Tuleb tunnistada, et ma ei saa päris hästi aru, mis on pannkookide fenomen, kuid kahtlemata on tegu ühe populaarse toiduga, mida ei suuda kukutada ei riigikord ega jahu- või suhkrupõlgus. Pannkooke ei ole vist võimalik ka päriselt untsu ajada, eriti kui meelehead püütakse valmistada miniatuursemale inimtüübile. Plikaeast mäletan, et mul oli küll pannkoogitegijate edetabel, kus troonisid loomulikult vanaema Linda imeliselt õhulised lusikapannkoogid, kuid samasuure isuga sõin ka vanatädi Loreida pisut liiga suitsuseks küpsenud kooke, mille valmistamine millegipärast tädi kõvasti kiruma ja köögi sinist tossu täis ajas. Ning muidugi ema valmistatud õhukesi ülepannikooke. Õunamoosiga.
Hapupiimapannkoogid tunduvad esmapilgul ehk eriti tavalised, kuid lihtsuses peitubki võlu, sest kausitäie tainast saab valmis keerutada vaid paari minutiga ning kui koduses majapidamises leidub vähemalt paar panni, pole ka küpsetamine teab mis kunsttükk. Sellest kogusest saab hiiglama palju kooke. Igaks juhuks varuga, et küpsetamise kõrvalt degusteerimise ja kolmandate isikute õnnestunud näppamiskatsete tagajärjel ikka midagi lauale ka oleks panna.
HAPUPIIMAPANNKOOGID
neljale kuni kaheksale
3 muna
2 sl rafineerimata suhkrut
0,5 tl meresoola
6 dl hapupiima või keefiri
5 dl speltapüüli või nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
pisut riivitud sidrunikoort
paar sl sulavõid
Serveerimiseks meelepärast moosi – nt.vaarika toormoosi
Klopi munad suhkru ja soolaga läbi, lisa hapupiim ja sidrunikoor. Sega jahu küpsetuspulbriga ja vala muna-hapupiimasegu hulka. Sulata pannil või ja sega samuti tainasse – kui kasutad mittenakkuva pinnaga panni, siis ei ole seda küpsetamise ajal tegelikult ka rohkem juurde uhada, Küpseta pannil keskmise kuumuse juures väikesed lusikakoogid ja söö neid koos moosiga.