BROKOLIRIIS KANAFILEE, SEENTE JA AVOKAADOGA
kahele
500 g brokolit (1 keskmine brokolipea)
2 küüslauguküünt
2 kanafileed
100 g pruune šampinjone
sorts sidrunimahla
1 avokaado
peotäis basiilikulehti
peotäis rediseidusid
killuke võid
oliiviõli
soola, pipart
Tahiini-jogurtikaste:
1 sl tahiinit
4 sl Kreeka jogurtit
sorts sidrunimahla
soola-pipart
Maitsesta kanafileed soola-pipraga ja kuumuta ahi 250 kraadini. Sega kastmekoostisainetest valmis kaste.
Tükelda brokoli kergelt ja töötle köögikombaini lõiketera abil peeneks riisilaadseks puruks. Parem on seda teha paaris-kolmes jaos. Laota “riis” küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja sega sekka hakitud või pressitud küüslauk, paar supilusikatäit õli ja sool-pipar. Küpseta u 10 minutit ja sega vahepeal.
Samal ajal aja pliidil pann kuumaks, lisa killuke võid ja sorts õli ning kanafileed. Kata pann kaanega, alanda pisut kuumust ja küpseta kana 5 minutit. Keera fileed ringi ja küpseta kaanega kaetult veel 5 minutit. Tõsta fileed pannilt, kata fooliumiga ja lase lihal pisut puhata.
Samal ajal kui kana puhkab, prae pannil viilutatud seened nii minuti jooksul kergelt läbi. Lisa sorts sidrunimahla ja maitsesta kergelt soola-pipraga. Eemalda avokaadolt koor ja kivi ning lõika viljaliha sektoriteks
Jaga brokoli taldrikutesse, tõsta peale viilutatud kanafileed, seened ja avokaadosektorid. Puista peale basiilikulehti ja rediseidandeid ning serveeri koos tahiinikastmega.