Või bool, kuidas soovite. Ise olen harjunud punši küll kuuma joogiga seostama, aga originaalretsepti pealkiri kõlab just nii ja Wikipedia seda ka kuidagi ümber ei kummuta. Igatahes see on minu firmajook, mille retsept pärineb mitme-mitme aasta tagusest Soome kokandussaatest. Saate nime enam ei mäleta, kuid saatejuht oli imekaunis ja särav Sara La Fontain. Mis temast praeguseks saanud on, ma ei tea, kuid booli teen mõned korrad suve jooksul siiani.
Kogusest peaks piisama 5-le, peale seda võib mikrofoni välja otsida.
Vaja läheb:
5cl tumedat rummi
5cl Grand Marnier’i (Cointreau või Triple Sec sobivad ka kenasti)
5cl viina
2dl ananassimahla
2dl suhkrut
1/2 pudelit valget veini
1/2 pudelit punast veini
1/2l Sprite’i
200g maasikaid, sektoriteks lõigatud
200g mustikaid
2 virsikut, viilutatud
1/2 ananassi, kooritud ja tükeldatud
1 roheline õun, kooritud ja tükeldatud (südamik eemaldatud)
jääd
Vala kõik puuviljad ja marjad boolinõusse (või suurde, laia avaga vaasi nagu mina teen). Sega kokku alkohol ja vala sinna sisse suhkur. Sega niikaua, kuni suhkur on peaaegu lahustunud ja vala seejärel segu puuviljatükkidele. Sega kõik korralikult läbi ja lase külmkapis nii tunnike maitsestuda. Enne serveerimist lisa vein, mahl ja sprite, vala hulka rohkelt jääd (ja mõned melissi- või mündilehed).
4 kommentaari
ma mõlgutasin juba jupimat aega pead, mis joogipoolist külalistele pakkuda…..
Karaokeseadeldise hankimisega läheb ehk pisut keeruliseks, aga ülejäänud komponendid on kukepea kappi varuda. millal valmistaja Haapsallu saabub?
palun uusi britilugusid! kõht on tühi 🙁
Tuhat vabandust NII pika pausi eest!Siinkohal edastan suured imetlused nende blogijate pihta, kes töö ja muu sebimise kõrvalt veel tihedamat sorti kribamiseks aega leiavad.Pildistamisest ja muust sellisest rääkimata.
Liina, enne kui suvi läbi ei ole, ei hakka ma piinlikusega tunnistama, et polegi sel suvel Haapsallu jõudnud. Natuke on veel õnneks aega. 🙂
Ja loodan, et punš ka maitses, muidugi!