Vahel ei ole inspiratsiooniks tarvis midagi muud peale Rootsi reisi ja kolme kilo ajakirjade. Samuti on meeldiv süüa mõne pealtnäha viisaka hotelli restoranis kohutavat õhtusööki nimega “Regular Chicken” ja tõdeda, et jah, ma siiski oskan süüa teha!
Blogardite Stockholmi reisist on mõnelpool juba osalist ülevaadet näha. Ilmselt teen väikese kokkuvõtte siia varsti isegi, seniks aga mõni väljamaa ajakirjadest inspireeritud roog.
Salat suvikõrvitsa, õuna ja ananassiga
Täiesti süüdimatu segusalat, mida võib nautida nii hooajalisel kui hooajavälisel perioodil. Sobib kenasti ka natuke eksootilisema maiguga grill-liha juurde.
Salat:
1lehtsalatipea
1 väiksem suvikõrvits
1 porgand
1 roheline õun
1/2 ananassi (värske ja küpse ananassi puudumisel on konserv täiesti mõistlik alternatiiv)
Kaste:
4 kuhjaga spl majoneesi (tee ise või võta Hellmanns)
1 tl Dijoni sinepit
1 tl valge veini äädikat
1 tl tuhksuhkrut
Peale:
Basiilikut, murulauku
Pese salat, kuivata, rebi tükkideks ja viska vaagnale või salatikaussi. Viiluta suvikõrvits pikkupidi õhukesteks viilakateks. Mandoliin või juustuviilutaja on siinkohal abiks. Samamoodi toimi eelnevalt kooritud porgandiga. Eemaldatud südamikuga õun lõika õhukesteks viiludeks. Lisa tükeldatud ananass.Viska kõik salatikaussi. Sega kokku kaste ja lisa pool sellest salatile. Sega kergelt läbi, peale viska maitserohelist, ananassi ja tripsuta veel kastet juurde.
Mugandatud Donna Hay 61. numbrist.
Grillitud sea välisfilee soja-ingveri marinaadis
Tegelikult peaks seda rooga valmistama sea sisefileega, aga valik oli poes napp ning tulemus üllatavalt hea. Antud marinaadi saab väga edukalt kasutada ka veiseliha puhul.
Vaja läheb:
ca 600-800g sea välisfileed
100ml sojakastet
3 küüslauguküünt
5 cm ingverijupp (kooritud)
1 spl seesamiõli
1 tl suhkrut
Peale: koriandrit, murulauku
Haki ingver ja küüslauk võimalikult peeneks ja sega teiste koostisainetega. Võid kõik koos ka kannmikseris ühtlaseks massiks vuristada. Puhasta välisfilee kelmetest ja lõika pikkupidi pooleks (kui kasutad sisefileed, siis ära seda tee). Vala peale marinaad ja pane 3-4 tunniks (või üleöö) külmkappi maitsestuma. Vahepeal keera liha marinaadis ringi.
Lase grill kuumaks ja kuivata liha majapidamispaberiga. Pruunista kõrgemal kuumusel igast küljest, seejärel alanda kuumust või aseta liha grillil ääre poole. Lase vaikselt kaane all ca 20 minutit küpseda, vahepeal liha keerates ja marinaadiga pintseldades.
Aseta liha ca 10 minutiks fooliumi alla rahunema, seejärel lõika viiludeks ja vala üle eraldunud lihamahladega.
Väga mitmetahuliste mugandustega ajakirja Woman&Home selle suve eriväljaandest.
2 kommentaari
No näed, mõni ajab nüüd kahe käega koriandrit näost sisse! Ilmselt Chedi kool. Tervitan!
Tervitan ka ja soovin kõiksugu head ja paremat tulevasele Põhjaka kokale! :)Koriandrifoobia on jah nüüdseks ületatud. Ainuüksi Chedit oleks siin vast patt süüdistada, aga eks peale seda hakkas toda taime vist kappi sagedamini sattuma küll.:)