Suur tänukniks kõigile vastanutele ja ilusat sõbrapäeva ka muidugi! Hea meelega annaks teile kõigile ühe eksemplari, aga kahjuks neid endalgi limiteeritud koguses. Raamatu sai endale loosi tahtel Ingrid. Palju õnne ja toredat katsetamist!
Kuigi blogisissekannete järgi võib mind tõenäoliselt üpris laisaks pidada, olen suure osa möödunud aastast siiski agaralt kokanud ja pildistanud.Nimelt paari vahva raamatu tarbeks, mis nüüdseks juba kenasti ka poelettidele tee leidnud on. Üheks selliseks on näiteks alles äsja trükikojast välja hüpanud “Ehe Eesti köök”, mis lisaks Lia Virkuse ja Liina Karroni retseptidele ka minu toite sisaldab. Suur osa möödunud aasta pannisärinast on aga intrigeeriva pealkirjaga raamatus “Peekoni 50 krõbedat varjundit”, mille koos Lia Virkusega kokku panime. Esikaane foto ja suur osa kuldkrõbedast sisust on fotodele jäädvustatud suurepärase toidufotograafi Jaan Heinmaa poolt. Oma retseptid, millest mõned näidised ka oma arvutist siia praegu välja otsisin, püüdsin aga pildile ise. Saabuva sõbrapäeva puhul loosime välja ka ühe raamatueksemplari – selleks kirjuta kommentaaridesse oma lemmik peekonitoit.
Krõbedat peekonit ei saa küll pidada kõige tervislikumaks toiduks, kuid see ei tähenda, et aeg-ajalt ja mõistlikus koguses seda endale lubada ei tohiks. Eks iga asjaga liialdamine on kahtlase väärtusega ettevõtmine, kuid eluterve suhtumine nii magusasse kui pisut toekamatesse toiduainetesse rõõmustab maitsemeelt ja ei tee kahju ka puusaümbermõõdule. Mitmes selle raamatu roas on peekon peaosaline, kuid on ka palju selliseid toite, kus ka natuke pisemat sorti peekonilisa just selle vajaliku miski juurde annab.
FRITTATA LEHTKAPSA JA SUITSUPEEKONIGA Raamatust leiabki nii tugevamaid kui kergemaid roogasid ning soolast ja magusat. Jah. Ka magusat. |
KÖÖGIVILJA-PEEKONIVARDAD ÜRDIKASTMEGA |
ROOSKAPSA-SEENEROOG SUITSUPEEKONIGA |
AHJUKARTULID PEEKONIVIILUDE JA TOMATIGA |
KAMMKARBID PEEKONI JA GRANAATÕUNAGA |
Jagan siin lõpetuseks ka ühte oma lemmikretseptidest, mis jahedatel talveõhtutel hästi pannile passib.Kõige parem on siin kasutada kuumakindla käepidemega panni, mille saab otse pliidilt ahju tõsta. Ja kui tunned, et üks krõbeda sisuga raamat köögiriiulist puudu on, siis anna kommentaarides oma lemmik peekonitoidust teada.
NORMANDIA KANA
5 kommentaari
Kõrvitsapüreesupp peekoniga
SIiani on peekon suhteliselt tume maa minu jaoks olnud. Aga sellest raamatust tunduvad eriti isuäratavad šokolaadikook peekoni ja viskiga ning peekoni-köögiviljavardad 🙂
Peekoniga kukeseenekaste ja värsked kartulid on ülim nauding, aga tundub et šokolaadikook peekoni ja viskiga ületab selle!
Kasutan peekonit vähe, ilmselt lihtsalt ei oska seda hästi toitudesse sobituda. Menüüs kuskil 3-4 sööki siiski on, kus peekonit ka leidub. Minu lemmik neist on peekoniga kanavorm (miskit taolist nagu see toidutare retsept – http://toidutare.ee/päevaretseptid/F823 ).
Aitäh vastuse eest, Ingrid! Loosi tahtel sattus raamat just Sulle – loodame, et leiad sealt siis ehk veel mõne lemmiku lisaks. Palun kirjuta mulle noadkahvlid@gmail.com ja lepime kokku, kuidas raamat Sinuni jõuab. Britt