Kui ilm kisub troopiliseks, ei kutsu veisepada enam nii valjul häälel kui võib-olla mõnel põhjamaisemal päeval. See kanasalat on igatahes minu viimase aja suur lemmik ja olen suuteline seda sööma ikka päris suurtes kogustes. Seepärast on retsepti juures ka viiteks “kuni neljale”, mis on vist küll absoluutne miinimumjaotus. Tegelikult võib ka üksi olles sama portsjoni valmistada (ja kinni pista) – kui juhtub järele jääma, siis maitseb see järgmisel päeval ka hea. Kui mugandamiseks peaks vajadus olema, siis punase kapsa asemele sobib tegelikult ka harik peakapsas väga hästi ning kes koriandriga sõber ei ole võib selle ära ka jätta. Eriti praktiliseks muutub see toit eelmise päeva ahjukanajääkide olemasolul – sel juhul kasuta filee asemel hoopis neid.
Kuivata kanafilee ja kuumuta pannil 1 tl õli. Lisa kanafilee, siledam pool all, kata pann kaanega ja kuumuta kana kesmisel kuumusel 4-5 minutit. Keera teine pool ja kuumuta samamoodi veel 4 minutit. Lõpuks tõsta pann tulelt ja lase kaane all 4 minutit puhata, seejärel eemalda filee ja lase jahtuda. Kui kasutad eelmise päeva ahjukanajääke, jäta see etapp vahele. Riivi porgand ja haki kapsad ning roheline sibul. Tõmba jahtunud filee kahe kahvli abil õhemateks ribadeks ja maitsesta kergelt supilusikatäie kastmega. Lisa kana köögiviljadele, vala peale ülejäänud kaste ja sega. Rösti kuival pannil maapähklid, haki kergelt ja puista salatile. Rebi sekka koriandri- ja mündilehed ning serveeri.KOOSTISOSAD
Kaste:
Lisaks:JUHISED
Sega kokku kaste. Selleks eemalda tšillilt seemned ja haki see ning sega hakitud küüslaugu ja ülejäänud kastme koostisosadega. Sega korralikult, kuni suhkur on sulanud.
*Retsept valmis koostöös Talleggiga