Ja valge šokolaadiga muidugi. Selle retseptini jõudsin tänu kallitele kolleegidele, kes mulle sünnipäevaks aastajagu Jamie Oliveri kinkisid. Õnneks paberkandjal, sest tõenäoliselt hakkaks nii abielu kui kehakaalu segama, kui Jamie terve aasta vältel mu köögis muudkui vatraks ja hõrke roogasid ahjust välja laoks.
Niisiis, kommid Jamie jõulunumbrist pärit retsepti ainetel, lisasin veel peotäie kuivatatatud kirsse ja mugandasin koguseid ja koostisaineid ka pisut käepärasemaks. Kui kapis juhtub olema kuivatatud jõhvikaid, siis nendega tasuks vist samuti katsetada. Kokkuvõttes on aga tegu kergelt valmiva maiusega, mille hävitamisega ei tundu raskusi olevat ei suurtel ega väikestel. Sellest kogusest saab ca 25-30 kommi, oleneb kui suured tükid hiljem lõikad.
Vaja läheb:
200g valget šokolaadi
200g magusat kondenspiima
1 kuhjaga spl tuhksuhkrut
50g kookoshelbeid
50g kuivatatud kirsse, hakitud
Sulata valge šokolaad potis nõrgal kuumusel koos kondenspiimaga ja sega ühtlaseks. See võtab aega umbes 10 minutit või pisut vähem.
Mikserit või visplit kasutades sega hulka nüüd tuhksuhkur ja kookoshelbed. Lõpuks sega juurde veel kuivatatud ja hakitud kirsid.
Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud vormi, nii et see jääks u paari cm paksuse kihina. Mina kasutasin mingit ettejuhtuvat 15×15 cm plastkarpi.
Lase segul vähemalt 3-4 tundi taheneda. Seejärel pole muud kui lõika mass nii umbes paari-kolme sentimeetristeks kuubikuteks ja paki kinkimise tarbeks näiteks kenasti tsellofaani, pane niisama purki või otse kommivaagnale – otsa saavad igal juhul.