Kui keegi juhtub arvama, et Vannamei Viburhännak on
suhteliselt tobe nimetus ühele tiigerkrevetilaadsele isendile, siis võib too
inimene pilgu peale visata Riigi Teataja Kalandustoodete liikide tootenimetusteloetelule. Peale selliste õnnetute kalandustoodete märkamist
nagu tülka, klõkats, kolmnurk-krabi,
liftahven ja lõunakongrio tundub see üsna väärikas. Samast dokumendist selgub ka, et merikuradit, kellel on nimega minu arvates
väga vedanud, võib muide kutsuda ka õngitsejaks. „Palun mulle üks priskem õngitseja,“ ei kõla ka just väga peenelt, eks ole.
suhteliselt tobe nimetus ühele tiigerkrevetilaadsele isendile, siis võib too
inimene pilgu peale visata Riigi Teataja Kalandustoodete liikide tootenimetusteloetelule. Peale selliste õnnetute kalandustoodete märkamist
nagu tülka, klõkats, kolmnurk-krabi,
liftahven ja lõunakongrio tundub see üsna väärikas. Samast dokumendist selgub ka, et merikuradit, kellel on nimega minu arvates
väga vedanud, võib muide kutsuda ka õngitsejaks. „Palun mulle üks priskem õngitseja,“ ei kõla ka just väga peenelt, eks ole.
Maxima kalaletist leitud krevetid said igatahes täitsa
maitsvad, olenemata sellest, et peaaegu kilo neid va viburhännakuid läks maksma vaid kummalised 3.50. Allpooltoodud marinaadi jaoks võiks muidugi kasutada suitsutatud paprikat, mida mina käin ostmas näiteks Marks
&Spenceri toiduosakonnast, aga ilmselt on see saadaval veel nii mõneski hästi varustatud
kauplusest. Tavaline paprikapulber ajab ilmselt ka asja ära, kuid siis võiks seda panna juba poole rohkem ning ega päris sama see tulemus ei saa.
maitsvad, olenemata sellest, et peaaegu kilo neid va viburhännakuid läks maksma vaid kummalised 3.50. Allpooltoodud marinaadi jaoks võiks muidugi kasutada suitsutatud paprikat, mida mina käin ostmas näiteks Marks
&Spenceri toiduosakonnast, aga ilmselt on see saadaval veel nii mõneski hästi varustatud
kauplusest. Tavaline paprikapulber ajab ilmselt ka asja ära, kuid siis võiks seda panna juba poole rohkem ning ega päris sama see tulemus ei saa.
GRILLITUD KREVETID VÄIKESE VÜRTSIGA
kahele
pool kilo tooreid krevette
Marinaad:
2sl
oliiviõli
oliiviõli
1tl
tšillihelbeid
tšillihelbeid
0,5tl
suitsutatud paprikapulbrit
suitsutatud paprikapulbrit
3
küüslauguküünt, pressitud või peeneks hakitud
küüslauguküünt, pressitud või peeneks hakitud
Julge sorts
sidrunimahla ja 1tl riivitud sidrunikoort
sidrunimahla ja 1tl riivitud sidrunikoort
2 sl hakitud
värsket peterselli
värsket peterselli
1tl meresoola
Sega keskmist mõõtu kausis kokku marinaad ja lisa krevetid.
Sega läbi ja lase u 15-20 minutit maitsestuda. Küpseta keskmiselt kuumal
grillil mõlemalt poolt u 1 minut ja serveeri kohe sidrunilõikude ning lisapeotäie
hakitud peterselliga.
Sega läbi ja lase u 15-20 minutit maitsestuda. Küpseta keskmiselt kuumal
grillil mõlemalt poolt u 1 minut ja serveeri kohe sidrunilõikude ning lisapeotäie
hakitud peterselliga.
2 kommentaari
Väga huvitav toit.
Mmm… tundub maitsev. Proovin täna õhtul! Aitäh retsepti eest 🙂