Noad-Kahvlid | Toidublogi | Britt Paju
  • Esileht
  • Retseptid
    • Kõik Argiroad Hoidised ja lisandid Hommikusöögid Joogid Kala ja mereannid Kastmed Koogid ja magusad küpsetised Köögiviljad ja taimetoit Linnuliha ja liharoad Magustoidud Salatid Soolased küpsetised Supid Suupisted
      Retseptid

      Kõrvitsakarask

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhuline apelsinikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

      Argiroad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Retseptid

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Argiroad

      Harissakana

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Argiroad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Argiroad

      Harissakana

      Argiroad

      Kaalika-kikerhernekarri

      Argiroad

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Argiroad

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Argiroad

      Saiavorm rabarberiga

      Argiroad

      Hernesupp karulaugupestoga

      Argiroad

      Ricottaga täidetud suvikõrvitsad tomatikastmes

      Hoidised ja lisandid

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Hoidised ja lisandid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Hoidised ja lisandid

      Veinine marjamoos

      Hoidised ja lisandid

      Suitsumakrellimääre

      Hoidised ja lisandid

      Rabarbrikreem

      Hoidised ja lisandid

      Roosiaia ploomimoos

      Hoidised ja lisandid

      Värske peedi “pesto”

      Hoidised ja lisandid

      Kibuvitsamoos punasesõstramahlaga

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Hommikusöögid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Hommikusöögid

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Hommikusöögid

      Suvikõrvitsa-salsaga munapuder

      Hommikusöögid

      Ahjupannkook tikritega

      Hommikusöögid

      Suitsumakrellimääre

      Hommikusöögid

      Ülepannikoogid peediga

      Hommikusöögid

      Natuke raamatust “Fitness & toitumine” ning üks tore…

      Hommikusöögid

      Jogurtine hommikuamps apelsinide ja krõbedate kaerahelvestega

      Hommikusöögid

      Kaeraterapuder

      Hommikusöögid

      Mango-astelpaju smuuti

      Hommikusöögid

      Hirsipuder mandlipiima ja ahjuõuntega

      Joogid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Joogid

      Jääkohv banaani ja kookospiimaga

      Joogid

      Mango-astelpaju smuuti

      Joogid

      Naadismuuti

      Joogid

      Sidecar veriapelsiniga

      Joogid

      Lehtkapsasmuuti

      Joogid

      Granaatõunaglögi

      Joogid

      Natuke jõulu kohvitassis

      Joogid

      Roheline smuuti koriandri ja ingveriga

      Joogid

      Jogurtikook ja smuuti – viigimarjadega

      Joogid

      Peedi-vaarika mahedik

      Joogid

      Kuum rummijook ingveri, sidruni ja meega

      Kala ja mereannid

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Kala ja mereannid

      Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

      Kala ja mereannid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Kala ja mereannid

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kala ja mereannid

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Kala ja mereannid

      Grillsalat suitsulõhega

      Kala ja mereannid

      Orsoto maapirni ja suitsuräimega

      Kala ja mereannid

      Paprikane lõhesupp

      Kala ja mereannid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Kala ja mereannid

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Kala ja mereannid

      Suitsumakrellimääre

      Kastmed

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Kastmed

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Kastmed

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kastmed

      Hernesupp karulaugupestoga

      Kastmed

      Grillsalat suitsulõhega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhuline apelsinikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Rummikoogid

      Koogid ja magusad küpsetised

      Jõulubrita kardemoni ja jõhvikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Safranisaiad kaneeli ja rosinatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Karamellised juustukoogiruudud õuntega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kõrvitsa-tiramisu

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kohupiima-vaarikakook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Sipelgapesakook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Mustsõstrane sefiiritort

      Köögiviljad ja taimetoit

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kaalika-kikerhernekarri

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Hernesupp karulaugupestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Krõbedad ahjuköögiviljad

      Köögiviljad ja taimetoit

      Ricottaga täidetud suvikõrvitsad tomatikastmes

      Köögiviljad ja taimetoit

      “Caponata”-pastaroog

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kõrvitsa-chilli ehk vürtsikamat sorti kõrvitsa-oapada

      Köögiviljad ja taimetoit

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Grillitud baklažaan sojakastme ja küüslauguga

      Linnuliha ja liharoad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Linnuliha ja liharoad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Linnuliha ja liharoad

