Kuigi ilma enam 100% suviseks nimeteda ei saa, ei tähenda see, et grillimisega nüüd hüvasti jätma peaks. Mulle tundub praegune aeg selleks isegi sobivam, sest kui soe august tekitas isu kõiksugu värske kraami järele, siis praegune uduvine ja kerge õhtune külmanäpistus kohe nõuavad pisut toekamat, aga siiski suvelõpu särtsu ja särinaga toitu.
Rohumaaveise skirt-steik ehk naljaga pooleks tõlgitult “seelikupihv”on kummalise välimusega lapik lihatükk, mis on tuntud ja tunnustatud mitte niivõrd struktuuri, kui maitseomaduste poolest. Sel põhjusel sobib see tükk väga hästi enne grilli marineerimiseks või siis tahab vaid kerge sahmaka kuuma saada, et sisu mahlane jääks. Seda ribi alumises osas (täpsemalt kuuendast kaheteistkümnenda ribitükini) paiknevat tükki sobib aga kasutada ka aasiapärastes stir-fry tüüpi roogades ning pikkamisi vaiksel kuumusel hautamine tuleb hea tahtmise juures tegelikult samuti kõne alla.
Mina piirdusin seekord maitsestamisel lihtsalt õli, soola ja pipraga ning juurde suristasin ühe peamiselt petersellist koosneva kastme. Anšoovise soolakas maitse, kapparid ja petersell sobivad loomult tugevama maitsega lihatüki juurde hästi ning vähem tähtis pole muidugi asjaolu, et toit valmib kiirelt ja ilma suurema vaevata.
pipart, oliiviõli
peotäis peterselli
basiilikut
sl kappareid
anšoovisefileed
küüslauguküünt
sidrunimahla
6 sl oliiviõli
järk-järgult oliiviõli. Maitsesta sidrunimahlaga. Võid veerandi hakitud
ürtidest ka esialgu kõrvale jätta ja segada valmis kastme hulka.
lihalt kelmed. Hõõru liha oliiviõliga kokku ning maitsesta julgelt soola-pipraga
Enne grillima asumist lase steigil u 30 minutit toatemperatuuril seista. Lõika
steik keskelt pooleks, nii, et sulle jääb kaks lühemat tükki, mis grillile
paremini ära mahuvad. Küpseta keskmiselt kuumal grillil mõlemalt poolt max 3-4
minutit, kuni liha on keskmiselt küps. Enne lahtilõikamist lase u 10 minutit
lihal fooliumi all seista, siis ei voola lihamahlad välja ning saad maitsva ja
mahlase steigi. Serveeri koos salsa verde ja hea veiniga.