Selle koogi retsepti pinnisin kunagi välja kursaõelt, kui nii võib öelda, sest originaalis on tegu hoopis vaarikatega ning purugi koosneb Vilma tordipulbrist ja võist. Praktika näitab, et kasutada saab siin pea igasuguseid marju, kuid kirsid on siiski minu edetabeli eesotsas. Samuti on kook ka proua Vilmaga väga maitsev ja ooo kui nostalgiline!
Vaja läheb:
Puru
6 dl jahu
1dl suhkrut
näpuotsaga soola
150g võid
suur peotäis peeneks hakitud mandleid või siis hoopis blenderis kergelt purustatud mandlilaaste
Täidis
250g mascarponet
250g hapukoort
2 muna
ca 4 spl suhkrut (maitse järgi tegelikult)
1 tl vanillisuhkrut
ca 400g pestud ja kivideta kirsse (ikka neid õigeid ja hapusid)
Kuumuta ahi 200 c-ni.
Näpi kokku puru, kõige parem on seda teha toatemperatuurile läheneva võiga.
Võta kas harilik lahtikäiv koogivorm või siis selline, mis mahutab umbes samapalju ja määri see kergelt võiga.
Vala vormi u 3/4 purust ja säti kergelt vajutades ühtlaseks.
Sega kokku täidis ja lisa viimasena ettevaatlikult ka kirsid. Vala vormi.
Peale puista ülejäänud puru ja pista kook u 30 minutiks ahju küpsema. Valmis kook on taheda sisu ja kuldse jumega.
Enne serveerimist jahuta korralikult.
2 kommentaari
Oleme maal, kõik kohad kirsse ja lapsi täis, seega pidi ju koogi järgi proovima, ilma proua Vilmata. No ma ütlen, et üle 10 ja alla 14 aastaste suut: "täiega hea" on väga kõrge hinnang ikka!! Ja just hapude kirssidega on õige!
Oi, see on ju kohe väga suur kompliment.:) Nii tore, et meeldis (keksin ja rõõmustan)!