See pannkook on meie pere lemmik olnud juba päris pikka aega. Tegu on mõnusalt puhvis ja samal ajal äärtest krõbeda ahjupannkoogiga, mis valmib üpris kiirelt ja iseseisvalt. Nagu head asjad ikka, sai seegi toit alguse laiskusest ja mugavusest aga ka dutch baby pannkoogiga katsetamisest.
Dutch Baby ahjupannkooki valmistatakse üpris sarnaselt, aga väiksematel ahjukuumusele vastu pidavatel pannidel. Neljaliikmelisele perele on selliseid kodustes tingimustes veidi keeruline teha, eriti kui pole piisavalt panne, mida korraga ahju pista. Ahjuplaat sobib selleks tööks aga ideaalselt ja kui toitu on laual veel (nagu näiteks brantšiolukorras ) siis saab sama kogusega pannkoogimaitse suhu ka poole rohkem rahvast. Kui see kook tundub aga liiga suur, siis tee väiksem. Kasuta näiteks seda retsepti siin.
Lisaks ka selline tore infokild, et dutch baby saamisloo kohta uurides selgus, et Hollandiga pole selle toidu juures mingit pistmist ja tegu on hoopis Ameerikas leiutatud pannukaga, mis on inspiratsiooni saanud Saksamaalt, aga on oma olemuselt üpriski brittide Yorkshire pudingu suurem variant. Nii et üks paras rahvaste sõpruse segakook. 🙂

KOOSTISOSAD
- 4 muna
- 1 sl suhkrut
- 0,5 tl meresoola
- 4 dl jahu
- 4 dl piima
- u 20 g võid
- Serveerimiseks moosi või muud meelepärast
JUHISED
- Kuumuta ahi koos ahju keskmisesse osasse asetatud ahjuplaadiga 250 kraadini.
- Klopi vispli abil kausis munad suhkru ja soolaga lahti. Lisa vaheldumisi jahu ja piim ja klopi, kuni saad ühtlase, vedelamat sorti taina.
- Kui ahi on kuumuse saavutanud, ava ahjuuks, tõsta kuumale ahjuplaadile või ja aja see kiirelt kuumalindla pannilabida abil laiali.
- Kalla ahjus asuvale kuumale ahjuplaadile tainas ja aja see kiirelt laiali. Kalluta selleks näiteks kergelt ahjuplaati, aga ole kuuma plaadi ja ahjuga ettevaatlik ning kasuta kindlasti tegutsemisel paksemaid pajakindaid.
- Sulge ahjuuks ja keera kuumus kohe 200 kraadini. Lase koogil küpseda 20-25 minutit, kuni see on kuldse jumega ja kenasti puhvis.
- Lõika tükkideks (kõige mugavam on seda kooki minu meelest lõigata kääridega) ja serveeri näiteks paksema jogurti, marjade ja meega, moosiga või lihtsalt tuhksuhkruga.
