Viimase aasta jooksul olen kuulnud palju meeleolukaid lauseid nagu “ema lööb maha, kui suppi ei söö” ja mingeid vihjeid ka vana supi ja selle üles soojendamise teooriate kohta. Peamiselt või siis loodetavasti just selle raamatu tõttu. Päriselt kiita olen samuti saanud. 🙂
Ma usun aga, et eks supp ongi juba ise üks igati vahva ja universaalne toit, mida saab kokku keeta pea kõigest söödavast ja vastavalt sellele, mida kapisisu või isu nõuab. Mõtle aga ainult välja, mis see parasjagu olla võiks. Jagamist väärt uudis on seepärast kindlasti see, et praegu on mu “100 suppi” Raamat24 kodulehel ka supihooaja kohta vägagi sõbraliku soodukaga -30% ning kes siiani pole tihanud seda endale köögiriiulisse soetada, siis nüüd tasub seda kindlasti teha!
Pistan siia ka ühe igati retrohõngulise ja argise raamatust pärit roa, mida ise hariliku seljanka asemel tihti teha armastan. Eriti kui eelmisest päevast on järele jäänud natuke ahjukana (või hoopis parti). Kanasüdamed annavad roale põnevama iseloomu ja neid ei tasuks peljata, aga supi saab valmis ka näiteks ainult kanajääke ja/või suitsutatud linnuliha või -sinki kasutades.
Head isu ja olge terved!
KOOSTISOSAD
- 100 g kanasüdameid
- 100 g küpsetatud kana- või pardiliha
- 50 g suitsukana
- 1 sibul
- 1 sl õli
- 2 sl tomatipastat
- 2 hapukurki
- 1 sl väiksemaid kappareid
- 5 oliivi
- 7,5 dl kanapuljonit
- soola, pipart
- serveerimiseks hakitud peterselli, hapukoort
JUHISED
Kuivata kanasüdamed majapidamispaberiga, poolita ja puhasta vajadusel. Tükelda, maitsesta kergelt soola-pipraga ja pruunista pannil umbes 10 minutit. Tõsta kõrvale.
Kuumuta õhukesteks poolviiludeks lõigatud sibulat poti põhjas õli sees umbes 10 minutit või kuni see on pehme. Lisa tomatipasta ja kuumuta veel paar minutit. Lisa tükeldatud kurgid. Nii saad seljankapõhja.
Nüüd lisa tükeldatud kanalihad ja -südamed, kapparid ja viilutatud oliivid ning kuum puljong. Keeda umbes 10 minutit, kuni supp on kergelt tummine ja maitsestunud.
Serveeri hapukooresortsu ja hakitud peterselliga.
2 kommentaari
Tere!
Kas retseptis on kogemata küpsetatud kanaliha ja suitsukana topelt kirjutatud? Ehk nende kogus peaks olema vastavalt 100 ja 50 g või siiski rohkem?
Suur tänu märkamast, Kaie! Millegipärast oli tõesti mõnda komponenti topelt saanud. Nüüdseks parandused retseptis tehtud.