      Harissakana

      Linnuliha ja liharoad

      Krõbe kana pankoga ehk orientaalne šnitsel

      Linnuliha ja liharoad

      Hakklihatäidisega ahjubataat

      Linnuliha ja liharoad

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Linnuliha ja liharoad

      Suitsukana-arbuusisalat

      Linnuliha ja liharoad

      Vietnamipärane kanasalat

      Linnuliha ja liharoad

      Parmesanikana

      Linnuliha ja liharoad

      Küpsetuspaberis aurutatud kanafilee

      Linnuliha ja liharoad

      Veiseliha peedi ja marjaveiniga

      Linnuliha ja liharoad

      Ahjupart ploomide ja punase veiniga

      Magustoidud

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Magustoidud

      Kõrvitsa-tiramisu

      Magustoidud

      Saiavorm rabarberiga

      Magustoidud

      Sipelgapesakook

      Magustoidud

      Granita veriapelsinide ja vahuveiniga

      Magustoidud

      Jõuluaja šokolaadi-marjakook

      Magustoidud

      Beseerull tikrikreemiga

      Magustoidud

      Metsmaasikašarlott

      Magustoidud

      Martsipani-krõbedik õunte, ploomide ja pohladega

      Magustoidud

      Jogurtisorbett tüümiani, mustikate ja virsikuga

      Magustoidud

      Rabarbrikreem

      Magustoidud

      Karamelli ja meresoolaga šokolaaditrühvlid

      Salatid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Salatid

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Salatid

      Grillsalat suitsulõhega

      Salatid

      Suitsukana-arbuusisalat

      Salatid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Salatid

      Vietnamipärane kanasalat

      Salatid

      “Ehe Eesti köök” ja kartulisalat

      Salatid

      Suvine värske kartuli-oa salat salvei ja peekoniga

      Salatid

      Umbrohusalatit ja karulaugukana

      Salatid

      Köögiviljasalat maapähklikastmega

      Salatid

      Kilusalat

      Salatid

      Salat hapukapsa, värske peedi ja pohladega

      Soolased küpsetised

      Kõrvitsakarask

      Soolased küpsetised

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Soolased küpsetised

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Soolased küpsetised

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas suitsulõhe ja peediga

      Soolased küpsetised

      Lameleib vürtskilu, ricotta ja röstitud tomatiga

      Soolased küpsetised

      Pirukad punase kapsa, õuna ja Briega

      Soolased küpsetised

      Naadi-juustu skoonid

      Soolased küpsetised

      Sibulapirukas Brie juustuga

      Soolased küpsetised

      Lahtine seene-tomatipirukas

      Supid

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Supid

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Supid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Supid

      Kanaseljanka

      Supid

      Teise ringi toit – pardiborš

      Supid

      100 suppi ja raamatuloos

      Supid

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Supid

      Röstitud tomatitest supp kookospiima ja läätsedega

      Supid

      Paprikane lõhesupp

      Supid

      Seene-kruubisupp lehtkapsaga

      Supid

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Supid

      Teise ringi Tom Kha kalkunilihaga

      Suupisted

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Suupisted

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Suupisted

      Ahjus küpsetatud Camembert jõhvikatega

      Suupisted

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Suupisted

      Diskomunad

      Suupisted

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Suupisted

      Suitsumakrellimääre

      Suupisted

      Lehtkapsakrõpsud

      Suupisted

      Uus raamat “Tänavatoit” ja mõned vaesed rüütlid

      Suupisted

      Kammkarbid verivorsti ja kõrvitsaga

      Suupisted

      Vürtsikad kanatiivad sidruniga

      Suupisted

      Grillitud krevetid väikese vürtsiga

  • Reisid, restod ja juhtumised
    • Kõik Juhtumised Reisid Restoranid
      Elamused

      Suupistelaud Eesti sünnipäevaks

      Elamused

      Ideid ja maitseid

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Elamused

      Amsterdamist armastusega

      Juhtumised

      Ideid ja maitseid

      Juhtumised

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Juhtumised

      Katsejänesena toitumisuuringus

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Reisid

      Amsterdamist armastusega

      Restoranid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Restoranid

      Sinimerekarbid tšillise ürdivõiga (ja FAO27 kalakohvik)

