VÕITJA SELGUNUD! Aitäh kõigile supisõpradele! Seekord läks võit loosi tahtel küll hoopis FB-lehe kommentaarile. Palju õnne Sirje Luts – 100suppi jõuavad varsti sinuni!
Niisiis, nagu eelmises postituses juba ütlesin, toimus vahepeal üks suuremat sorti supiralli, mille tulemusena sai Hea Lugu kirjastusega koos sada suppi ka kaante vahele pistetud. Nüüdseks peaks raamat juba ka enamiku raamatupoodide riiulitesse jõudnud olema ja eks seal saab juba rohkem sirvida ning vaadata, kuidas lõpptulemus tundub. Sest paberil on mulje kindlasti midagi hoopis muud kui arvitiekraanilt kiigates.
Raamatusse said paljud mu enda ning pere lemmikud, aga et isegi korralikult kulpi ja köögiseadmeid kulutava isikuna ei koosne mu supirepertuaar parimagi tahtmise juures sajast supieksemplarist, mis kirjastuse kindlaks sooviks oli, siis tuli ette ka ikka kõvasti nuputamist ja katsetamist. „Mis teed? Aa muidugi, suppi!“ teadsid viimastel kuudel pea kõik mulle lähemad helistajad juba isegi. Ega praegugi pole pole mu supilembus kuhugi kadunud, kuid päevakava on nüüd õnneks pisut mõistlikum ja sinna mahub ka muid tegevusi. Näiteks käisin sel nädalal ESA veinimessil, mis oli tõeliselt põnev ja täiendav kogemus (nii mulle kui mu kodusele veinikapile) ja olen nüüdseks ära vaadanud juba peaaegu mõlemad Ozarki hooajad.
Ma ise loodan, et supiskaala sai piisavalt lai, et igaks ajahetkeks ideid pakkuda, sest suppe on külmadest magusateni ja täistaimseteks vägagi liharohketeni. Päris korralik jupp raamatust on pühendatud ka puljongile nii retseptide kui nippide näol, mis mulle endale ajapikku kõrva taha on kogunenud. Armastan näiteks väga pikalt keenud puljongit ning vahel keedan seda hoopis ahjus. Teinekord on aga tuli takus ja tuleb kasutada hoopis kiiremat versiooni. Ja kirja said ka mõned lisandid, mis supi peal, sees või kõrval kasuks tulevad.
Ühe raamatu ilmumise taga on aga alati päris suure hulga inimeste töö ja toetus. Aitäh projektijuht Lia Virkusele, tähelepanelikule keeletoimetajale Tiina Lebasele ja imelisele kujundajale Janett Rikkandile! Samuti Food Studio puljongimeistritele, kes raamatule õla alla panid ja ajakirjale Anne & Stiil! Ja kõigile teistele, kes nõu ja jõuga kaasa aitasid.
Enda trükisoojad eksemplarid olen juba kätte saanud ja hea meelega usaldan ühe nendest veel mõne supisõbra hoole alla. Kui soovid loosis osaleda, olgu siis kas endale või supipisikuga sõbrale mõeldes, kirjuta kas siia postituse alla kommentaaridesse, mis on sinu lemmiksupp või tee seda Noad-Kahvlid FB-lehel. Võitja selgub loomulikult sõbrapäeval, 14.veebruaril.
8 kommentaari
Olen väga suur supi sõber, alustades lihtsast lillkapsa püreesupist, jätkates mõnusa kanasupiga, kiire tomati-vorstisupiga, klassikalise kapsasupiga, suvise värske aedvilja-piima supiga, siis mulle meeldib väga katsetada uus maitseid ja retsepte. Kõige-kõige lemmikumaks supiks pean ilmselt prantsuse sibulasuppi!
Minu lemmiksupp on kõrvitsa püreesupp.
Vana hea klassika – boršisupp suitsulihaga. 🙂
Minu lemmikuks on vürtsikas tomati-läätsesupp.
Lemmikuks on kana-klimbisupp.
Minu üks lemmikumaid suppe on vürtsikas läätsesupp kookospiimaga, mis juhuslikult praegugi pliidil podiseb. Mulle meeldib suppe valmistada ja sellest raamatust saaks kindlasti väärt inspiratsiooni.
Hernesupp ja magustoitudest kindlasti lumepallisupp 🙂
Supp on üldiselt mu lemmiktoit, nii et see raamat tekitab parajat elevust! Suurim lemmik on läätse-tomati-kookospiima kooslus kas porgandi või kõrvitsaga.