Inglise keeles öeldakse säärase jook-magustoidu kohta slush, kuid et ei maasikalörts ega -plödi väga atraktiivselt just kõlama ei kipu ning kodumaisest maasikast tehtud jooki võõrapäraselt nimetada ei tahaks, siis nimetagem seda hetkel lihtsalt lonksuks. Jahutavaks ja rohkelt jääd sisaldavaks lonksuks.
Maasikatoite ei ole ma sel suvel väga tegema kippunud. Pigem olen tegelenud nende söömisega täiesti naturaalsel kujul või väikese jogurtiga mestis. Nüüd, kui peenrad aga juba vaikselt tühjemaks kipuvad jääma ja päike korralikult kuumutab, võib aga viimased maasikad üheks naturaalse loomuga segadikuks blenderdada küll. Kindlasti plaanin seda sama taktikat lähiajal kasutada ka arbuusi juures.
Mina kasutasin maasikate magustamiseks agaavisiirupit, mis on tänuvääärne sellepoolest, et veresuhkrut ta väga ei kõiguta ja seega on hilisemat mõju meeleolule ja muudele isudele tublisti vähem. Kasutada võib aga muidugi ka tavalist suhkrut või siis see üldse ära jätta, kui maasikas ise juba väga magus on.
JÄINE MAASIKALONKS
(kahele)
u350g puhastatud maasikaid
paar spl agaavisiirupit
VÄGA suur peotäis jääd
poole laimi mahl või samapalju sidrunimahla
Vala kõik koostisained blenderisse ja vajuta nuppu. Naudi kas lihtsalt lonksates, laia kõrrega rüübates või lusikaga limpsates.