Ei saa sellest suvikõrvitsast üle ega ümber – suvekuud oleksid nagu kirjade järgi möödas, kuid kõrvitsaid vupsab peenrast ikka veel välja. Õnneks nüüdseks juba päris normaalse sagedusega ja ei ole vaja pead murda, mida teha näiteks seitsme suvikõrvitsaga päevas. Teab, kauaks neid nüüd muidugi jätkub, aga hea retsept vajab meeldejätmist ka järgmiseks hooajaks ning jagamata jätta ka ei saa. Niisiis, tore roog toidu- ja turundusspetsialisti Jamie Oliveri pajast, väikeste mugandustega. NB! Minule teadaolevalt ainuke suvikõrvitsatoit, mida mehed söövad isuga ja küsivad juurdegi. Kogus umbes neljale-viiele persoonile.
Vaja läheb:
500g penne pastat
4 keskmise suurusega või väiksemat suvikõrvitsat, tükeldatud
oliiviõli
pakk toorsuitsupeekonit, pikkupidi ribadeks lõigatud
1 küüslauguküüs, hakitud
kimp tüümiani
musta pipart
100ml vahukoort
4 munakollast
kaks peotäit riivitud parmesani
mõni suvikõrvitsaõis
Aja suures potis vesi pisukese soolaga keema, lisa pasta.
Sega munakollased koore ja peotäie juustuga.
Aja suur pann kuumaks, lisa õlisorts ja peekon ning prae viimane krõbedaks.
Lisa küüslauk ja sega läbi.
Nüüd viska pannile suvikõrvits, lisa must pipar ja tüümianilehed, sega ja prae, kuni suvikõrvits hakkab kuldset jumet võtma, aga päris pehmeks ära lase tal minna.
Nüüdseks peaks pasta valmis olema. Kurna see, aga jäta kulbitäis keeduvett alles.
Võta suvikõrvitsad tulelt (vot seda tuleb kindlasti teha, muidu saad munapudru!), viska sekka pasta ja munasegu ning kulbitäis pastavett. Sega kõik kenasti läbi ja maitsesta vajadusel. Viska peale värsket tüümiani, suvikõrvitsaõisi ja parmesani. Serveeri kohe.
Allikas: Jamie Oliver “Jamie kodus”