KOOSTISOSAD
- 200 g rabarbrivarsi
- 100 g moosisuhkrut (Dansukker)
- 30 g maasikaid või vaarikaid (võivad olla külmutatud)
- 1 vanillikaun
- julge sorts sidrunimahla
- 175 g kaeraküpsiseid
- 50 g võid
- 8 dl keefirit
- 0,5-0,75 dl heledat siirupit (Dansukker)
- 40 g želatiinipulbrit või 15 lehte želatiini
- 2 sl soolata
- pistaatsiapähkleid (soovi korral)
JUHISED
Vala potti koorimata tükeldatud rabarber ja moosisuhkur ning sidrunimahl. Poolita vanillikaun, tõmba noaotsa abil seemned välja ning pista koos kaunadega potti. Kuumuta, kuni suhkur on sulanud ning seejärel veel u 5 minutit. Lisa marjad ja lase täielikult jahtuda. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Püreesta pool rabarbrisegust(eemalda enne vanillikaun) ja sega keefiri ning siirupiga. Sega želatiin u 4 sl veega ja lase pisut paisuda. Sulata madalal kuumusel väiksemas potis või vesivannil, kuni želatiin on sulanud. ( Kui kasutad želatiinilehti, leota neid eelnevalt vees, seejärel suru käte vahel liigne vesi välja ja sulata siis samamoodi nagu pulberželatiini). Sega želatiiniga väiksem kogus keefirisegu ning seejärel nirista kõik peene joana ülejäänud segu hulka, samal ajal hoolega segades. Vala rabarbrikeefir küpsisepõhjale ja lase külmkapis tarduda 4-5 tundi, veel parem üle öö. Serveerimisel tõsta peale järele jäänud rabarbritükke ja soovi korral ka hakitud pistaatsiapähkleid.