Mooniseemnetega krepid on meie hommikusöögilaual juba õige mitmendat pühapäeva. Täpilised ja õhukesed ülepannikoogid on nii väikeste kui suurte uued lemmikud ja naljalt teiste pannkookidega enam nõus ei oldagi.
Retseptiidee on pärit siit, kuid pisut mugandatud kujul. Leidsin alles hiljuti poeriiulilt speltapüüli, mida nüüd pea kõikidesse küpsetistesse topin ja see retsept siin pole samuti erand. Kuigi püülijahu on peenema struktuuriga, kui mõne karusem speltajahusort, tundub see siiski mulle tervislikust seisukohast rafineeritud nisujahule parema alternatiivina.Õhukeste pannkookide valmistamiseks sobib see väga hästi, kuid kindlasti tuleb tainal enne küpstetamist pisut seista lasta. Roosuhkur annab lisaks magususele kookidele ka kergelt karamellise meki. Kes pilli lõhki ei taha ajada võib aga mõistagi kasutada nii harilikku nisujahu kui ka tavalist suhkrut.
Kooke tuleb siinse retsepti järgi päris palju, nii et enne tainategu tasub aja ja kõhuressursid üle hinnata ning vajadusel kogust näiteks poole võrra vähendada.
MOONISEEMNETE JA SIDRUNIGA KREPID
(u 25 kooki)
5dl piima + 1dl vett
4 muna
4 dl speltapüüli või nisujahu
2 sl rafineerimata roosuhkrut
pisut soola
1 -2 sl riivitud sidrunikoort + sorts sidrunimahla
2 sl mooniseemneid
30g võid
Klopi kokku kõik koostisained peale või ja mooniseemnete või surista tainas valmis kannmikseris. Sega käsitsi lõpuks hulka ka mooniseemned ja pannil sulatatud või. Lase tainal u 30 minutit taheneda, siis hakkavad koogid paremini kokku.
Serveeri näiteks vaarikamoosiga ja suuremad maiasmokad võivad tuhksuhkrut ka peale puistata.