Noad-Kahvlid | Toidublogi | Britt Paju
  • Esileht
  • Retseptid
    • Kõik Argiroad Hoidised ja lisandid Hommikusöögid Joogid Kala ja mereannid Kastmed Koogid ja magusad küpsetised Köögiviljad ja taimetoit Linnuliha ja liharoad Magustoidud Salatid Soolased küpsetised Supid Suupisted
      Koogid ja magusad küpsetised

      Pannkoogitort kohupiima-maasikatäidisega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kohupiima-sidrunitort  mooniseemnetega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Porgandikook valge šokolaadi-toorjuustukreemi ja astelpajumarjadega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Marmorkook šokolaadiglasuuri ja apelsiniga

      Hommikusöögid

      Suur ahjupannkook (Dutch Baby moodi)

      Kala ja mereannid

      Krõbedad suupistekartulid vürtsikiluga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Lihtne kohupiima- juustukook mustikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kaerahelbeküpsised šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Jõulu-šokolaadikook

      Retseptid

      Lehttainapirukas rooskapsa ja peekoniga

      Magustoidud

      Mannavaht kreekidega

      Argiroad

      Sirmiku-šnitsel suvikõrvitsahummuse ja tomatitega

      Argiroad

      Sirmiku-šnitsel suvikõrvitsahummuse ja tomatitega

      Argiroad

      Waldorfi salat kanaga

      Argiroad

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Argiroad

      Caponata

      Argiroad

      Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Argiroad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Argiroad

      Harissakana

      Argiroad

      Kaalika-kikerhernekarri

      Hoidised ja lisandid

      Eton mess õunapüreega

      Hoidised ja lisandid

      Caponata

      Hoidised ja lisandid

      Mustasõstra-lavendliželee

      Hoidised ja lisandid

      Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

      Hoidised ja lisandid

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Hoidised ja lisandid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Hoidised ja lisandid

      Veinine marjamoos

      Hoidised ja lisandid

      Suitsumakrellimääre

      Hoidised ja lisandid

      Rabarbrikreem

      Hoidised ja lisandid

      Roosiaia ploomimoos

      Hoidised ja lisandid

      Värske peedi “pesto”

      Hoidised ja lisandid

      Kibuvitsamoos punasesõstramahlaga

      Hommikusöögid

      Suur ahjupannkook (Dutch Baby moodi)

      Hommikusöögid

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Hommikusöögid

      Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

      Hommikusöögid

      Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Hommikusöögid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Hommikusöögid

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Hommikusöögid

      Suvikõrvitsa-salsaga munapuder

      Hommikusöögid

      Ahjupannkook tikritega

      Hommikusöögid

      Suitsumakrellimääre

      Hommikusöögid

      Ülepannikoogid peediga

      Hommikusöögid

      Natuke raamatust “Fitness & toitumine” ning üks tore…

      Joogid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Joogid

      Jääkohv banaani ja kookospiimaga

      Joogid

      Mango-astelpaju smuuti

      Joogid

      Naadismuuti

      Joogid

      Sidecar veriapelsiniga

      Joogid

      Lehtkapsasmuuti

      Joogid

      Granaatõunaglögi

      Joogid

      Natuke jõulu kohvitassis

      Joogid

      Roheline smuuti koriandri ja ingveriga

      Joogid

      Jogurtikook ja smuuti – viigimarjadega

      Joogid

      Peedi-vaarika mahedik

      Joogid

      Kuum rummijook ingveri, sidruni ja meega

      Kala ja mereannid

      Krõbedad suupistekartulid vürtsikiluga

      Kala ja mereannid

      Salat krevettide, fenkoli ja greibiga

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Kala ja mereannid

      Soolakoorikus küpsetatud siig

      Kala ja mereannid

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Kala ja mereannid

      Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

      Kala ja mereannid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Kala ja mereannid

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kala ja mereannid

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Kala ja mereannid

      Grillsalat suitsulõhega

      Kala ja mereannid

      Orsoto maapirni ja suitsuräimega

      Kastmed

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Kastmed

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Kastmed

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kastmed

      Hernesupp karulaugupestoga

      Kastmed

      Grillsalat suitsulõhega

      Kastmed

      Porgandihummus

      Koogid ja magusad küpsetised

      Pannkoogitort kohupiima-maasikatäidisega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kohupiima-sidrunitort  mooniseemnetega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Porgandikook valge šokolaadi-toorjuustukreemi ja astelpajumarjadega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Marmorkook šokolaadiglasuuri ja apelsiniga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Suur ahjupannkook (Dutch Baby moodi)

