Kausist smuutit süüa on sama tore kui seda kõrrega klaasist lonksata. Võib öelda, et ehk pisut toredamgi, sest kui peale puistata uhkelt kattematerjali, saab nii kokku täiesti korraliku eine.
Teadagi on kasulik smuuti sisse panna rohelist, mida praegu peenraäärtes küllaga. Enamasti määrib see lisand, olgu siis naat või viisakam spinat vähemalt minu meelest joogi aga ebamääraselt tuhmiks või laenab mingit kummlist tooni, mis kokkuvõttes välimust komplimente teenima ei pane. Seepärast nägin siinse smuuti puhul lausa kaks korda olematut vaeva ja kokku sai päris korralik topeltsmuuti, mis sisaldab topeltkoguses kasulikku kraami ja on sobivalt värviline hea tujuga päeva alustamiseks.
Smuuti sisse läksid mul nii värskelt tärganud naadid kui juba ammu sügavkülmas kibelevad mustikad-maasikad. Ehk siis uut ja vana. Kasutada võib muidugi ka värskeid marju, kuid siis võiks lisada smuutile veel mõned jääkuubikud (või marjad kergelt külmutada), sest külmalt on see jook-söök siiski maitsvam. Katte osas võib võtta vabad käed. Mina kasutasin seda, mis kapis parasjagu olema juhtus ja mis tundus sisuga pisutki haakuvat. Soovi korral võib aga selle pisut paksema smuuti peale laduda seemneid, mandlilaaste, kookoshelbeid, värskeid marju-puuvilju, müslit jms. Õietolm, mis niisama süües päris vänge on, sobib siia samuti väga hästi ja annab ühe korraliku energiasüsti veel pealekauba.
Marjasmuuti:
1 banaan, tükeldatud
8 külmutatud maasikat
1 dl külmutatud mustikaid
1 dl kookospiima
1 -1,5 dl vett
Naadismuuti:
1 avokaado viljaliha
peotäis noori naadilehti
0,5 väiksemat õuna, tükeldatud
sorts mahla sidrunist
u 2 dl vett
Peale:
2 sl õietolmu
2 sl seemnesegu
2 sl röstitud kookoshelbeid
0,5 banaani
Surista blenderis valmis marjasmuuti, vajadusel lisa vett, kuid pea meeles, et kausismuuti peabki jääma pisut tahedam. Jaga valmis segu kaussidesse. Loputa nõu ja valmista nüüd avokaado-naadismuuti. Vala see marjasmuuti kõrvale ja tasanda pindu lusikaseljaga. Puista peale kate ja asu sööma.