      Restoranid

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

  • Tehtud tööd
  • Minust
  • Kontakt
  • Esileht
  • Retseptid
    • Kõik Argiroad Elamused Hoidised ja lisandid Hommikusöögid Joogid Juhtumised Kala ja mereannid Kastmed Koogid ja magusad küpsetised Köögiviljad ja taimetoit Linnuliha ja liharoad Määramata Magustoidud Raamatud Reisid Restoranid Retseptid Salatid Soolased küpsetised Supid Suupisted
      Retseptid

      Kõrvitsakarask

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhuline apelsinikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

      Argiroad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Retseptid

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Argiroad

      Harissakana

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Argiroad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Argiroad

      Harissakana

      Argiroad

      Kaalika-kikerhernekarri

      Argiroad

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Argiroad

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Argiroad

      Saiavorm rabarberiga

      Argiroad

      Hernesupp karulaugupestoga

      Argiroad

      Ricottaga täidetud suvikõrvitsad tomatikastmes

      Elamused

      Suupistelaud Eesti sünnipäevaks

      Elamused

      Ideid ja maitseid

      Elamused

      Augustikuine Pariisi-amps

      Elamused

      Amsterdamist armastusega

      Elamused

      Sinimerekarbid tšillise ürdivõiga (ja FAO27 kalakohvik)

      Elamused

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Elamused

      Katsejänesena toitumisuuringus

      Hoidised ja lisandid

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Hoidised ja lisandid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Hoidised ja lisandid

      Veinine marjamoos

      Hoidised ja lisandid

      Suitsumakrellimääre

      Hoidised ja lisandid

      Rabarbrikreem

      Hoidised ja lisandid

      Roosiaia ploomimoos

      Hoidised ja lisandid

      Värske peedi “pesto”

      Hoidised ja lisandid

      Kibuvitsamoos punasesõstramahlaga

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Hommikusöögid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Hommikusöögid

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Hommikusöögid

      Suvikõrvitsa-salsaga munapuder

      Hommikusöögid

      Ahjupannkook tikritega

      Hommikusöögid

      Suitsumakrellimääre

      Hommikusöögid

      Ülepannikoogid peediga

      Hommikusöögid

      Natuke raamatust “Fitness & toitumine” ning üks tore…

      Hommikusöögid

      Jogurtine hommikuamps apelsinide ja krõbedate kaerahelvestega

      Hommikusöögid

      Kaeraterapuder

      Hommikusöögid

      Mango-astelpaju smuuti

      Hommikusöögid

      Hirsipuder mandlipiima ja ahjuõuntega

      Joogid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Joogid

      Jääkohv banaani ja kookospiimaga

      Joogid

      Mango-astelpaju smuuti

      Joogid

      Naadismuuti

      Joogid

      Sidecar veriapelsiniga

      Joogid

      Lehtkapsasmuuti

      Joogid

      Granaatõunaglögi

      Joogid

      Natuke jõulu kohvitassis

      Joogid

      Roheline smuuti koriandri ja ingveriga

      Joogid

      Jogurtikook ja smuuti – viigimarjadega

      Joogid

      Peedi-vaarika mahedik

      Joogid

      Kuum rummijook ingveri, sidruni ja meega

      Juhtumised

      Ideid ja maitseid

      Juhtumised

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Juhtumised

      Katsejänesena toitumisuuringus

      Kala ja mereannid

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Kala ja mereannid

      Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

      Kala ja mereannid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Kala ja mereannid

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kala ja mereannid

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Kala ja mereannid

      Grillsalat suitsulõhega

      Kala ja mereannid

      Orsoto maapirni ja suitsuräimega

      Kala ja mereannid

      Paprikane lõhesupp

      Kala ja mereannid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Kala ja mereannid

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Kala ja mereannid

      Suitsumakrellimääre

      Kastmed

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Kastmed

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Kastmed

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kastmed

      Hernesupp karulaugupestoga

      Kastmed

      Grillsalat suitsulõhega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhuline apelsinikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Rummikoogid

      Koogid ja magusad küpsetised

      Jõulubrita kardemoni ja jõhvikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Safranisaiad kaneeli ja rosinatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Karamellised juustukoogiruudud õuntega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kõrvitsa-tiramisu

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kohupiima-vaarikakook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Sipelgapesakook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Mustsõstrane sefiiritort

      Köögiviljad ja taimetoit

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kaalika-kikerhernekarri

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Hernesupp karulaugupestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Krõbedad ahjuköögiviljad

      Köögiviljad ja taimetoit

      Ricottaga täidetud suvikõrvitsad tomatikastmes

      Köögiviljad ja taimetoit

      “Caponata”-pastaroog

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kõrvitsa-chilli ehk vürtsikamat sorti kõrvitsa-oapada

