Heeringa-kodujuustusalat on kindlasti paljude lemmik ja meilgi kindel stamptoit, mille järele ikka ja jälle isu tuleb. Eriti suvisel ajal.
Olen kohanud sellest retseptist erinevaid versioone ja palju pikema koostisainete hulgaga ning eks siin ongi määravad vist suuresti nii isiklikud eelistused, sisetunne kui kapisisu. Tundub, et erinev on ka see, kuidas keegi antud toitud kutsub – kes sööb heeringa-kodujuustu salatit, kes aga heeringa-kodujuustu kastet. Minu jaoks on tegu kindlasti esimesega ja käe sisse on kulunud just see variant siin – lihtne, kiire ja maitsev ning boonusena jälgib pisut ka taljejoont. Kes armastab rohkem sibulat võib siin kasutada rohelise asemel ka hakitud punast või salatisibulat. Ja kergemaks ampsuks sobib see toit minu meelest päris hästi ka ilma värske kartulita ja teinekord isegi leivakatteks.
KOOSTISOSAD
- 200 g soolaheeringa fileed
- 100 g kodujuustu (4% rasvasisaldusega)
- 3 väikest kurki
- 6 redist
- 3 rohelise sibula vart
- suur peotäis hakitud tilli
serveerimiseks keedetud värsket kartulit ja leiba
JUHISED
Lõika heeringas paarisentimeetri suurusteks tükkideks. Lõika kurk pikkupidi neljaks sektoriks ja viiluta. Tee sama redisega. Sega kodujuustuga ja lisa ka hakitud roheline sibul ja till. Serveeri värske kartuli ja leivaga.
Retsept ilmus ka 28.juuli Postimees Arteris
1 kommentaar
Väga maitsev suvine toit. Olengi oma kokkamisega sinu blogisse üle kolinud, sest siin on väga loomingulised ja maitsvad retseptid. Ülejäänud toidublogijad hakkavad kahjuks juba väsima.
Muuseas, kas seda sinu supiraamatut saab veel raamatupoodidest osta või on see juba läbi müüdud?