Mõni plaan ei ole määratud õnnestuma ka kõige parema
tahtmise juures. Kindlasti proovin oma maksa vastu kena olla iga päev, kuid
kümnepäevane intensiivprogramm kukkus välja suures osas siiski nagu ükskõik,
milline muu periood.
Mõned tähelepanekud järgmiseks korraks:
- Kohvist tasub loobuda ühe raksuga – vähehaaval koguste
vähendamine ei päästa koledast peavalust – see juhtub niikuinii. - Kala söömisel pead olema veendunud, et tegu on
100% värske kraamiga – pits kanget alkoholi peale kahtlase lesta söömist ei ole
maksale hea, olgu sellel kasvõi nii võõrapärane nimetus nagu Cachaca. - Ole valmis ootamatusteks – kui satud mõneks
päevaks lapsele meditsiiniasutusse kaaslaseks, siis on garanteeritud
nostalgiamenüü nagu pikkpoiss, makaroni-piimasupp, vorstivõileib ja harjumatult tahke struktuuriga saiakesed. See võib
( aga ei pruugi) toetada pigem paaripäevast paastukuuri.
Plusspoolelt tekkis juurde aga mõni täitsa tore ja teostatav
retsept, mis sobib ka argisemasse päeva
ja ehk isegi järgmistesse terviseprogrammidesse, ükskõik, kuidas need siis õnnestuma peaksid.
retsept, mis sobib ka argisemasse päeva
ja ehk isegi järgmistesse terviseprogrammidesse, ükskõik, kuidas need siis õnnestuma peaksid.
SUVIKÕRVITSASPAGETID KARULAUGUPESTOGA
(ühele)
1
suvikõrvits
suvikõrvits
Sorts oliiviõli
soola-pipart
1-2 sl
karulaugupestot*
karulaugupestot*
Lõika suvikõrvitsast pikkupidi peenikesed ribad. Mina
kasutan selleks näiteks sellist julienne’i lõikurit, mis ka allolevalt pildilt paistab, aga saab hakkama ka tavalise
noa või spetsiaalse spagetividinaga, kui see juhtub olemas olema.
kasutan selleks näiteks sellist julienne’i lõikurit, mis ka allolevalt pildilt paistab, aga saab hakkama ka tavalise
noa või spetsiaalse spagetividinaga, kui see juhtub olemas olema.
Kuumuta pannil õli, lisa „spagetid“ ja kuumuta paar minutit.
Vala taldrikule ja lisa pesto. Vualaa – valmis ongi!
Vala taldrikule ja lisa pesto. Vualaa – valmis ongi!
karulaugupealsetest, väikesest peotäiest kregelt röstitud India pähklitest,
paarist kuhjaga supilusikatäiest riivitud Parmesanist, sortsust sidrunimahlast
ja külmpressitud oliiviõlist, mida kulub niipalju, kuni pesto konsistents
silmale õige tundub. Kuna karulaugu teine nimi ongi metsik küüslauk, siis
küüslauguküüne jätan ma sellisest pestost välja. Vahelduseks köögikombainile
või saumikserile võiks proovida aga uhmrit – tahked koostisained tuleb selle
kasutamisel eelnevalt korralikult peeneks hakkida ja rahmeldamist on rohkem,
kuid konsistents jääb nii palju mõnusam.