KOOSTISOSAD
- 1 purk või ca 200g keedetud ja jahutatud kikerherneid
- 3 keskmise suurusega porgandit (u 150 g)
- 0,5 tl vürtsköömneid
- 0,5 tl koriandriseemneid
- 1-2 spl tahiinit
- 1-2 küüslauguküünt
- poole sidruni mahl
- 1/4 tl suitsupaprikapulbrit
- 0,5 dl väärisoliiviõli + peale niristamiseks
- soola, pipart
- koriandri- või petersellilehti
JUHISED
Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane kergelt tükeldatud porgandid kergelt uhmerdatud vürtsköömnete ja koriandriseemenetega väikesele ahjupannile ja tirtsuta peale nii paar supilusikatäit oliiviõli kogusest. Värskete porgandite puhul ei ole koorimine tarvilik. Lisa veidi soola ja pipart . Küpseta ahjus u 20 minutit, kuni porgand on pehme. Võta ahjust ja lase jahtuda.
Vurista blenderis või saumikseri abil kikerherned, porgand koos pannijääkidega, sidrunimahl, tahiini, küüslauk ja ülejäänud õli ühtlaseks. Lisa vett, et saaksid parajalt kreemja hummuse. Seda võib kuluda kuni 1 dl ja isegi veidi peale. Maitse ja lisa vajadusel veel soola-pipart, seesamiseemnepastat, sidrunimahla vms.
Serveerimisel puista peale pisut paprikapulbrit, hakitud petersellilehti ja nirista peale oliiviõli. Juurde paku näiteks krõbedaks küpsetatud lavašši ja köögivilju.
*Retsept uuesti testitud ja fotod uuendatud märtsis 2023