      Köögiviljad ja taimetoit

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Grillitud baklažaan sojakastme ja küüslauguga

      Linnuliha ja liharoad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Linnuliha ja liharoad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Linnuliha ja liharoad

      Harissakana

      Linnuliha ja liharoad

      Krõbe kana pankoga ehk orientaalne šnitsel

      Linnuliha ja liharoad

      Hakklihatäidisega ahjubataat

      Linnuliha ja liharoad

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Linnuliha ja liharoad

      Suitsukana-arbuusisalat

      Linnuliha ja liharoad

      Vietnamipärane kanasalat

      Linnuliha ja liharoad

      Parmesanikana

      Linnuliha ja liharoad

      Küpsetuspaberis aurutatud kanafilee

      Linnuliha ja liharoad

      Veiseliha peedi ja marjaveiniga

      Linnuliha ja liharoad

      Ahjupart ploomide ja punase veiniga

      Määramata

      Kammkarbid verivorsti ja kõrvitsaga

      Määramata

      Suupistelavašš kalkuni ja hummusega

      Määramata

      Greibikala

      Määramata

      Suupistesaiad viigimarjade ja Gorgonzolaga

      Määramata

      Õuna-põldmarja purukook

      Määramata

      Rabarberi-jogurtikook veinise tarretisega

      Määramata

      Ricotta-apelsinikook mustsõstardega

      Määramata

      Kookoskoorega šokolaadivaht

      Määramata

      Baklažaaniga pastaroog ehk Pasta alla Norma

      Määramata

      Kodused müslibatoonid aprikooside ja kookosega

      Määramata

      Ahjubaklažaan tomatite ja seentega

      Määramata

      Roheline salat peidetud kinoaga ja natuke paastujuttu ka

      Magustoidud

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Magustoidud

      Kõrvitsa-tiramisu

      Magustoidud

      Saiavorm rabarberiga

      Magustoidud

      Sipelgapesakook

      Magustoidud

      Granita veriapelsinide ja vahuveiniga

      Magustoidud

      Jõuluaja šokolaadi-marjakook

      Magustoidud

      Beseerull tikrikreemiga

      Magustoidud

      Metsmaasikašarlott

      Magustoidud

      Martsipani-krõbedik õunte, ploomide ja pohladega

      Magustoidud

      Jogurtisorbett tüümiani, mustikate ja virsikuga

      Magustoidud

      Rabarbrikreem

      Magustoidud

      Karamelli ja meresoolaga šokolaaditrühvlid

      Raamatud

      Kanaseljanka

      Raamatud

      100 suppi ja raamatuloos

      Raamatud

      Parmesanikana

      Raamatud

      “Ehe Eesti köök” ja kartulisalat

      Raamatud

      Peekoni 50 krõbedat varjundit, raamatuloos ja Normandia kana…

      Raamatud

      Uus raamat “Tänavatoit” ja mõned vaesed rüütlid

      Raamatud

      Köögiviljasalat maapähklikastmega

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Reisid

      Amsterdamist armastusega

      Restoranid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Restoranid

      Sinimerekarbid tšillise ürdivõiga (ja FAO27 kalakohvik)

      Restoranid

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Retseptid

      Kõrvitsakarask

      Retseptid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Retseptid

      Õhuline apelsinikook

      Retseptid

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Retseptid

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Retseptid

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Retseptid

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Retseptid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Retseptid

      Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

      Retseptid

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Retseptid

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Retseptid

      Harissakana

      Salatid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Salatid

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Salatid

      Grillsalat suitsulõhega

      Salatid

      Suitsukana-arbuusisalat

      Salatid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Salatid

      Vietnamipärane kanasalat

      Salatid

      “Ehe Eesti köök” ja kartulisalat

      Salatid

      Suvine värske kartuli-oa salat salvei ja peekoniga

      Salatid

      Umbrohusalatit ja karulaugukana

      Salatid

      Köögiviljasalat maapähklikastmega

      Salatid

      Kilusalat

      Salatid

      Salat hapukapsa, värske peedi ja pohladega

      Soolased küpsetised

      Kõrvitsakarask

      Soolased küpsetised

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Soolased küpsetised

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Soolased küpsetised

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas suitsulõhe ja peediga

      Soolased küpsetised

      Lameleib vürtskilu, ricotta ja röstitud tomatiga

      Soolased küpsetised

      Pirukad punase kapsa, õuna ja Briega

      Soolased küpsetised

      Naadi-juustu skoonid

      Soolased küpsetised

      Sibulapirukas Brie juustuga

      Soolased küpsetised

      Lahtine seene-tomatipirukas

      Supid

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Supid

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Supid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Supid

