See siin on üks päris lihtne kook, mille jõuab valmis teha ka siis kui kingid veel ostmata, kapsas hautamata ja jõulueelne kaos täies hoos. Ära saab kasutada muide ka söömata jäänud piparkoogid! Järgmisel päeval pole tarvis muud teha kui kook külmikust välja võtta ja ilusaks teha. Selle viimase saab ära teha tegelikult ka kohe kui kook on tardunud ning siis juba kaunistatuna külmkapiriiulile õiget hetke ootama jätta. Jutt kiire ja lühike ilmselt täiesti arusaadavatel põhjustel. 😀 Rahulikku ja rõõmsat jõuluaega!

KOOSTISOSAD
- Põhi:
- 200 g piparkooke
- 75 g võid
- Täidis:
- 400 g toasooja toorjuustu
- 2,5 dl vahukoort
- 1,5 dl Baileys koorelikööri
- 4 želatiinilehte
- 30g piparkooke
- 80 g fariinsuhkrut (Dansukker)
- Katteks:
- 100 g toasooja toorjuustu
- 1,5 dl vahukoort
- 2 sl fariinsuhkrut (Dansukker)
- 1-2 sl Baileys koorelikööri
- 8 füüsalit
- u 50 g pehmeid iiriseid
- piparkooke ja piparkoogipudi
JUHISED
Koogipõhja valmistamiseks purusta piparkoogid köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Vooderda vedrukinnitusega, lahti käiva 22 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga ning suru küpsisemass selle põhjale. Aseta vorm külmkappi, kuni täidist valmistad. Täidise valmistamiseks pane želatiinilehed külma vette 5 minutiks pehmenema. Kalla väiksemasse potti kooreliköör ja lase keema tõusta. Võta tulelt ja sega sisse kuivaks pigistatud želatiinilehed. Vahusta toorjuust vahukoore ja suhkruga ning lisa segades veidi jahtunud likööri-želatiinisegu. Haki mõned piparkoogid ja sega samuti toorjuustumassiga. Kalla segu samuti koogivormi ja lase külmikus täielikult tarduda. See võtab aega umbes neli tundi, kuid võid koogi ka juba päev enne serveerimist valmistada ja üle öö tarduma jätta. Enne serveerimist või sama päeva hommikul vahusta katteks mõeldud toorjuust ja vahukoor suhkruga ning sega sekka liköör. Pane segu tordipritsi ning kaunista kook. Lisa füüsalid, piparkoogipudi ja piparkoogid ning hakitud iirised. Serveeri kohe või jäta külmikusse õiget aega ootama.

* Retsept on ilmunud ka d-kokaraamatus ja valmis koostöös Dansukkeriga.