      Koogid ja magusad küpsetised

      Lihtne kohupiima- juustukook mustikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kaerahelbeküpsised šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Jõulu-šokolaadikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Šokolaadine küpsisetort kohupiima ja ploomidega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Plaadi-Brita maasikate ja rabarberiga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Maasikatort  mascarponekreemiga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Toorjuustu-jogurtikook veriapelsinidega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Sirmiku-šnitsel suvikõrvitsahummuse ja tomatitega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Caponata

      Köögiviljad ja taimetoit

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kaalika-kikerhernekarri

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Hernesupp karulaugupestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Krõbedad ahjuköögiviljad

      Köögiviljad ja taimetoit

      Ricottaga täidetud suvikõrvitsad tomatikastmes

      Köögiviljad ja taimetoit

      “Caponata”-pastaroog

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kõrvitsa-chilli ehk vürtsikamat sorti kõrvitsa-oapada

      Linnuliha ja liharoad

      Sült vasikalihaga

      Linnuliha ja liharoad

      Magushapu sealiha

      Linnuliha ja liharoad

      Waldorfi salat kanaga

      Linnuliha ja liharoad

      Seakeeled teriyaki-kastmega

      Linnuliha ja liharoad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Linnuliha ja liharoad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Linnuliha ja liharoad

      Harissakana

      Linnuliha ja liharoad

      Krõbe kana pankoga ehk orientaalne šnitsel

      Linnuliha ja liharoad

      Hakklihatäidisega ahjubataat

      Linnuliha ja liharoad

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Linnuliha ja liharoad

      Suitsukana-arbuusisalat

      Linnuliha ja liharoad

      Vietnamipärane kanasalat

      Magustoidud

      Mannavaht kreekidega

      Magustoidud

      Triflee rullbiskviidi ja marjatarretisega

      Magustoidud

      Küpsetamata toorjuustukook piparkookide ja koorelikööriga

      Magustoidud

      Eton mess õunapüreega

      Magustoidud

      Angervaksa panna cotta küpsetatud valge šokolaadi ja marjadega

      Magustoidud

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Magustoidud

      Kõrvitsa-tiramisu

      Magustoidud

      Saiavorm rabarberiga

      Magustoidud

      Sipelgapesakook

      Magustoidud

      Granita veriapelsinide ja vahuveiniga

      Magustoidud

      Jõuluaja šokolaadi-marjakook

      Magustoidud

      Beseerull tikrikreemiga

      Salatid

      Salat krevettide, fenkoli ja greibiga

      Salatid

      Waldorfi salat kanaga

      Salatid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Salatid

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Salatid

      Grillsalat suitsulõhega

      Salatid

      Suitsukana-arbuusisalat

      Salatid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Salatid

      Vietnamipärane kanasalat

      Salatid

      “Ehe Eesti köök” ja kartulisalat

      Salatid

      Suvine värske kartuli-oa salat salvei ja peekoniga

      Salatid

      Umbrohusalatit ja karulaugukana

      Salatid

      Köögiviljasalat maapähklikastmega

      Soolased küpsetised

      Lehttainapirukas rooskapsa ja peekoniga

      Soolased küpsetised

      Kõrvitsakarask

      Soolased küpsetised

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Soolased küpsetised

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Soolased küpsetised

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas suitsulõhe ja peediga

      Soolased küpsetised

      Lameleib vürtskilu, ricotta ja röstitud tomatiga

      Soolased küpsetised

      Pirukad punase kapsa, õuna ja Briega

      Soolased küpsetised

      Naadi-juustu skoonid

      Soolased küpsetised

      Sibulapirukas Brie juustuga

      Soolased küpsetised

      Lahtine seene-tomatipirukas

      Supid

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Supid

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Supid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Supid

      Kanaseljanka

      Supid

      Teise ringi toit – pardiborš

      Supid

      100 suppi ja raamatuloos

      Supid

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Supid

      Röstitud tomatitest supp kookospiima ja läätsedega

      Supid

      Paprikane lõhesupp

      Supid

      Seene-kruubisupp lehtkapsaga

      Supid

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Supid

      Teise ringi Tom Kha kalkunilihaga

      Suupisted

      Krõbedad suupistekartulid vürtsikiluga

      Suupisted

      Lehttainapirukas rooskapsa ja peekoniga

      Suupisted

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Suupisted

      Seakeeled teriyaki-kastmega

      Suupisted

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Suupisted

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Suupisted

      Ahjus küpsetatud Camembert jõhvikatega

      Suupisted

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Suupisted

      Diskomunad

      Suupisted

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Suupisted

      Suitsumakrellimääre

      Suupisted

      Lehtkapsakrõpsud

  • Reisid, restod ja juhtumised
    • Kõik Juhtumised Reisid Restoranid
      Elamused