      Kanaseljanka

      Supid

      Teise ringi toit – pardiborš

      Supid

      100 suppi ja raamatuloos

      Supid

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Supid

      Röstitud tomatitest supp kookospiima ja läätsedega

      Supid

      Paprikane lõhesupp

      Supid

      Seene-kruubisupp lehtkapsaga

      Supid

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Supid

      Teise ringi Tom Kha kalkunilihaga

      Suupisted

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Suupisted

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Suupisted

      Ahjus küpsetatud Camembert jõhvikatega

      Suupisted

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Suupisted

      Diskomunad

      Suupisted

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Suupisted

      Suitsumakrellimääre

      Suupisted

      Lehtkapsakrõpsud

      Suupisted

      Uus raamat “Tänavatoit” ja mõned vaesed rüütlid

      Suupisted

      Kammkarbid verivorsti ja kõrvitsaga

      Suupisted

      Vürtsikad kanatiivad sidruniga

      Suupisted

      Grillitud krevetid väikese vürtsiga

  • Reisid, restod ja juhtumised
    • Kõik Argiroad Elamused Hoidised ja lisandid Hommikusöögid Joogid Juhtumised Kala ja mereannid Kastmed Koogid ja magusad küpsetised Köögiviljad ja taimetoit Linnuliha ja liharoad Määramata Magustoidud Raamatud Reisid Restoranid Retseptid Salatid Soolased küpsetised Supid Suupisted
      Elamused

      Suupistelaud Eesti sünnipäevaks

      Elamused

      Ideid ja maitseid

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Elamused

      Amsterdamist armastusega

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Elamused

      Suupistelaud Eesti sünnipäevaks

      Elamused

      Ideid ja maitseid

      Elamused

      Augustikuine Pariisi-amps

      Elamused

      Amsterdamist armastusega

      Hoidised ja lisandid

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Hoidised ja lisandid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Hoidised ja lisandid

      Veinine marjamoos

      Hoidised ja lisandid

      Suitsumakrellimääre

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Hommikusöögid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Hommikusöögid

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Hommikusöögid

      Suvikõrvitsa-salsaga munapuder

      Joogid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Joogid

      Jääkohv banaani ja kookospiimaga

      Joogid

      Mango-astelpaju smuuti

      Joogid

      Naadismuuti

      Juhtumised

      Ideid ja maitseid

      Juhtumised

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Juhtumised

      Katsejänesena toitumisuuringus

      Kala ja mereannid

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Kala ja mereannid

      Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

      Kala ja mereannid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Kastmed

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Kastmed

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Kastmed

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kastmed

      Hernesupp karulaugupestoga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Koogid ja magusad küpsetised

      Õhuline apelsinikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kaalika-kikerhernekarri

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Linnuliha ja liharoad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Linnuliha ja liharoad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Linnuliha ja liharoad

      Harissakana

      Linnuliha ja liharoad

      Krõbe kana pankoga ehk orientaalne šnitsel

      Määramata

      Kammkarbid verivorsti ja kõrvitsaga

      Määramata

      Suupistelavašš kalkuni ja hummusega

      Määramata

      Greibikala

      Määramata

      Suupistesaiad viigimarjade ja Gorgonzolaga

      Magustoidud

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Magustoidud

      Kõrvitsa-tiramisu

      Magustoidud

      Saiavorm rabarberiga

      Magustoidud

      Sipelgapesakook

      Raamatud

      Kanaseljanka

      Raamatud

      100 suppi ja raamatuloos

      Raamatud

      Parmesanikana

      Raamatud

      “Ehe Eesti köök” ja kartulisalat

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Reisid

      Amsterdamist armastusega

      Restoranid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Restoranid

      Sinimerekarbid tšillise ürdivõiga (ja FAO27 kalakohvik)

