Rabarbrine kook, mis on korraga parasjagu magus, mõnusalt nätske, valgešokolaadine ja kergelt karamelline. Meenutab olemuselt ja valmistamiselt veidi oma tõmmumat sugulast, browniet, aga päris võrdusmärki tekstuurile tõmmata ei saa, sest blondie on minu meelest ikka veidi “koogisem”.
KOOSTISOSAD
- 200 g võid
- 200 g fariinsuhkrut või pehmet pruuni suhkrut
- 2 muna
- 1 tl vanillisuhkrut
- 200 g jahu
- 1/4 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl meresoola
- 200 g valget šokolaadi, hakitud
- 250g rabarbrit
JUHISED
Haki šokolaad ja rabarbrid. Sulata potis või ja suhkur ja klopi samal ajal veidi vispliga, et saaksid ühtlase, karamellikastet meenutava segu. Kui segu on ühtlane ja suhkur sulanud, võta pott tulelt ja lisa 3/4 valgest šokolaadist. Ära kohe segama hakka, vaid lase lihtsalt kõigel potis u 5 minutit jahtuda. Klopi vispli abil juurde munad ning vanillisuhkur, kuni saad ühtlase ja läikiva massi. Lisa jahule küpsetuspulber ja sool ning sega samuti tainasse. Sega sekka ka tükeldatud rabarber ja kalla segu kergelt õliga määritud ja seejärel küpsetuspaberiga kaetud 24x24cm mõõtu vormi (või 24 cm diameetriga ümmargusse koogivormi), puista peale järele jäänud šokolaaditükid. Küpseta ahju alumises osas 170 kraadise pealt ja alt kuumuse juures u 45-50 minutit, kuni kook jumekas. Lase enne lahti lõikamist täielikult jahtuda. Veel parem on järgmisel päeval, kui maitsed koogi sees kenasti ühtlustunud on.
*Retsept täiendatud mai 2024
21 kommentaari
Oli au seda Viimsi kalapäeval süüa ja see oli väga maitsev. Võtan kohe täna plaani!
Aitäh, Pille! Siin retseptis on nüüd pisut rohkem rabarbrit ja vähem jahu, nii et võib juhtuda, et jääb teine suts mahlasem kui turul.:)
Tervitus! Andke andeks mu tähenärimine, aga kui koogi sees on rabarbrit ja šokolaadi, siis ei ole see mitte rabarbrine või šokolaadine, vaid rabarberi-šokolaadikook karamellist rääkimata. Peale ilusate piltide ja maitvate kookide paluks ka normaalset eesti keelt!
Edu!
Lenka
Tere, Lenka! Aitäh kommentaari eest! Usun, et nii nagu minul on oma blogis võimalus sõnu nii ritta seada nagu parasjagu kõige õigem tundub, nii on muidugi ka kõikidel lugejatel õigus sellest kas siis hästi või mitte nii hästi arvata. Et blondie ei ole tavapäraselt rabarbrikook ja karamelline ka mitte, siis seepärast kirjeldus ehk pisut kummaline välja kukkus. Püüan aga nii tavaelus kui ka blogis eelkõige iseendaks jääda ning ei saa sel põhjusel kahjuks keelekasutuse paranemise osas vekslit välja käia. Kooki ja pilti pakun aga kindlasti ka edaspidi!
Sellele Lenkale…."eestlasele magustoiduks teine eestlane"
Mõni kohe ei saa ilma,et kellegile midagi ära nähvata
.Siin on toidublogi,mitte eestikeele õpetus.
Katsetatud, väga maitsev tõesti! Ja ka mulle sobis eriti see, et kõik käis ühte kaussi kokku.
Oi, super! Rõõm kuulda, et maitses! Ühe poti meetod on meil ka suur lemmik – kui saaks kuidagi seda ka ülejäänud toitude valmistamisele laiendada, siis kus see oleks alles luksus.:) Aitäh, Marju!
Aa, ja oli tõesti täitsa parajalt rabarbrine! Aga eriti meeldis just, et ka mõnusalt šokolaadine! 🙂
🙂
Kas seda saaks teha ka ümmarguses koogivormis nt 24 cm omas, palju siis küpsetusaeg peaks olema?
Kadri
Kadri, ma arvan, et väga olulist vahet küpsetusaja osas tekkima ei peaks ja ca pool tundi peaks ka ümmarguse vormi puhul piisav olema.
Tere. Mul pole suvekodus kaalu. Palju 190g jahu dl või spl teeb palun? Ette tänades, Lilia
Tere, Lilia! 190g teeb välja 3dl.Märgin retseptis ka ära.Head küpsetamist!
Suur tänu kiire vastuse eest Sulle, Britt!
Tegin, väga hea,! kerkis ja küpses isegi minu gaasiahjus, kus tavaliselt koogid eriti ei taha küpseda, vaid kõrbevad ainult 🙂
Seda on küll rõõm kuulda! Ise sain oma küpsetuspisiku kusjuures just kunagi ammu nõukaaegse gaasipliidiga jännates ja mäletan väga hästi neid kõrbenud kooke, mis aeg-ajalt ikka ahjust välja tulema kippusid. 🙂
Proovisin j2rgi, tegin ymmarguses vormis, kypsetasin ca 40 min ja 200 kraadi juures kuna mul gramm lahjem ahi sattunud. V2ga hea j2i, kasutasin ehtsaid maamune ja no nii ilusa v2rvi andsid need koogile 🙂 soojalt koos piimaga priima!
Ait2h retseptimeistrile!
Kadri
Nii tore, et õnnestus ja maitses ka veel! Väiksema mõõduga ümmarguses vormis jäi kook vast ka pisut pontšakam ning ma juba kujutan ette, mis kena tegelane sellest nende maamunadega veel tulla võis. Hakka või ise jälle küpsetama.:)) Aitäh, Kadri!
Lihtsuses peitub võlu! Väga hää šokolaadine-šokolaadi ei ole kunagi liiga palju :)!
Eriti mugav just see ühe kausi kasutamine-pesemine.
Tänud!
Ingrid
Kiidan ka kooki! Mina tegin küll sügavkülmutatud vaarikatega ja kook kadus laualt hetkega.
Hakkasin koostisosasid kokku segama ja alles siis avastasin, et kodus on umbes täpselt 60 g jahu 🙂 Aga ei loobunud ja lisasin veel mandlijahu ja tärklist. Maitsekooslus meeldis kõigile väga! Teinekord varun nisujahu ja teen uuesti.. Väärt retsept!