      Suupistelaud Eesti sünnipäevaks

      Elamused

      Ideid ja maitseid

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Elamused

      Amsterdamist armastusega

      Juhtumised

      Ideid ja maitseid

      Juhtumised

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Juhtumised

      Katsejänesena toitumisuuringus

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Reisid

      Amsterdamist armastusega

      Restoranid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Restoranid

      Sinimerekarbid tšillise ürdivõiga (ja FAO27 kalakohvik)

      Restoranid

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

  • Tehtud tööd
  • Minust
  • Kontakt
  • Esileht
  • Retseptid
    • Kõik Argiroad Hoidised ja lisandid Hommikusöögid Joogid Kala ja mereannid Kastmed Koogid ja magusad küpsetised Köögiviljad ja taimetoit Linnuliha ja liharoad Magustoidud Salatid Soolased küpsetised Supid Suupisted
      Koogid ja magusad küpsetised

      Pannkoogitort kohupiima-maasikatäidisega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kohupiima-sidrunitort  mooniseemnetega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Porgandikook valge šokolaadi-toorjuustukreemi ja astelpajumarjadega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Marmorkook šokolaadiglasuuri ja apelsiniga

      Hommikusöögid

      Suur ahjupannkook (Dutch Baby moodi)

      Kala ja mereannid

      Krõbedad suupistekartulid vürtsikiluga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Lihtne kohupiima- juustukook mustikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kaerahelbeküpsised šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Jõulu-šokolaadikook

      Retseptid

      Lehttainapirukas rooskapsa ja peekoniga

      Magustoidud

      Mannavaht kreekidega

      Argiroad

      Sirmiku-šnitsel suvikõrvitsahummuse ja tomatitega

      Argiroad

      Sirmiku-šnitsel suvikõrvitsahummuse ja tomatitega

      Argiroad

      Waldorfi salat kanaga

      Argiroad

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Argiroad

      Caponata

      Argiroad

      Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Argiroad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Argiroad

      Harissakana

      Argiroad

      Kaalika-kikerhernekarri

      Hoidised ja lisandid

      Eton mess õunapüreega

      Hoidised ja lisandid

      Caponata

      Hoidised ja lisandid

      Mustasõstra-lavendliželee

      Hoidised ja lisandid

      Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

      Hoidised ja lisandid

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Hoidised ja lisandid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Hoidised ja lisandid

      Veinine marjamoos

      Hoidised ja lisandid

      Suitsumakrellimääre

      Hoidised ja lisandid

      Rabarbrikreem

      Hoidised ja lisandid

      Roosiaia ploomimoos

      Hoidised ja lisandid

      Värske peedi “pesto”

      Hoidised ja lisandid

      Kibuvitsamoos punasesõstramahlaga

      Hommikusöögid

      Suur ahjupannkook (Dutch Baby moodi)

      Hommikusöögid

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Hommikusöögid

      Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

      Hommikusöögid

      Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Hommikusöögid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Hommikusöögid

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Hommikusöögid

      Suvikõrvitsa-salsaga munapuder

      Hommikusöögid

      Ahjupannkook tikritega

      Hommikusöögid

      Suitsumakrellimääre

      Hommikusöögid

      Ülepannikoogid peediga

      Hommikusöögid

      Natuke raamatust “Fitness & toitumine” ning üks tore…

      Joogid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Joogid

      Jääkohv banaani ja kookospiimaga

      Joogid

      Mango-astelpaju smuuti

      Joogid

      Naadismuuti

      Joogid

      Sidecar veriapelsiniga

      Joogid

      Lehtkapsasmuuti

      Joogid

      Granaatõunaglögi

      Joogid

      Natuke jõulu kohvitassis

      Joogid

      Roheline smuuti koriandri ja ingveriga

      Joogid

      Jogurtikook ja smuuti – viigimarjadega

      Joogid

      Peedi-vaarika mahedik

      Joogid

      Kuum rummijook ingveri, sidruni ja meega

      Kala ja mereannid

      Krõbedad suupistekartulid vürtsikiluga

      Kala ja mereannid

      Salat krevettide, fenkoli ja greibiga

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Kala ja mereannid

      Soolakoorikus küpsetatud siig

      Kala ja mereannid

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Kala ja mereannid

      Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

      Kala ja mereannid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Kala ja mereannid

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kala ja mereannid

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Kala ja mereannid

      Grillsalat suitsulõhega

      Kala ja mereannid

      Orsoto maapirni ja suitsuräimega

      Kastmed

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Kastmed

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Kastmed

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kastmed

      Hernesupp karulaugupestoga

      Kastmed

      Grillsalat suitsulõhega

      Kastmed

      Porgandihummus

      Koogid ja magusad küpsetised

      Pannkoogitort kohupiima-maasikatäidisega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kohupiima-sidrunitort  mooniseemnetega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Porgandikook valge šokolaadi-toorjuustukreemi ja astelpajumarjadega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Marmorkook šokolaadiglasuuri ja apelsiniga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Suur ahjupannkook (Dutch Baby moodi)

