Tegelikult võib üks täiskasvanud inimene endale vahel lubada ka kokteili või paar. Eriti reedeti. Millegipärast mu blogis sedasorti retsepte eriti ei kohta, kuid jookide segamine – olgu need siis alkoholiga või ilma, on vähemalt sama tore kui toiduretseptide nuputamine ja nii võib juhtuda, et siia satub vahel mõni juurdegi.
Sidecar, mis tegelikult maakeeli tähendab külgkorvi, on kuulu järgi pärist Pariisi mainekast Ritz hotellist, kus hakati seda valmistama ühe ameeriklasest sõjaväekapteni retsepti järgi Esimese maailmasõja ajal. Kuuldavasti oli tollel kaptenil ka külgkorviga mootorratas, mille järgi jook ristitud sai. Esimest korda mainiti kokteili juba aastal 1922 – nii et tegu on tõelise ajaloohambaga. Ja parajalt kange klaasitäiega. Seepärast olen ise kindlasti seda meelt, et mõistlik on kõiki komponente – konjakit, apelsinilikööri ja sidrunimahla (nagu originaal ette näeb), võrdsetes osades kasutada. Kaks osa konjakit, nagu mõnel pool soovitatakse, oleks vähemalt minu (ja kindlasti ka mõne teise kanapea) jaoks küll juba liiast.
Kuna praegu saab viimast võtta veel veriapelsinidest, siis kasutasin seda aega ka klaasis ära – apelsinimahl annab ka joogile pisut pehmust ja magusust juurde ning mis seal salata, ka päris kena värvi. Kes aga puhast klassikat eelistab, siis kasutagu rangelt ainult sidrunimahla.
Kena reedet ja palun siiski mitte kasutada ühtegi mootorratast ega külgkorvi peale selle kokteili tarbimist! 🙂
Sidecar veriapelsiniga
ühele
2 cl konjakit (nt.Hennessy V.S.O.P.)
2 cl Cointreaud
1 cl veriapesini mahla
1 cl sidrunimahla
Loksuta kõik koostisained rohke jääga segamini ja kurna soovitatult jahutatud klaasi. Serveeri näiteks sõlme keeratud apelsinikooreribaga.
Postitus valmis koostöös Hennessyga