Ei tea, kas asi on kätte jõudnud sügises või selles, et ma ise viimasel ajal tavapärasest rohkem supilainel viibin, kuid supist on olnud viimastel nädalatel juttu palju. Paljud tuttavad on üksteisest sõltumatult näiteks mokaotsast tunnistanud, et on viimasel ajal hakanud rohkem suppi sööma. Kalaputka müüja rääkis, et tema sõbrannal on kombeks kalasupi sisse paprikaseemneid poetada – pidi andma väga hea meki juurde. Ühte muhedalt kirja pandud artiklit, millest samuti natuke supifilosoofiat läbi käis, lugesin hiljuti siit. Ning viimati pakkus võtteplatsi catering isegi õhtuseks eineks suppi ja olgem ausad – jaheda ilmaga õues olles on supi luristamine küll üks õigemaid tegevusi üldse, eriti kui kurk pisut kähisema kipub ja nohu oma tulekust ette hoiatab. Kõht ei jäänud tühjaks kellelgi.
Supi valmistamine pole ju ka teab mis keeruline. Muidugi on siin võimalik soovi korral ka tunde maitseid timmida, aga nagu kõiki toidutüüpe, on ka suppe erinevaid. Kas ise valmis keedetud, portsjoniteks jaotatud ja sügavkülmutatud või hoopis poest soetatud puljongiga on asi muidugi veelgi lihtsam. Seepärast on minu meelest igati tore ka Food Stuudio üleskutse rohkem suppi süüa. Kui ideid napib, tasub lähikuudel silma peal hoida FS Goods FB lehel ja Instagrami-kontol, sest supimõtteid liigub seal juba praegu omajagu. Ise pistan siia üles ühe oma viimase aja lemmiku, mis muude tegevuste kõrvalt palju aega ei napsa. Alati rändab selle supi ka pisut suitsutatud paprikat, mis on küll üks nendest maitseainetest, mis mul soola-pipra kõrval maitseainesahtlis aukohal on ja hoidku selle eest, kui varud otsa peaksid lõppema. See suitsune maitse lihtsalt annab paljudele toitudele nii palju juurde. Kuigi tavalisest paprikapulbrist midagi päris samalaadset välja ei võlu, sobib antud supi sisse tegelikult aga seegi – natuke paprikasemat nüanssi saab juurde küll. Või siis äkki tõesti need paprikaseemned….mine tea, järgmisel korral proovin ära! Suitsutatud paprikat leiab aga õnneks viimasel ajal ka suurematest kauplustest ja eraldi vürtsipoeretke selleks ette võtma isegi ei pea. Oma kohta köögis väärib see kindlasti.
Niisiis, aga sööks suppi?
KOOSTISOSAD
- 1 punane paprika
- 200 g kartuleid
- 300 g lõhefileed
- 750 ml kalapuljongit (Food Studio)
- 10 cm jupp porru alumist, heledamat osa
- 1 küüslauguküüs
- 0,5 tl suitsutatud paprikapulbrit
- 2 sl tomatipüreed
- 4 sl väiksemaid kappareid
- 1 s oliiviõli
- serveerimiseks sidruniviile ja hakitud peterselli
JUHISED
Kuumuta poti põhjas õli sees kergelt läbi poolitatud ja viilutatud porru, hakitud küüslauk, tükeldatud paprika. Lisa paprikapulber, tomatipüree ja kartul, sega ja vala peale puljong. Keeda keskmisel tulel u 15 minutit või kuni kartul ja paprika on parajalt pehmed. Lisa tükeldatud lõhe, pisut hakitud peterselli, tõsta pott tulelt, maitsesta vajadusel ja lase mõni minut kaane all tõmmata. Serveerimisel lisa kapparid, puista peale veel hakitud peterselli ja paku juurde sidruniviile.
Postituse koostööpartneriks on FS Goods