Kuna blogi tähendabki üldjoontes ju avalikku päevikulaadset ülestähendamist, siis otsustasin hakata siia kirja panema ka meeldejäävamaid sündmusi, põnevamaid leide ja muud enda arvates mööduva nädala jooksul ära märkimist väärivat. Tundub, et viimasel ajal ei jagu aega kõike korraliku postituse näol kirja panna, kuid lühiülevaadete ja mõne enda arvates toreda lingi peaksin ju ometi siia kirja suutma panna – hea hiljem meenutada ja ehk leiab keegi endalegi siit mõne kasuliku mõtte.
Surströmmingust saab rohkem teada siin.
5. Praegusel õunamahla tegemise perioodil üks võib-olla kellelegi kasulik ja aega säästev nipp, mille sain oma emalt – värsket õunamahla ei ole tarvis sugugi korraga läbi kuumutada, vaid seda saab edukalt hoiustada plastpudelites ja sügavkülmas ning seda siis jaopärast üles sulatada ja kuumutada. Nii saab suurema jääkirstu olemasolul mahla isegi 5 ja 7-liitristes kanistrites hoiustada ning siis sobival hetkel nädala-paari varu korrga kuumutada ja pudeldada. Ilmselt saab samamoodi külmutada näiteks kevadel ka kasemahla.
8 kommentaari
hissand kui tore et Sa jälle kirjutama oled hakanud;) tegelt ka
Ütleks ka, et täitsa tore on kohe üle pika aja jälle kirjutada! 🙂
nii lõbus, palun veel! 🙂 ja ma väga loodan, et laip on neeme kandist juba leitud ja kuhugi karjääripõhja toimetatud 🙂
Loodevasti sai jah prügiauto nimetatud kilekoti ikka turvaliselt kuhugi sinna toimetatud, kus seda haisupanust vääriliselt hinnatakse. :))
Ma ka rõõmustan, et sulg jälle jookseb. Muide, me oleme lausa surströmmingufesti võõrustanud (näe: http://nami-nami.blogspot.com/2011/10/surstromming-and-surstrommingfest.html ), aga ega seda üritust kordama kipu 🙂
😀 Oi seda köögis surströmmingu avamist ei kujuta ma küll ette. Meil metsas pritsis seda konservivedelikku igasse kanti ja hais oli ikka hirmus.Aga tore ettevõtmine ikka ja nalja sai rohkem kui rubla eest, nagu ilmselgelt teilgi. Aga jah, vabatahtlikult ma seda rohkem sööma nõus ei ole.
meie peres külmutatud mahla hiljem ei kuumutata, sest toorena on õunamahl ju veel kõige parem:)
Jaa, täitsa nõus, värske mahl on üle kõige! Ma olen nüüdseks juba mõne kanistritäie üles sulatanud ja sellise suurema koguse ikka kergelt läbi kuumutan. Väiksemad sulatused saab muidugi kohe ära tarbida, aga üle ühe-kahe päeva need vast värskena ikka ei säili.