MÜSLIBATOONID APRIKOOSIDE JA KOOKOSEGA
(8tk)
150g täistera kaerahelbeid
50g hakitud mandelid
50g kookoshelbeid
peotäis päevalilleseemneid
100g kuivatatud aprikoose, hakitud
70g rosinaid
0,75 dl mett
0,75dl kookosõli
riivitud apelsinikoort, umbes poole väiksema apelsini jagu.
1/4 tl kaneeli
näpuotsaga soola
Mõõda pähklid, puuviljad, kaerahelbed ja pisut soola kaussi ja sega korralikult läbi. Kuumuta vaiksel tulel mesi ja kookosõli niikaua, kuni saad võimalkult ühtlase vedeliku. Kuumutamise aeg sõltub sellest, kui tahke-vedela meega tegu on. Sega mee-õlisegu hulka kaneel ja riivitud apelsinikoor. Lisa soe meeseegu müslile ja sega hästi. Vooderda õliga määritud ahjuvorm (minul oli 23 x 23 cm kandiline vorm) küpsetuspaberiga ja pressi müslimass tugevalt vajutades vormi. Küpseta 180 kraadi juures ca 20 minutit, kuni vormi sissu on kuldpruunikas ja lõhnab hästi. Lase enne lahti lõikamist jahtuda.