      Koogid ja magusad küpsetised

      Lihtne kohupiima- juustukook mustikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kaerahelbeküpsised šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Jõulu-šokolaadikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Šokolaadine küpsisetort kohupiima ja ploomidega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Plaadi-Brita maasikate ja rabarberiga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Maasikatort  mascarponekreemiga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Toorjuustu-jogurtikook veriapelsinidega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Sirmiku-šnitsel suvikõrvitsahummuse ja tomatitega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Caponata

      Köögiviljad ja taimetoit

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kaalika-kikerhernekarri

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Hernesupp karulaugupestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Krõbedad ahjuköögiviljad

      Köögiviljad ja taimetoit

      Ricottaga täidetud suvikõrvitsad tomatikastmes

      Köögiviljad ja taimetoit

      “Caponata”-pastaroog

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kõrvitsa-chilli ehk vürtsikamat sorti kõrvitsa-oapada

      Linnuliha ja liharoad

      Sült vasikalihaga

      Linnuliha ja liharoad

      Magushapu sealiha

      Linnuliha ja liharoad

      Waldorfi salat kanaga

      Linnuliha ja liharoad

      Seakeeled teriyaki-kastmega

      Linnuliha ja liharoad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Linnuliha ja liharoad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Linnuliha ja liharoad

      Harissakana

      Linnuliha ja liharoad

      Krõbe kana pankoga ehk orientaalne šnitsel

      Linnuliha ja liharoad

      Hakklihatäidisega ahjubataat

      Linnuliha ja liharoad

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Linnuliha ja liharoad

      Suitsukana-arbuusisalat

      Linnuliha ja liharoad

      Vietnamipärane kanasalat

      Magustoidud

      Mannavaht kreekidega

      Magustoidud

      Triflee rullbiskviidi ja marjatarretisega

      Magustoidud

      Küpsetamata toorjuustukook piparkookide ja koorelikööriga

      Magustoidud

      Eton mess õunapüreega

      Magustoidud

      Angervaksa panna cotta küpsetatud valge šokolaadi ja marjadega

      Magustoidud

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Magustoidud

      Kõrvitsa-tiramisu

      Magustoidud

      Saiavorm rabarberiga

      Magustoidud

      Sipelgapesakook

      Magustoidud

      Granita veriapelsinide ja vahuveiniga

      Magustoidud

      Jõuluaja šokolaadi-marjakook

      Magustoidud

      Beseerull tikrikreemiga

      Salatid

      Salat krevettide, fenkoli ja greibiga

      Salatid

      Waldorfi salat kanaga

      Salatid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Salatid

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Salatid

      Grillsalat suitsulõhega

      Salatid

      Suitsukana-arbuusisalat

      Salatid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Salatid

      Vietnamipärane kanasalat

      Salatid

      “Ehe Eesti köök” ja kartulisalat

      Salatid

      Suvine värske kartuli-oa salat salvei ja peekoniga

      Salatid

      Umbrohusalatit ja karulaugukana

      Salatid

      Köögiviljasalat maapähklikastmega

      Soolased küpsetised

      Lehttainapirukas rooskapsa ja peekoniga

      Soolased küpsetised

      Kõrvitsakarask

      Soolased küpsetised

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Soolased küpsetised

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Soolased küpsetised

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas suitsulõhe ja peediga

      Soolased küpsetised

      Lameleib vürtskilu, ricotta ja röstitud tomatiga

      Soolased küpsetised

      Pirukad punase kapsa, õuna ja Briega

      Soolased küpsetised

      Naadi-juustu skoonid

      Soolased küpsetised

      Sibulapirukas Brie juustuga

      Soolased küpsetised

      Lahtine seene-tomatipirukas

      Supid

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Supid

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Supid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Supid

      Kanaseljanka

      Supid

      Teise ringi toit – pardiborš

      Supid

      100 suppi ja raamatuloos

      Supid

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Supid

      Röstitud tomatitest supp kookospiima ja läätsedega

      Supid

      Paprikane lõhesupp

      Supid

      Seene-kruubisupp lehtkapsaga

      Supid

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Supid

      Teise ringi Tom Kha kalkunilihaga

      Suupisted

      Krõbedad suupistekartulid vürtsikiluga

      Suupisted

      Lehttainapirukas rooskapsa ja peekoniga

      Suupisted

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Suupisted

      Seakeeled teriyaki-kastmega

      Suupisted

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Suupisted

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Suupisted

      Ahjus küpsetatud Camembert jõhvikatega

      Suupisted

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Suupisted

      Diskomunad

      Suupisted

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Suupisted

      Suitsumakrellimääre

      Suupisted

      Lehtkapsakrõpsud

  • Reisid, restod ja juhtumised
    • Kõik Juhtumised Reisid Restoranid
      Elamused

