Kuigi supermarketeid tundub viimasel ajal juurde kasvavat nagu seeni, kuulub minu süda suvel siiski suvel jäägitult peenrale, metsale ja turule. Tõsi, vahest ON tarvis poodi minna, kuid kõige maitsvamad tomatid on turul ja kasvuhoones ning kõige ilusamad ja odavamad mustikad metsas. See roog siin on valminud koostöös turu, peenra ja külmkapiga, valmib kiirelt ja lubab juba hiljemalt poole tunni pärast varbad jälle rannaliiva pista.Tervislik veel pealekauba.
Vaja läheb(kogus 1-le):
Üks suur peotäis kollaseid ube, soovi korral suupärasteks juppideks tükeldatud
üks suur peotäis puhastatud kukeseeni
üks küüslauguküüs, viilutatud
3-5 salveilehte
natuke õli pannile
pisut parmesani või pecorinot
soola, pipart
Aja soolaga maitsestatud vesi keema ja viska oad sisse. Keeda ca 6 minutit. Seejärel pista oad korraks kiirelt külma vette – see takistab ubadel edasi küpsemast ja pealegi säilib värv nii kenam.
Kuumuta õli keskmise kuumusega pannil, lisa küüslauguviilud ja salveilehed. Kuumuta salveilehti mõlemalt poolt mõnekümne sekundi jooksul, kuni need kergelt krõbedaks tõmbuvad, kuid siiski oma rohelise värvi säilitavad. Pane nad küpsetuspaberile ootele. Küüslauk jäta pannile ja lisa kukeseened. Kuumuta mõne minuti jooksul, kuni seened on kenad ja kuldsed, seejärel lisa oad ja lase veel paar minutit küpseda.Maitsesta soola ja pipraga.
Säti toit taldrikule, tõmba köögiviljakoorimisnoaga sekka mõned parmesanilaastud ja puista peale krõbedad salveilehed.