Inglisekeelne elderflower cordial kõlab muidugi paremini, aga asja mõtte annab ehk ka see pealkiri kuidagi edasi. Kuna brittidel on kombeks varasuvel leedripõõsad õitest paljaks nudida ja saagist endale joogipoolist valmistada, siis ei saa ka siinkõneleja kuidagi kehvem olla. Mis sellest, et põõsas alles puhta nooruke.
P.S.Kuigi vähesed retseptid seda märgivad, on leedripuu lehed, varred ja luuseemned viljades kergelt mürgised ning seega ei ole mõistlik ka õisi päris niisama suhu toppida. Leedritoitude valmistamiseks kasutatakse põhiliselt musta leedrit, mis olevat pisut leebem, oluline on aga siiski marju-õisi enne tarbimist kuumutada (frittimine, küpsetistesse lisamine ja kuuma vee pealevalamine käib kõik sinna alla) – see hävitab toksilised osakesed.