      Suupistelaud Eesti sünnipäevaks

      Elamused

      Ideid ja maitseid

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Elamused

      Amsterdamist armastusega

      Juhtumised

      Ideid ja maitseid

      Juhtumised

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Juhtumised

      Katsejänesena toitumisuuringus

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Reisid

      Amsterdamist armastusega

      Restoranid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Restoranid

      Sinimerekarbid tšillise ürdivõiga (ja FAO27 kalakohvik)

      Restoranid

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

  • Tehtud tööd
  • Minust
  • Kontakt

Noad-Kahvlid | Toidublogi | Britt Paju

Kala ja mereannidRetseptid

Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

autor Britt veebruar 12, 2021veebruar 12, 2021
Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

Hiina kalendri järgi on alanud uus aasta, mis on jälle heaks põhjuseks süüa teha isegi, kui selle maa või astroloogiaga muud sorti seoseid polegi. Eile Umamist riisiveini otsides võis kuulda, kuidas telefon järjepidevalt helises ja otsiti Hiina pannkooke ja teab mida veel, nii et ilmselt pole ma ainuke. Võib aga juhtuda ka, et su tütar on näiteks sündinud “kühvli” aastal nagu ta ise oma sünniaastat mitte niiväga ammu veel nimetas ja siis tundub see uus uusaasta samuti võib-olla natuke toredam ja rohkem märkimist väärt kui nende teiste anonüümsemate loomade omad.

Et kala on hiinlaste jaoks üks külluse sümboleid, mida uue aasta traditsioonide kohaselt ka lauale pannakse, siis ei saa paar huntahvenat kindlasti asju halvemaks teha. “Culinaria China” raamat ütleb, et sõna “kala” tähendab  hiina keeles ka “küllust” ning kui meil soovitakse teistele head või ilusat uut aastat, siis hiinlased on praktilise meelega ning soovivad üksteisele hoopis jõukust (mis siis kõlab siis samas ka nagu kala ja ma olen üpris veendunud, et osa kadedamatest hiinlastest tegelikult seda mõtlevadki ). Ühesõnaga segane lugu, aga kala võiks ikka süüa. See kantoni-stiilis roog on vist küll üks populaarsemaid toite, mida nii meil kui mujal kodudes teha armastatakse, sest see on oma olemuselt äärmiselt lihtne, valmib ruttu ja on muidugi ka väga maitsev. Kantoni köök jääb Hiinas Guangdongi piirkonda, kus asub ka Hong-Kong ning seda iseloomustavad võimalikult puhtad maitsed ja värske tooraine. Sarnast retsepti olen kohanud aga ka muude piirkondade kirjeldustes, kuid siis on maitsestusse tihti lisatud ka tšillit ja muud kangemat kraami.

See toit on siin on kõige rohkem inspiratsiooni saanud Fuchsia Dunlopi “Every grain of rice” raamatust, aga eks ma sättisin seda veidi enda järgi umber. Dunlop soovitab  määrida kala maitsestamisel kokku riisiveiniga, kuid seda pole ma juba tükk aega kusagil müügil näinud ja ilma on ka igati ok. Muus osas ongi see aga ülimalt minimalistlik roog. Aurutamiseks võib kasutada loomulikult aurutit, aurupotti või poti kohale asetatud sõela, kui kala sinna tervelt ära ei mahu, võib selle natuke krussi keerata või siis üldse poolitada. Kasutada võib muidugi ka kalafileed, mis pliidil aurutamiseks vast kõige lihtsam variant. Valmimise aeg on sel juhul aga erinev st. kala valmib kiiremini ja sellel tasub pilk peal hoida. Mina olen aretanud oma süsteemi Mari-Liisilt šnitti võttes, sest terve kala potti ära ei mahu ja nii saab kala rohkem auru kui näiteks lihtsalt küpsetuspaberisse pakitult (natuke on seda üllitist näha alumiselt fotolt ja nende pannil olevate ramekinide peale toetubki sama taldrik, mis kaladega laual). Ka ahjus valmimise kiirus oleneb palju kalast endast – mina kasutasin huntahvenaid, sest need on hea suurusega ja mõnusa hõrgu lihaga, mis minu arvates sellise tasasemat sorti maitsestusega hästi klapib. Võib aga kasutada ka koha vms valget kala ja olen teinud sarnast toitu ka forelliga ning see on samuti väga maitsev.

