeldakse , et hommik on õhtust targem, aga mitte praegu! Just õhtul ongi see kaerahelbetegevus tarvis ette võtta, et hommikul blenderile hagu anda ja smuuti klaasi kallata.  Retsept on mõne üleliigse selgitusega blogis ka (vt.link bios)

Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga
Kahele

* 	1 dl täistera kaerahelbeid
* 	2 dl mandlipiima
* 	1 väiksem banaan
* 	1 keskmise suurusega õun
* 	2-3 sl külmutatud  astelpajumarju
* 	1 tl maapähklivõid
* 	1 tl jahvatatud kaneeli

Pane eelmisel õhtul kaerahelbed mandlipiimaga külmkappi likku. Viiluta banaan ja pista samuti eelmisel õhtul sügavkülma. Hommikul vala kaerahelbed koos vedelikuga blenderisse, lisa külmutatud banaan, astelpajumarjad ja kergelt tükeldatud, aga koorimata ja puhastamata õun (välja arvatud õunasaba muidugi, selle võiks eemaldada) ning maapählivõi ja pool kaneelikogusest. Surista pikalt, kuni saad ühtlase konsistentsi ja lisa vahepeal vett või veel mandlipiima, kui tarvis. Vala klaasidesse ja puista peale ülejäänud kaneel. Valmis ongi!

#noadkahvlid #pudrusmuuti #hommikusöök #smuuti #õun
Rõõmsaid ja maitsvaid pühi teile kõigile! Lahk Rõõmsaid ja maitsvaid pühi teile kõigile! Lahket jõuluvana ka !
🎄🎅🎄
Üks tore kokaraamat on valmis saanud! Edela-Prant Üks tore kokaraamat on valmis saanud! Edela-Prantsusmaal üles kasvanud Yoann Ricau sai toiduvalmistamispisiku oma vanaemalt ning erinevates maailma paikades elades on see huvi ainult süvenenud. Algselt vaid oma sõpradele ja sugulastele mõeldud raamat kasvas “veidi” suuremaks projektiks ja nii on kõigil võimalik nüüd sellest osa saada. Raamat valmis toit toidu haaval Yoanni praeguses Tallinna kodus ja ega minul suurt muud teha polnud tarvis kui toitu pildile sättida, kaameraga klõpsutada ja pärast head-paremat peale ampsata. Töö missugune! 😀Projekti juhtis @liavirkus ja kogu materjali kujundas imeliseks raamatuks kokku @kyllikuusik . Kui raamatupoodi satute, siis kindlasti piiluge kaante vahele ja mine tea, äkki sobib kellelegi kingikotti ka. Congrats, @my_franco_american_kitchen ! Can’t wait to start cooking! ❤️🥂
Võib vist jõulumaitseid juba vaikselt käpikuga Võib vist jõulumaitseid juba vaikselt käpikuga katsuma hakata. 🎄Kellel  jõululainele saamisega samuti veel ragistamist, siis verivorstiga hotdog võib aidata. Sinep, pohlamoos ja hautatud hapukapsas ka veel saia vahele ja valmis ongi. Järgmiseks siis juba veidi kangem kraam nagu näiteks jõulupärg või jõuluturg… 😀 Toredat advendiaega! 

#ümberlaua #jõuluaeg #christmashotdog
Täitsa tore stritsel sai. Õunte, martsipani ja k Täitsa tore stritsel sai. Õunte, martsipani ja kerge sidrunisärtsuga. Täidist pidavat nüüd lõpuks ka piisavalt olema. Nii ütleb vähemasti üks viimasel ajal stritslidieeti harrastanud fookusgrupp. 

Link retseptile on bios, juhuks kui näiteks homme võiks olla stritslipäev või nii. 

#noadkahvlid #stritsel #dansukker #dkokaraamat
Tere, sügis! 🍂 Paluks seeni ka nüüd… #lem Tere, sügis! 🍂 Paluks seeni ka nüüd…

#lemmikaastaaeg #sügis #autumnleaves
Proua daam eriti hästi käituva poebasiilikuga 🍃. Tõepoolest, juba mitu kuud potitaim teine.
Foto: 😘 @tarmopaju 
#poestpotti #jeesuvi
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - noad-kahvlid.
Veebilehe on loonud Johanna Oja


Ülesse