Kui jõululauale magustoit veel valimata ja väga palju aega ega energiat selleks ka üle pole, siis siinne koogike võib täitsa sobida. Otse ahjust lauale seda küll tõsta ei saa, sest šokolaadine sisu vajab tahenemist, kuid sama päeva hommikul või eelmisel õhtul mõne asja tehtuks märkimisel on teatavasti omad plussid.
Koogi valmistamine on päris lihtne ja boonuseks on ka väheste nõude määrdumine valmimisprotsessi juures. Tarvis on vaid sulatada potis või ja suhkur, lisada piparkoogimaitseaine, tükeldatud šokolaad, munad ning jahu ja ülejäänu ahju hooleks jätta. Toorjuustu ja matchaga kate annab veidi pidulikuma põnevama väljanägemise, kuid muudab šokolaadise koogi ka veidi mahedamaks. Täiesti vabalt võid selle ka ära jätta ning serveerida kookilõike näiteks hoopis koos jäätisepalliga. Võib-olla ei ole kook sel viisil just väga lumise kuusepuu moodi, kuid ega see ilmselt alati vajalik polegi.
Rõõmsat saabuvat jõuluaega ja abivalmis päkapikke!
KOOSTISOSAD
- 200 g võid
- 2 dl / 150 g Dansukkeri fariinsuhkrut
- 1 tl piparkoogimaitseainet
- 200 g tumedat (56%) šokolaadi, hakitud
- 4 muna
- 2 dl/125g jahu
- Katteks:
- 200 g toasooja maitsestamata toorjuustu
- 1 dl vahukoort
- 1 sl tuhksuhkrut
- 1 tl matcha pulbrit
- väike peotäis värskeid või külmutatud jõhvikaid
- soolapulki
JUHISED
Sulata potis või koos suhkruga, samal ajal segades. Sega sekka piparkoogimaitseaine. Keera kuumus maha ja lisa kolmveerand tükeldatud šokolaadikogusest ning lase sulada. Sega läbi ja klopi veidi jahtunud šokolaadisegu hulka ükshaaval munad. Viimasena lisa segades jahu ja peale lõpuks ka järele jäänud šokolaaditükid. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud, u 22 cm läbimõõduga ümmargusse koogivormi ja küpseta 180-kraadi juures 30 minutit. Kook peaks keskelt jääma veidi võdisev, kuid olema muidu küpsenud moega. Lase koogil vormis täielikult jahtuda. Enne serveerimist kalla matchale 1-2 sl kuuma vett ja sega ühtlaseks vedelavõitu pastaks. Vahusta toorjuust vahukoore ja tuhksuhkruga. ja Tõsta toorjuustusegu koogile (lõika kook soovi korral juba enne kreemiga katmist viiludeks), aga jäta paar i supilusika jagu kreemi veel kaussi alles. Sega see machaga ja tripsuta koogile. Tõmba lusikavarre abil kook rohelisetriibuliseks ja puista peale jõhvikaid. Suska iga koogilõigu äärde väike soolapulgajupp, nii et iga koogitükk meenutaks väikest kuusepuud.
Retsept valmis koostöös d-kokaraamatu ja Dansukkeriga