Lisandite osas tasuks samuti jääda tagasihoidlikuks, et need õrnast kalast üle ei käiks. Selle toidu juurde aurutasin pikateralist riisi ja keetsin soolaga maitsestatud vees kergelt brokolit (u 3-5 minutit) ja tegin veidi suurema koguse maitseõli ning veega lahjendatud sojakastet, millest kummastki lusikatäie ka brokolile lisasin. Riisi keetmiseks loputa riisi külma veega mõned korrad, kuni vesi jääb selgeks, kurna ja lase 2 dl vett 3 dl veega paariks minutiks keema. Lisa ka veidi soola. Siis alanda kuumus, kata pott kaanega ja lase 10 minutit podiseda. Tõsta pott tulelt ja lase kaane all kindlasti veel 10 minutit tõmmata. Sega läbi ja valmis ongi.

Ega siis muud kui ikka küllust ja kala uueks aastaks! 😀

Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

Britt Hiina kalendri järgi on alanud uus aasta, mis on jälle heaks põhjuseks süüa teha isegi, kui selle maa või astroloogiaga muud sorti seoseid polegi. Eile Umamist riisiveini otsides võis kuulda,… Prindi retsept
Kogus: 2-4

KOOSTISOSAD

  • 2 huntahvenat
  • u 30 g ingverit
  • 5 rohelise sibula vart
  • 3 sl tamarikastet või sojakastet (ideaalis heledamat)
  • 3-4 sl (maapähkli-)õli praadimiseks
  • meresoola

JUHISED

Kaabi kalalt soomused ja eemalda lõpused. Loputa kala kiirelt külma veega ja kuivata majapidamispaberiga. Tee kalde mõlemale poole külgedele mõned kerged sisselõiked ja hõõru nii seest kui väljast kergelt soolaga kokku.

Koori ingver ja lõika õhukesteks ribadeks. Viiluta kolme sibulavarre heledam osa. Haki järele jäänud ingverikoored kergelt ja lisa teelusika jagu hakitud sibulavart, pista kalade sisemusse ja lase taldrikul u 10 minutit maitsestuda. Taldrik on hea selleks, et kaladest võib maitsestudes vedelikku eralduda ja hea on, kui see kinni püütud saab. Ülejäänud sibul sega ingveriga ja jäta hilisemaks. Haki ka tumerohelised sibulapealsed, aga pane need esialgu eraldi kaussi. 

Pane sügavama ahjuvormi põhja paar ramekini või mõned vanemad, ühepaksused  metallist piparkoogivormid ning aseta nendele kalasid mahutav nõu, mis oleks eelmisest veidi väiksem, nii et aur kenasti ringelda saaks.  See võib olla ka näiteks mõni lihtsam vaagen – mul selleks kasutuses näiteks üks ristkülikukujuline Ikea taldrik (iseenesest saab samalt nõult toitu hiljem ka serveerida, mis on ka päris praktiline lüke). Lõika järele jäänud kaks sibulavart u 10 cm juppideks ja tõsta nõusse, kuhu kalad peaksid minema ja aseta nendele seejärel ka kalad ise. See süsteem tekitab jälle ühe sopi kalade alla, kuhu ringlev aur nii paremini pääseb ning lisab samas ka maitset.  

Kuumuta ahi 200-kraadini ja keeda kannutäis vett. Aseta nõu ahjusiinile ja vala alumisele nõule vett umbes kalanõu põhjani välja. Kata kogu kupatus fooliumiga ning kuumuta 10-12 minutit või kuni kala kõige paksemat osa saab ka nüri noaga lihtsalt kuni selgrooni  läbistada.

Eemalda kalade alt sibul ja puista neile nüüd pool ingveri-sibulasegust ja ka ülejäänud roheline sibul. Sega sojakaste u 3 sl kuuma veega.  Kuumuta õlis teine pool ingverisegust ja vala kohe tulekuumalt kalale. Lisa kohe ka sojasegu ning serveeri kiirelt näiteks koos keedetud või aurutatud brokoli ja pikateralise riisiga.

AASIAkala ja mereannid
0 kommentaar
0
FacebookTwitterPinterestEmail
eelmine postitus
Kaalika-kikerhernekarri
järgmine postitus
Rummikoogid

Sulle võivad veel meeldida...

Haugi-suvikõrvitsa kotletid

Aeglaselt küpsenud rogan josh’i kana

Aasiapärane searibi

Koorene lõhesupp rukkileivaga

3 x räim marinaadis

Kammkarbid verivorsti ja kõrvitsaga

Siig spargli ja sidrunikastmega

Mida teha ubadega?

Risoto suitsulõhe ja spinatiga

Kommenteeri Tühista vastus

Salvesta mu nimi, email ja veebilehe aadress järgmiseks korras, kui kommenteerin.

