Järjekordne talv on õnnelikult üle elatud ja enam pole vist küll kellelgi kahtlust, et kevad on käes. Just hetk tagasi nägin näiteks esimest õuekärbest ja kevadised lilled ning oma volüüminuppu maksimumi lähistele kruttinud linnud hakkavad muutuma juba iseenesestmõistetavateks.
Isud on ka muutunud. Näiteks olen nagu tuulelipp kaasa läinud sellerimahla joomise buumiga, millest kuulsin oma ülitragi ja vahva õe käest. Ei saa öelda küll, et ma usuks selleri imetoimesse ja baktereid hävitavasse võimesse, millest paljud mahlajoojad räägivad. Aga kole tahtmine on kogu aeg midagi värsket ja vitamiinirikast sisse ahmida ja seller ning tuleb välja, et ka sellerimahl mulle lihtsalt maitsevad. Kiudained lähevad küll mahlapressis kaduma aga selle vähemagusa köögivilja puhul pole sellest vast suurt hullu. Lisaks söön viimasel ajal kausside kaupa riivitud porgandit ning värsket hapukapsast ja juba ootan näppe vastu saumikserit trummeldades karulauku. Nii et kevad mis kevad. Ja need tummisemad toidud, mis vahepeal valmis on tehtud, jäävad vist nüüd küll hoopis blogisügist ootama.
Kama-brownie on aga õnneks universaalne kook, mis aega ega kohta ei küsi, aga pühapäevase kohvi kõrvale muidugi hirmus hästi sobib. Eriti meeldib neile, kes on olnud paadunud kamašokolaadifännid juba aasta(kümne)id.
KOOSTISOSAD
- 170 g võid
- 2 dl (u 130 g) tumedat muscovado suhkrut (Dansukker)
- 250 g kamašokolaadi
- 3 muna
- 50 g (u 0,5 dl) jahu
- 2 sl kamajahu
- 1 sl kakaopulbrit (100%)
- 0,5 tl meresoola
JUHISED
Kuumuta potis keskmise kuumuse juures segades tükeldatud või ja suhkur, kuni moodustub ühtlane mass. Tõsta segu tulelt ja lisa 200g tükeldatud kamašokolaadi. Sega ühtlaseks. Lase hetk jahtuda, seejärel lisa ükshaaval kergelt vispliga segades munad. Ära klopi, vaid sega pigem võimalikult rahulikult, aga nii, et tainas saaks ühtlane. Sega omavahel jahud, kakao ja sool ning lisa tainale. Sega ühtlaseks. Kõige lõpuks lisa veel järele jäänud 50 g tükeldatud kamatahvlit ning sega veel veidi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ca 24x24cm suurusesse küpsetusvormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u 20 minutit, kuni vormisisu on äärtest küps ja keskelt tahenenud. Tõsta kook vormist ja lase jahtuda. Seejärel lõika ruutudeks ja soovi korral sõelu peale veel veidi kakaopulbrit. Kui kamatahvlit jäi veel järele võid mõned tükid ka vesivannil sulatada ja koogitükkidele või veel lahti lõikamata koogile niristada
*Retsept valmis koostöös D-kokaraamatuga.