      Restoranid

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Retseptid

      Kõrvitsakarask

      Retseptid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Retseptid

      Õhuline apelsinikook

      Retseptid

      Tarte tatin ehk tagurpidi õunakook viievürtsiseguga

      Salatid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Salatid

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Salatid

      Grillsalat suitsulõhega

      Salatid

      Suitsukana-arbuusisalat

      Soolased küpsetised

      Kõrvitsakarask

      Soolased küpsetised

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Soolased küpsetised

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Supid

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Supid

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Supid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Supid

      Kanaseljanka

      Suupisted

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Suupisted

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Suupisted

      Ahjus küpsetatud Camembert jõhvikatega

      Suupisted

      Maasika-brie lehttainaampsud

  • Tehtud tööd
  • Minust
  • Kontakt

Noad-Kahvlid | Toidublogi | Britt Paju

ArgiroadLinnuliha ja liharoadRaamatudRetseptid

Parmesanikana

autor Britt aprill 1, 2018august 30, 2018
Parmesanikana

 

Kui lihavõttelaud vajab kiiret ja lihtsat täiendust, siis võib tolku olla sellest roast siin. Muidugi võib seda süüa igal ajal, kuna tegu on suhteliselt universaalse toiduga. Retsept on pärit Lia Virkuse ja minu uuest raamatust, mis on pühendatud ainult kanaroogadele.  Meile mõlemale meeldib kanaliha väga nagu ilmselt paljudedele, sest statistika järgi pidavat kanaliha maailmas üldse kõige populaarsem lihaliik olema. Seda statistika asja võib vist isegi uskuma jääda, sest ka peale raamatuga kaasnevat vägagi aktiivset kanaperioodi meie kodus, söövad kõik seda endiselt suurima heameelega. Pigem olen mina see, kes vahelduseks nüüd ka midagi muud valmistaks. Pühadelauale sobib see toit aga küll hästi ning pealegi valmib ilma suurema vaevata.
On olnud aegu mil ma kohe üldse aru ei saanud, miks inimesed kanafileed vabatahtlikult söövad. See tundus justkui maitse ohverdamisena tervise või hea vormi nimel, sest suhteliselt rasvavaese tükina kippus filee alati kuiv jääma ja kui aus olla, siis väljas süües oli lugu sama. Seepärast panen siia kirja mõne nõksu, millest vähemasti mulle on kasu olnud ja mida on aeg-ajalt hea meelde tuletada:
  • Kuumuta täpselt niipalju kui tarvis ja mitte minutitki rohkem – kanafilee muutub üleküpsemisel vintskeks ja kiuliseks. Ometi ei tohi see ka tooreks jääda (salmonelloosi oht!). Keskmise suurusega kanafilee praadimiseks kuivata ja maitsesta see ning hoia u 30 minutit toatemperatuuril. Siis kuumuta suhteliselt tulisel pannil või ja oliiviõli ning prae filee siledam pool all, kaanega kaetult u 4-5 minutit. Keera kana ringi, kata jälle kaanega ning kuumuta veel 4 minutit, aga alanda kuumust. Lõpuks tõsta pann tulelt ja lase kaanega kaetult 5 minutit seista. Peale liha pööramist võib lisada pannile ka näiteks ürte (tüümian, rosmariin) ja/või viilutatud küüslauku.
  • Et filee on rasvavaene,  sobivad hästi sellised võtted nagu koos nahaga praadimine (kui on ise lõigatud tükk – valmistükid on üldjuhul juba ilma nahata.), peekonisse mässimine, paneerimine jne. Nii hoiab liha niiskust paremini kinni. Heaks nipiks on ka pošeerimine, ehk madalal kuumusel vedelikus küpsetamine – mis mulle isiklikult väga meeldib. Ahjus filee küpsetamiseks sobib hästi ka küpsetuspaber – vaata retsepti siit. 
  • Maitsesta! Kui võrrelda fileesid, mis on maitsestatud soolaga enne ja pärast küpsetamist, on minu kogemusel esimene üldjuhul mahlasem. Sool aitab niiskust lihas paremini kinni hoida ja seepärast võiks liha maitsestada isegi juba mõnda aega enne praadimist või küpsetamist. Koos marinaadiga, kus sees ka pisut rasva või kiude pehmendavaid aineid (nt.jogurt, oliiviõli vms) on tulemus veelgi parem.
 
Siinse toidu puhul saab filee mõnusa maitse kergest marinaadist ja säilitab mahlasuse tänu paneerimisele. Hariliku riivsaia kasutamine on muidugi ka ok, aga parema tulemuse saab kindlasti näiteks ise juuretisesisaiast või muu rustikaalsema iseloomuga saialisest (nt. ciabatta) riivsaia valmistades. Samuti sobib hästi ka jaapanipärane panko, mis tekstuurilt helbelisem ja krõbedam.
 
