Kui umbrohtu küllaga käes, siis tasub see hea kraam toidu sees ära kasutada. Ja kui salati, pesto või pirukaga jännata pole soovi, siis surista valmis üks roheline smuuti.
See kannutäis on valminud veidi sellerimahla ainetel, aga sisaldab ka muud head-paremat ja kasulikku, on maitselt põnevam ja kiudained jäävad samuti klaasi. Ühtviisi hästi sobivad siia nii võilille-, naadi- kui noored nõgeselehed, aga mulle meeldib, kui kõik kolm kannus kokku saavad. Umbrohuvaesel ajal sobivad aga segadikku täiendama nii spinat kui lehtkapsas.
Magusust pole siin muidugi mitte üks teps, aga see pole samas ka selline smuuti.
KOOSTISOSAD
- 2 sellerivart
- 1 väike kurk
- 1 laimi mahl
- 0,5 avokaadot
- 2 cm jämedune ingverijupp
- suur peotäis naati ja/või võilillelehti ja soovi korral ka noori nõgeselehti ( spinatilehed või lehtkapsas sobivad samuti)
- väike peotäis mündilehti
- jääd
- ca 3 dl vett
JUHISED
Haki kergelt sellerivarred ja kurk. Koori ingver. Vala kõik koostisained blenderisse ja lisa vesi. Vajuta nuppu. Kui smuuti võiks olla veidi vedelam, lisa veel natuke vett ja vajuta veelkord. Valmis!