Kõige paremaid pannkooke tegi ikkagi minu vanaema – väikeseid, õhuliste munavalgeäärtega ja samas kergelt krõbedaid. Ükskõik, kui palju ka ei katsetaks, täpselt selliseid ikka kuidagi valmistada ei õnnestu. Väikese tüdrukuna sundisin ükskord isegi vanatädi puupliidil pannkooke küpsetama, lootuses samasuguseid kooke saada, seda loomulikut suvel ja umbes samasuguse leitsaku ajal nagu praegu. Mäletan siiani, kuidas tädi Loreida silmi pööritas ja sõbrannadele seda kurtis. Loomulikult ei olnud tädi pannkoogid vanaema omadega võrreldavadki (õnneks oli mul tollal juba niipalju tarkust, et seda talle mitte öelda). See oli aga minu esimene täheldus asjaolu kohta, et kook EI OLE kook, vaid väga palju oleneb tegijast, pliidist, ilmast, kosmosest ja veel miljonist pisiasjast.
Mina leidsin aga oma raamaturiiulist ühed väga mõnusad suvised pannkoogid ja patt oleks neid mitte jagada. Jogurti asemel võib kasutada ka hapukoort. Kogusest jätkub 4-6-le sööjale.
Vaja läheb:
250 ml kodujuustu 4%
250 ml maitsestamata jogurtit
3 muna
1 spl suhkrut
250 ml jahu
1/4 tl söögisoodat
tiba soola
võid või neutraalse maitsega õli praadimiseks
Eralda munavalged ja munakollased. Klopi soola ja suhkruga lahti munakollased, sega juurde jogurt ning kodujuust.
Vahusta munavalged, aga mitte väga tugevalt.
Sega kokku jahu ja sooda ning sega tasapisi muna-kodujuustu segu hulka.
Kõige lõpuks lisa tainasse vahustatud munavalged ja sega kergelt läbi.
Kuumuta pann, lisa rasvaine ja tõsta supilusikaga tainakuhjad pannile. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri esimesel võimalusel koos toormoosi, mee, marjade ja jäätise või hoopis mõne muu meelepärase lisandiga.
Kasutatud materjalid:
Tainas Bittmanilt
Marjad aiast
Jäätis seekord poest
.
1 kommentaar
meie teeme juba mitmendat korda! tubli töö, õde!