“Kirssidega, kõigile!” nagu ütleb Kingpool. Aga ükskõik, kas soovid tänase päeva puhul lasta valla oma sisemise Naksitralli või veeta seda pisut romantilisemal lainel, siis see kook siin vahet ei tee. Tegelikult võib seda süüa ka uhkes üksinduses või hoopis mõnel muul päeval.
Selle on kakaosema purukoogiversiooni vahekihiks on pehme šokolaadine täidis ja kirsid. Jälle purukook, võib mõni nüüd öelda, aga mulle lihtsalt purukoogid väga meeldivad ja sinna ei saa keegi midagi parata. Šokolaadi, kui sellist tegelikult aga koogi jaoks tarvis ei lähe, nii et tegu on ühe paraja petuskeemiga – aga sellise päris maitsva ja kiirega. Ning siin võib ilmselt kasutada ka mõnda muud pähkli-šokolaadivõiet, aga mina tegin praegu katseid just selle, võib vist öelda, kõige levinumaga.
Kaunist sõbra- või valentinipäeva kõigile ja püüdke siis ikka ilusaid salakirju ka saata! Kas siis teistele või miks mitte ka iseendale nagu seda tegi Muhv. Mõne aasta pärast on kindlasti vahva lugeda.
KOOSTISOSAD
- Põhi ja kate:
- 50 g röstitud ja kooritud sarapuupähkleid
- 50 g (u1dl) täistera kaerajahu
- 150 g (u 2 dl) nisujahu
- 130 g võid
- näpuotsaga meresoola
- 2 sl kakaopulbrit (100%)
- 75 g tumedat muscovado suhkrut
- Täidis:
- 200 g Nutellat (või proovi mõnda muud pähkli-šokolaadivõiet)
- 3 muna
- 160 g külmutatud kirsse
- 1 tl maisitärklist
JUHISED
Purusta pähklid köögikombainis keskmise jämedusega tükkideks. Lisa jahud, suhkur-sool ja külm hakitud või ning töötle veel veidi, kuid vaid niipalju, et segu jääks sõmer. Teine võimalus on hakkida pähklid ja näppida tainas käsitsi pudiseks.
Suru kolmveerand segust tihke ühtlase kihina 22 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja külgedele. Kuumuta Nutellat kergelt mikrolaineahjus või vesivannil (eraldi nõuga potis keeva vee kohal), kuni see muutub vedelamaks ja paremini segatavaks. Lisa kas korralikult vispliga kloppides või käsimikserit kasutades ükshaaval munad. Vala saadud segu pirukavormi. Sega kirsid tärklisega ja kukuta väikeste vahedega pirukale, nii et pirukapind saaks kirssidega kenasti kaetud, kuid šokolaadisegule jääks ka ruumi. Pudista koogile järelejäänud purusegu ja küpseta 180-kraadise ahju keskmises osas 25-30 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda – nii taheneb ka sisu paremini. Serveeri niisamuti või paku juurde näiteks šokolaadisäbrulist stracciatella-jäätist.
4 kommentaari
Või kogus on jäänud retseptis märkimata:)
Aitäh, Kaie! Tõepoolest on see või kuidagi nimekirjast välja jäänud. 130 grammi läheb seda tarvis. Retseptis ka nüüd parandus sees.
“Nutella pirukas” osutus hitiks, aitäh retsepti eest 🙂 Nisujahu asendasin toortatrajahuga ja muscovado suhkru palmisuhkruga, aga muus osas olin retseptitruu.
Oi, kui tore! Nutella pirukas kõlab väga toredasti! 😀 Ja toortatrajahu on väga hea mõte, proovin ise ka järgmisel korral.