Rõõmsaid pühi!
Parmesanikana

PARMESANIKANA

Britt   Kui lihavõttelaud vajab kiiret ja lihtsat täiendust, siis võib tolku olla sellest roast siin. Muidugi võib seda süüa igal ajal, kuna tegu on suhteliselt universaalse toiduga. Retsept on pärit… Prindi retsept
Kogus: 4

KOOSTISOSAD

  • 4 Talleggi broilerifileed
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl oliiviõli
  • 10 g värsket peterselli
  • 50 g parmesani
  • 1 tl riivitud sidrunikoort ja 1 sl sidrunimahla
  • 2 muna
  • 20 g riivsaia
  • soola, pipart

JUHISED

Kuivata kanafileed majapidamispaberiga ning sega need kausis kokku oliiviõli, hakitud küüslaugu ja sidrunimahlaga. Maitsesta kergelt. Lase seista vähemalt seni, kuni valmistad ette ülejäänud komponendid, kuid veel parem on, kui saad fileed jätta külmkappi maitsestuma pikemaks ajaks (2–12 tundi).
Sega kokku hakitud petersell, peeneks riivitud parmesan, riivsai ja riivitud sidrunikoor ning klopi eraldi kausis lahti munad. Suska fileed ükshaaval munasegust läbi ja pista seejärel juustupudisse. Vajadusel patsuta kate kätega veidi rohkem kinni, et fileed oleksid kenasti kaetud.
Lao kana sellisesse madalasse ahjuvormi, mis mahutaks just parasjagu ühe kihi fileesid, ning vala peale ülejäänud muna- ja juustusegu. Küpseta 200kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni kana on kena krõbeda moega. Serveeri värske salatiga.
ahjuroogargitoitlinnuliharaamat
0 kommentaar
0
FacebookTwitterPinterestEmail
eelmine postitus
Natuke raamatust “Fitness & toitumine” ning üks tore kakaopuder kirssidega
järgmine postitus
Ülepannikoogid peediga

Sulle võivad veel meeldida...

“Caponata”-pastaroog

Kanaseljanka

Röstitud tomatitest supp kookospiima ja läätsedega

Seene-kruubisupp lehtkapsaga

Suvikõrvitsa carbonara

Suitsukana-arbuusisalat

Ricottaga täidetud suvikõrvitsad tomatikastmes

Sidrunikana Hiina moodi

Kana tikka masala

Kommenteeri Tühista vastus

Salvesta mu nimi, email ja veebilehe aadress järgmiseks korras, kui kommenteerin.

Minust

Minust

Minust

Tere, mina olen Britt! Armastan toitu, kokkamist ning kõike, mis sellega seotud. Ilmselt liigagi palju, sest vahel kipun hilinema just seepärast, et viimasel hetkel on tarvis jäätis masinasse pista või katsetada viiendat korda mõnda küpsiseretsepti. Aga püüan oma planeerimisoskuseid jõudu mööda arendada. Siia blogisse kogun retsepte, toidumõtteid ja sekka aeg-ajalt ka reisi- ning restoranimuljeid. Kui tunned, et need teemad on sinu jaoks, siis astu aga julgesti edasi!

Loe edasi...

Minu raamatud

Promotion Image
Promotion Image

VAATA KÕIKI MU RAAMATUID

Leiad mind veel…

Instagram Pinterest Email Bloglovin

Populaarseimad postitused

  • 1

    Sacheri tort

    november 1, 2011
  • 2

    Vale-lehttainaga õunakook

    aprill 12, 2011
  • 3

    Küpsisetort kohupiima ja martsipaniga

    mai 10, 2019
  • 4

    Ahjus küpsetatud Camembert jõhvikatega

    november 28, 2019
  • 5

    Kalapäev, puhvet ja tutvus ümarmudilaga

    mai 28, 2013
  • 6

    Ülevõlli räimerullid ja Kalapuhvet

    juuni 3, 2014

Noad-Kahvlid Facebookis

Noad-Kahvlid

MINU RETSEPTE LEIAD VEEL:

Promotion Image

Mina Instagramis

No feed
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - noad-kahvlid.
Veebilehe on loonud Johanna Oja


Ülesse