Jälle üks kuu möödas nagu niuhti. Meie vahva Rootsi reis on selle aja jooksul kaasblogardite poolt juba nii põhjalikult kirja pandud, et suurt midagi juurde polegi lisada. Paar fakti ja mõni eluline tähelepanek ehk ainult:
- Sel reisil hukkus üks ja raskelt sai vigastada veel nii mõnigi vihmavari.
- Jõuluõhtul oli Stockholmis soojakraade märksa rohkem kui 02.juunil, mil meiegi seda linna väisasime.
- Kõige hullem, mis saab ühe toidublogijaga toidureisil juhtuda, on toidumürgitus (olgu siis kasvõi kergekujuline). Matbaren, küll ma sinuga veel kohtun!
- Toast skagen ja Stockholm käivad kokku nagu sukk ja saabas.
- Restorani menüü võib koosneda ka kahest hinnast ja mitte ühestki toidunimetusest (Gastrologik)
- Rootslased ei valmista ainult magusat heeringat, vaid on teisi ja sõbralikumaidki variante. Tasub proovida, kui pakutakse.
- Akvavit ei ole üldse hirmus, eriti kui seda tarbida heas seltskonnas.
- Parem jõuda hiljem koju kui sõita lennukiga, millel on puudu mõni oluline mutter.
- Hea toidu väärtust mõistab paremini, kui vahel harva süüa ka üks “harilik kana”.
Tõesti kole ilm. Taamal Rootsi kokanduskuulsuse Erik Lallersdedt’i Eriks Gondolen restoran, ja-jah seesama metallkonstruktsioonist jalaga. Vaade pidavat olema seal suurepärane ja samuti ka toit. |
Sel ajal, kui ülejäänud seltskond Matbarenis õhtustas, lubas mõni endale hoopis hotellitoas valguspiltide tegemise luksust. Nordic Light hotell on aga vägagi mõnus peatuspaik. |
Üüratu valik kuivatatud tšillipipraid Urban Deli’s, neid kõiki sai koju kaasa ka toodud. |
Alati võib ettevõtte tutvustuse kirjutada ka uksele. Salta Kvarn leivapood. |
Ei ole raske arvata, kust pärineb Eurovisioonivõitjate eufooria. |
Aknakaunistus Oaxen Skafferi poekeses. |
“Regular Chicken” lennujaamahotelli restoranis |
Ülejäänud lood leiate juba märksa korralikumal kujul Marju, Katrini ja Pireti blogidest. Või siis pigem, olete kindlasti juba leidnud. Silja juurest saab lisaks ka ülihõrgu šokolaadikoogi, kladdkaka, retsepti, mida saime maitsta ka Ami hubases kodus peetud õhtusöögil.