TEISE RINGI TOM KHA
neljale
8 dl kana- või kalkunipuljongit (ise keedetud või võimalikult naturaalsest pulbrist/kuubikust)
2 sidrunheinavart, viilutatud
5 cm jupp ingverit (või galangali, kui juhtub poes õnneks minema)
4 kaffirlaimi lehte
paar rohelise sibula vart
1 tl pruuni roosuhkrut
3 sl kalakastet
4 dl kookospiima
150 g seeni (nt. austerservikuid, šampinjone ja/või shimeji seeni)
300g (küpsetatud) kalkuni- või kanaliha
soovi korral maitse järgi Tai punast karripastat
1-2 punast tšillit, viilutatud
soola, musta pipart
1 sl laimimahla ja laimiviile serveerimiseks
suur peotäis koriandrit
Viiluta ingver ja sidrunhein ning rohelise sibula heledam osa. Kui kasutad austerservikuid või šampinjone, siis tükelda/viiluta ka need. Lase puljong keema ja lisa sidrunhein, ingver, roheline sibul, laimilehed ja keeda u 5 minutit. Lisa seened ja keeda veel u 5 minutit.( Kui kasutad toorest kanaliha nagu originaalis tegema peaks, siis lisa koos seentega ka tükeldatud liha. Kintsuliha puhul pikenda keemisaega 10 minuti võrra, rinnaliha puhul seda tegema ei pea.) Vala juurde kookospiim ja maitsesta supp suhkru, soola, kalakastme, pipra, laimimahla ja soovi korral ka karripastaga. Lisa tükeldatud küps linnuliha, lase veel korraks kiirelt keema tõusta ja serveeri koos tšilliviilude ja koriandriga ning paku juurde veel mõni laimiviil.