Saan aru, et sipelgapesakook on juba aegade algusest olnud mõne pere kaaslaseks, aga mina jõudsin selleni küll alles üsna hiljaaegu. Selline kummaline kook, mille valmistamine võtab aega alla kümne minuti ja täpselt sama kiirelt pistetakse see küll meil muidugi ka pintslisse. Vahepeal peab lihtsalt veidi ootama, kuni kuhi külmikus maitsestub. Emadepäevaks on see aga tõenäoliselt üks parimaid koogivariante üldse, sest sellega saab hakkama küll absoluutselt igaüks ning ühtmoodi lõbus on nii valmistamine kui söömine.
Küpsised võib muidugi ka ise küpsetada ja taina enne läbi hakklihamasina ajada, nagu vanemad retseptid sipelgapesa puhul ette näevad, aga väike kiirpõige on siin minu meelest küll igati õigustatud – selle võrra ongi pärast rohkem aega pärast kooki üks pikem jalutuskäik teha, sest rammusat kraami selles ampsus on. Mulle meeldib kasutada just nii tumedaid kui heledaid küpsiseid, sest nii saab toreda kontrasti nii mustrisse kui maitsesse. Ja retsept sai tehtud Selga küpsistega just seepärast, et nende küpsiste struktuur on võrreldes teiste vormiküpsistega muredam, mis siinsele koogile ainult head teeb. Konjaki lisamine on vabatahtlik, kuid soovituslik. 🙂
Rõõmsat emadepäeva ja palju päikest!
KOOSTISOSAD
- 2 pakki heledaid vormiküpsiseid (kasutasin Selga kondenspiimamaitselisi küpsiseid)
- 1 pakk šokolaadi vormiküpsiseid (kasutasin Selga šokolaadimaitselisi küpsiseid)
- 100 g toasooja võid
- 100 g toasooja maitsestamata toorjuustu
- u 400 g karamelliseeritud magusat kondenspiima
- 1-2 sl konjakit (soovi korral)
- u 30 g tumedat šokolaadi
JUHISED
Purusta küpsised köögikombainis või pista kilekotti ja tambi pudrunuia või tainarulli abil väikesteks tükkideks. Vahusta mikseri abil või, toorjuust ja kondenspiim ühtlaseks kreemjaks massiks ning lisa vahustades ka konjak, kui seda kasutad. Sega küpsisepuru saadud kreemiga korralikult läbi ja tõsta kuhjana taldrikule või serveerimisalusele. Riivi peale tume šokolaad ja jäta külmikusse vähemalt neljaks tunniks või üle öö tahenema.
Retsept valmis Selgaga koostöös ja selle (ning veel mõne) leiab ka Selga Estonia instagramist ning FB-lehelt.
2 kommentaari
Ausalt öeldes parem kui poe omad! Ülimaitsev
Oi, rõõm kuulda! Aitäh, Helle!