Minust

Minust

Minust

Tere, mina olen Britt! Armastan toitu, kokkamist ning kõike, mis sellega seotud. Ilmselt liigagi palju, sest vahel kipun hilinema just seepärast, et viimasel hetkel on tarvis jäätis masinasse pista või katsetada viiendat korda mõnda küpsiseretsepti. Aga püüan oma planeerimisoskuseid jõudu mööda arendada. Siia blogisse kogun retsepte, toidumõtteid ja sekka aeg-ajalt ka reisi- ning restoranimuljeid. Kui tunned, et need teemad on sinu jaoks, siis astu aga julgesti edasi!

Loe edasi...

Minu raamatud

Promotion Image
Promotion Image

VAATA KÕIKI MU RAAMATUID

Leiad mind veel…

Instagram Pinterest Email Bloglovin

Populaarseimad postitused

  • 1

    Sipelgapesakook

    mai 9, 2020
  • 2

    Õhukesed ülepanni pannkoogid või siis lihtsalt krepid

    september 10, 2011
  • 3

    Krõbe kana pankoga ehk orientaalne šnitsel

    juuli 5, 2019
  • 4

    Heeringa-kodujuustusalat

    august 3, 2018
  • 5

    Waldorfi salat kanaga

    veebruar 5, 2024
  • 6

    Küpsisetort valge šokolaadi ja maasikatega

    mai 30, 2019
  • 7

    Šašlõkk sea kaelakarbonaadi ja õunamahlaga

    august 7, 2011
  • 8

    Üks väike viineripirukas

    november 7, 2011
  • 9

    Suur ahjupannkook (Dutch Baby moodi)

    aprill 13, 2025
  • 10

    Rabarbri-blondie

    juuni 9, 2014

Noad-Kahvlid Facebookis

Noad-Kahvlid

MINU RETSEPTE LEIAD VEEL:

Promotion Image

Värsked postitused

  • Pannkoogitort kohupiima-maasikatäidisega
  • Kohupiima-sidrunitort  mooniseemnetega
  • Porgandikook valge šokolaadi-toorjuustukreemi ja astelpajumarjadega
  • Marmorkook šokolaadiglasuuri ja apelsiniga
  • Suur ahjupannkook (Dutch Baby moodi)

Viimased kommentaarid

  • epp viires, Vale-lehttainaga õunakook
  • Britt, Kaeraterapuder
  • Tanel, Kaeraterapuder
  • Britt, Sipelgapesakook
  • Helle, Sipelgapesakook

Arhiiv

Rubriigid

Meta

  • Logi sisse
  • Postituste RSS
  • Kommentaaride RSS
  • WordPress.org

MINA INSTAGRAMIS

Salaja loodan küll, et veriapelsinide hooaeg kest Salaja loodan küll, et veriapelsinide hooaeg kestab seekord igavesti, aga minu pessimistlikum pool on selles osas ärev. Marmelaad on aga õnneks nüüd purgis (ja ka blogis). See on pehmemat tüüpi nagu mulle endale meeldib ja seguneb suurepäraselt igasuguse kreemja materjaliga, olgu selleks siis toorjuustukate koogil, vahukoor, jäätis, paksem jogurt pannkoogil või hoopis praesaial. Pluss veel see boonus valmistamisel, et küsimustele stiilis “mis teed”, saab vastata igapäevasel ilmel “keedan apelsine” - reaktsioonid on väga toredad. 
•
•
•
#veriapelsin #marmelaad #vaesedrüütlid #noadkahvlid #dkokaraamat #dansukker
Meresoolakoorikus küpsetatud siiakala! 💙 Väga Meresoolakoorikus küpsetatud siiakala! 💙 Väga maitsev sai ja sobib ilmselt lauale ka homse tähtsa päeva puhul. Valmistamine on väga lihtne ja kala jääb niimoodi küpsedes kohe eriti mahlane.

SOOLAKOORIKUS KÜPSETATUD SIIG

Koostisosad:
1 (u 1 kg kaaluv) roogitud siig (näiteks Peetri Lõheärist)
1 sl oliiviõli
1,5-2 kg jämedat meresoola
suur peotäis tilli- ja petersellivarsi
1 sidrun

Sega sool u 1,5 dl veega ja kuhja pool sellest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.  Kuivata siig  majapidamispaberiga ja määri õliga kokku. Tõsta ahjuplaadile ning  aja sool laiali nii et see jääks täpselt kala alla. Täida kala sisemus sidruniviilude ja tilli- ning petersellivartega ja vala kalale ülejäänud sool. Ära seda kala sisemusse lükka vaid ikka ainult peale.  Patsuta sool kala ümber võimalikult kokku. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 30 minutit (või kui lihatermomeeter näitab paksemast turjaosast mõõdetuna 55 kraadi) ja lase kalal enne kooriku eemaldamist veel 10 minutit puhata. Eemalda koorik ja tõsta kala serveerimisvaagnale. Võid efektseid soolatükke ka vaagnale lisada, kuid jälgi, et neid süües kalale ei satuks. Paku juurde ka sidruniviile. 

