Et siis mida teha kui mees on poest toonud kilo viinamarju täiesti hooajavälisel perioodil? Ma olen väga õnnelikus abielus, kuid momendid heast tahtest toodud maitsetute tomatite, hallitanud šampinjonide ja nende va viinamarjadega ajavad mind noooh ütleme, et pisut hulluks. Vaatasin ikka oma mitu päeva nõutult marjadega tõtt, kuni lõpuks võtsin jäätisemasina välja.
Tegelikult meeldivad mulle sügavkülmutatud viinamarjad niisama ka, aga siis ikka need õiged, septembri-oktoobrikuised. Praegu tuli natuke maitset timmida, kuid välja tuli täitsa põnev magustoit, mis ilmselt läheb järgmisel korral ka käiku. Eriti kui piparmünt peenral vohama hakkab ja mojitodega liiale ei taha minna. 🙂
Vaja läheb:
Kilo heledaid viinamarju
paar-kolm-neli-viis mündilehte (maitse järgi, aga siiski mõõdutundega)
2 spl sidrunimahla
vajadusel natuke vett ja suhkrut
Kuivatatud või värskeid kibuvitsa kroonlehti
Eralda viinamarjad vartest ja pese marjad hoolega puhtaks. Pane need blenderisse koos mündi ja sidrunimahlaga ning peenesta. Kui marjad on hapud, siis sulata suhkur ja vesi võrdses koguses siirupiks, vala marjasegusse ja sega korraks veel läbi. Kogus säti vastavalt marjade maitsele (1-2 spl on ilmselt täitsa piisav).
Kurna segu läbi peene sõela ja pane jäätisemasinasse.
Umbes 20 minuti pärast on sorbett valmis. Kui soovid tahedamat magustoitu, siis pane see veel tunnikeseks sügavkülma.
Kuuldavasti saab sorbetti teha ka ilma jäätisemasinata. Selleks aseta segu madala nõuga sügavkülma ja klopi kahvliga iga poole tunni tagant korralikult läbi.
Kaunista mündilehtede ja kibuvitsa kroonlehtedega. Võib kasutada ka roosi kroonlehti, aga sellisel juhul kindlasti mitte katsetada lillepoe lilledega ja nendega, kus putukamürk peal.