Koostööpostitus Food Studioga
Natuke küll selline “viska kõik asjad potti” retsept, mille abil saab edukalt kasutada ka muid köögivilju ja samuti eelmise päeva ahjukana jääke. Meil läheb see peale ka nendele pereliikmetele, kes köögivilju üleliia ei armasta ning kui hästi järele mõelda, siis võib isegi sobida taastusravina köögivilja-piimasupi lapsepõlvetrauma all kannatajatele.
Triki teevad siin ära väikese vürtsiga Food Studio Aasia puljong, kookospiim ja maapähklivõi. See vürtsikus puljongi sees sobib nende magusapoolsete komponentidega minu meelest väga hästi ja loob toreda põhja muidu päris argisele supile, mis pole aga ei igav ega ka liialt krehvtine. Pealegi valmib see kiiresti. Kookospiimaga olen pigem mõõdukas, et see liialt supi maitse üle võimust ei võtaks, aga kui sulle see pigem meeldib, siis lisa rohkem.
Supi muu sisu osas võid aga vabalt külmkappi või sügavkülmikusse piiluda. Ühtviisi hästi sobivad siia nii lillkapsas, porgand, külmutatud herned või külmutatud köögiviljade segu ja mõned hakitud kirsstomatid valmis supi sees annavad laimi asemel samuti kerget hapukust. Kui oled tšillisõber, siis lisa vürtsi, sest muidu võib seda sinu jaoks väheks jääda. Ning kui kuivainekapis on juhuslikult poolik pakk riisinuudleid, siis need saab samuti siin ära kasutada. See puljong pole taimne, nii et taimetoitu siit ei saa, kuid liha lisamine pole sugugi kohustuslik. Ühesõnaga, võimalusi on mitmeid, aga see supp siin teksti all töötab minu arvates ka väga hästi.
Kui kasutad toorest kana, siis lõika see suupärasteks tükkideks, maitsesta kergelt soolaga ja kuumuta väheses õlis paari-kolme minuti jooksul, kuni see ei ole enam roosakas. Valmista ette ka ülejäänud koostisained – tükelda paprika, koori ja tükelda bataat, murra brokoli õisikuteks ning lõika suvikõrvits kas spiraallõikuri või julienne’i lõikuri abil peenteks ribadeks. Kui sa suvikõrvitsanuudleid ei soovi, võid suvikõrvitsa aga ka lihtsalt väiksemateks kuubikuteks lõigata. Lase puljong keema ning lisa bataadikuubikud, praetud värske kanaliha ja paprika. Keeda u 7 minutit, siis vala sekka brokoliõisikud ja keeda veel 3 minutit. Kui kasutad suvikõrvitsakuubikuid, siis lisa ka need ning eelmise päeva ahjukana jäägid võid samuti nüüd potti pista. Nuudlitega oota veel veidi. Selleks, et maapähklivõi paremini seguneks, tõsta see väiksemasse kaussi ning lisa väike kogus kuuma puljongit. Sega läbi ja vala supi hulka. Lisa kookospiim ja kohe kui supp uuesti keema tõusta tahab, võta see tulelt. Lisa spinatilehed ja sega jälle. Jaga kaussidesse suvikõrvitsanuudlid ja tõsta neile kuum supp. Peale puista soovi korral kuival pannil kergelt röstitud ja hakitud maapähkleid, koriandrilehti ja lisa igasse kaussi ka julge sorts laimimahla.KOOSTISOSAD
JUHISED