#noadkahvlid #koostöö #peetrilõheäri #hakkamesättima #ev🇪🇪💯
Üks pudrusmuuti, palun! 🍎 Tegelikult täiesti Üks pudrusmuuti, palun! 🍎 Tegelikult täiesti normaalne smuuti, aga kaerahelvestega, mis on istunud öö otsa mandlipiimas (tean küll, et õige on “mandlijook”, aga  mul on tarvis veel harjuda, vabandust). Nagu toorpudrugi puhul. Ja öeldakse , et hommik on õhtust targem, aga mitte praegu! Just õhtul ongi see kaerahelbetegevus tarvis ette võtta, et hommikul blenderile hagu anda ja smuuti klaasi kallata.  Retsept on mõne üleliigse selgitusega blogis ka (vt.link bios)

Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga
Kahele

* 	1 dl täistera kaerahelbeid
* 	2 dl mandlipiima
* 	1 väiksem banaan
* 	1 keskmise suurusega õun
* 	2-3 sl külmutatud  astelpajumarju
* 	1 tl maapähklivõid
* 	1 tl jahvatatud kaneeli

Pane eelmisel õhtul kaerahelbed mandlipiimaga külmkappi likku. Viiluta banaan ja pista samuti eelmisel õhtul sügavkülma. Hommikul vala kaerahelbed koos vedelikuga blenderisse, lisa külmutatud banaan, astelpajumarjad ja kergelt tükeldatud, aga koorimata ja puhastamata õun (välja arvatud õunasaba muidugi, selle võiks eemaldada) ning maapählivõi ja pool kaneelikogusest. Surista pikalt, kuni saad ühtlase konsistentsi ja lisa vahepeal vett või veel mandlipiima, kui tarvis. Vala klaasidesse ja puista peale ülejäänud kaneel. Valmis ongi!

#noadkahvlid #pudrusmuuti #hommikusöök #smuuti #õun
Rõõmsaid ja maitsvaid pühi teile kõigile! Lahk Rõõmsaid ja maitsvaid pühi teile kõigile! Lahket jõuluvana ka !
🎄🎅🎄
Üks tore kokaraamat on valmis saanud! Edela-Prant Üks tore kokaraamat on valmis saanud! Edela-Prantsusmaal üles kasvanud Yoann Ricau sai toiduvalmistamispisiku oma vanaemalt ning erinevates maailma paikades elades on see huvi ainult süvenenud. Algselt vaid oma sõpradele ja sugulastele mõeldud raamat kasvas “veidi” suuremaks projektiks ja nii on kõigil võimalik nüüd sellest osa saada. Raamat valmis toit toidu haaval Yoanni praeguses Tallinna kodus ja ega minul suurt muud teha polnud tarvis kui toitu pildile sättida, kaameraga klõpsutada ja pärast head-paremat peale ampsata. Töö missugune! 😀Projekti juhtis @liavirkus ja kogu materjali kujundas imeliseks raamatuks kokku @kyllikuusik . Kui raamatupoodi satute, siis kindlasti piiluge kaante vahele ja mine tea, äkki sobib kellelegi kingikotti ka. Congrats, @my_franco_american_kitchen ! Can’t wait to start cooking! ❤️🥂
Võib vist jõulumaitseid juba vaikselt käpikuga Võib vist jõulumaitseid juba vaikselt käpikuga katsuma hakata. 🎄Kellel  jõululainele saamisega samuti veel ragistamist, siis verivorstiga hotdog võib aidata. Sinep, pohlamoos ja hautatud hapukapsas ka veel saia vahele ja valmis ongi. Järgmiseks siis juba veidi kangem kraam nagu näiteks jõulupärg või jõuluturg… 😀 Toredat advendiaega! 

#ümberlaua #jõuluaeg #christmashotdog
Täitsa tore stritsel sai. Õunte, martsipani ja k Täitsa tore stritsel sai. Õunte, martsipani ja kerge sidrunisärtsuga. Täidist pidavat nüüd lõpuks ka piisavalt olema. Nii ütleb vähemasti üks viimasel ajal stritslidieeti harrastanud fookusgrupp. 

Link retseptile on bios, juhuks kui näiteks homme võiks olla stritslipäev või nii. 

#noadkahvlid #stritsel #dansukker #dkokaraamat
Tere, sügis! 🍂 Paluks seeni ka nüüd… #lem Tere, sügis! 🍂 Paluks seeni ka nüüd…

#lemmikaastaaeg #sügis #autumnleaves
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - noad-kahvlid.
Veebilehe on loonud Johanna Oja


Ülesse