Ma tegelikult ei pea end ülemäära magusalembeseks, aga vahel kisub mõni periood kohe väga koogiseks. Ilmselt pole muud teha, kui sellega leppida ja loota, et varsti tasakaalustub see soolasema kraamiga.
Need muffinid on suures osas pärit ühest Donna Hay peonumbrist, et aga tuhksuhkrust glasuuri vältida püüdsin ( valge suhkur leiab mul viimasel ajal üldse tegelikult kuidagi vähe kasutust ja seekord oli ta kapist üldse otsa saanud), siis valmisid sellised mugandatud koogid. Natuke granadilli lisasin valmis koogile ka, mis seda komplekti minu arvates päris kenasti tasakaalustab.
KOOKOSE-LAIMI MUFFINID VALGE ŠOKOLAADI JA GRANADILLIGA
(12tk)
3 munavalget
1 tl vanillisuhkrut
125 ml kookospiima
180g jahu
2tl küpsetuspulbrit
100g toasooja võid
150g pruuni roosuhkrut
1 tl riivitud laimikoort
30g kookoshelbeid
Kate:
200g valget šokolaadi
300g toasooja toorjuustu
sorts kookospiima
laimikoort
kookoshelbeid
2 granadilli
Klopi kokku munavalged, vanillisuhkur ja kookospiim. Sega köögikombainis jahu, küpsetuspulber, suhkur, laimikoor ja kookoshelbed ning lisa tükeldatud või. Kui segu on purutaoline, lisa munavalge-kookospiimasegu ja sega korralikult, kuni moodustub ühtlane tainas. Jaga tainas muffinivormidesse ja küpseta 150 kraadi juures ca 30 minutit, kuni koogi sisse torgatud tikk puhtaks jääb. Jahuta.
Katte jaoks sulata tükeldatud šokolaad vesivannil. Selleks tõsta kuumakindel kauss koos šokolaadiga keedunõule, milles lase keema paari sentimeetri jagu vett. Šokolaadinõu peab kuumenema ainult potist tuleva kuuma auru mõjul ning ei tohi poti põhja puutuda. Lase sulanud šokolaadil pisut jahtuda.
Vahusta mikseri abil toorjuust ning lisa sinna mõni supilusikatäis kookospiima, et segu muutuks pehmemaks. Sega hulka valge šokolaad.
Serveerimiseks tõsta muffinitele šokolaadi-toorjuustukreemist müts, puista peale kookoshelbeid, lisa poole teelusika jagu granadilli igale koogile ja i-le täpiks veel pisut riivitud laimikoort ka. Valmis ongi!