Kui kapis on üle rohkelt munakollaseid, tasub mõelda ühe tõsiselt korraliku jäätise peale. Ikka sellisele õige rammusale, kus puudub igasugune “peaaegu nagu” ja “taljesõbralik” lisaväärtus. Mõistagi ei ole hea sääraste maiuspaladega liialdada, kuid vastutustundega vürtsitatult ja aktiivse eluviisiga serveeritult ei ole ka paanikaks põhjust.
Brüleejäätiseks sai see magustoit ristitud seepärast, et tegu on tõeliselt kreemja ja rohke munasisaldusega jäätisega, mis muudab koostise natuke sarnaseks brüleekreemiga. Seda sarnasust rõhutab veelgi karamelline puru, mida serveerimisel lisada. Just täpselt nii palju või vähe nagu tahtmist parasjagu on.
Samamoodi võib jäätist valmistada ükskõik milliste marjade (näiteks maasikas, kirss, sõstar) või puuviljadega (nt. ploom, virsik), siis tuleks aga usaladada oma isiklikku maitsemeelt ja suhkru lisamisel arvestada komponentide enda suhkrusisaldusega, et magusust liiga palju ei saaks. Samuti võib mõni püree vajada kurnamist, et seemned hamba alla krõmpsuma ei jääks (vaarikas ja sõstar näiteks on sellised tegelased).
munakollast
vahukoort
kohvikoort
pikuti poolitatud ja seemned välja kaabitud
rabarbrit
roosuhkrut
peotäis karamellsuhkru kuubikuid (Dansukker)
vahukoor ja kohvikoor koos vanillikauna ja seemnetega potis, kuni selle
servadesse tekivad väikesed mullid. Tõsta pott pliidilt ja lase mõni minut
tõmmata.
ja suhkur heledaks ja kohevaks ning lisa pidevalt vispeldades umbes pool
kooresegust. Vala munavaht potti
ülejäänud koore hulka ja kuumuta pidevalt segades kuni segu pakseneb ja
katab ühtlaselt puulusika tagumist külge. Kurna segu läbi peene võrguga sõela
ja aseta otse pinnale toidukile, et ei tekiks nahka. Jahuta täielikult.
tükeldatud koorimata rabarber ahjupannile ja puista peale suhkur. Küpseta 200
kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni rabarber on pehme. Jahuta ja püreeri segu.
kooresegu jäätisemasinasse ja lisa viin. valmista jäätis vastavalt masina
instruktsioonile. Vala jäätis karpi või sobivasse vormi ning sega juurde rabarbripüree. Hoia jäätist enne
serveerimist veel vähemalt paar tundi sügavkülmas.
puista jäätise pinnale köögikombainis peenestatud karamellisuhkur.