Tuleb välja, et täna on rahvusvaheline biskviitkoogipäev. Seoses sellega meenus mulle kohe üks postitamata tort ja kuna suvi VEEL siiski kestab, tundub igati paslik (loe:viimane aeg) see siia nüüd üles riputada. Marjahooaeg tundub siiski kestvat seekord jõuludeni või vähemalt oktoobrikuuni välja, sest kui eelmisel aastal olid korvid selleks ajaks juba õunu täis, rassin praegu juba mitmendat päeva alles sõstrapõõsastes. Ja kodumaiseid maasikaid leiab vähemasti turult veel siiani.
Niisiis, head biskviitkoogipäeva! Ja lubagem endale siis üks tükike kooki selle ülemaailmse sündmuse puhul – kui küpsetamist ette ei jõua võtta, siis mõnda toredasse kohvikusse tasub täna ikka põigata.:)
SUVINE MARJATORT MANDLIBISKVIIDI, MASCARPONE JA VALGE ŠOKOLAADIGA
Kaheksale
Põhi:
8 muna
8 sl
rafineerimata roosuhkrut (Dansukker)
rafineerimata roosuhkrut (Dansukker)
4 sl
mandlijahu
mandlijahu
4 sl
kartulitärklist
kartulitärklist
2 tl
küpsetuspulbrit
küpsetuspulbrit
0,5 sidruni
riivitud koor
riivitud koor
Täidis ja
kate:
kate:
500 g
mascarponet
mascarponet
3 dl
vahukoort
vahukoort
100 g valget
šokolaadi
šokolaadi
1 sl
riivitud sidrunikoort
riivitud sidrunikoort
1 sl
vanillisuhkrut (Dansukker)
vanillisuhkrut (Dansukker)
300 + 200g
maasikate ja mustade sõstarde segu (sobivad ka vaarikad ja mustikad, ainult mustsõstrad vms, jälgi siis ainult suhkrukogust pingsamalt ja lisa seda hapumate marjade ja soovi korral pisut rohkem)
maasikate ja mustade sõstarde segu (sobivad ka vaarikad ja mustikad, ainult mustsõstrad vms, jälgi siis ainult suhkrukogust pingsamalt ja lisa seda hapumate marjade ja soovi korral pisut rohkem)
4-5 sl
suhkrut (Dansukker)
suhkrut (Dansukker)
sorts
sidrunimahla
sidrunimahla
2-3 sl
apelsinilikööri (nt. Cointreau)
apelsinilikööri (nt. Cointreau)
1 sl
tuhksuhkrut (Dansukker)
tuhksuhkrut (Dansukker)
Lisaks:
värskeid marju, kibuvitsa- või (pritsimata!) aiaroosiõisi
värskeid marju, kibuvitsa- või (pritsimata!) aiaroosiõisi
Vahusta munad
koos suhkruga tugevaks vahuks. Sega kokku tärklis, mandlijahu ja küpsetuspulber
ning lisa ettevaatlikult segades munavahule koos riivitud sidrunikoorega. Jaga
tainas kahte 20 cm läbimõõduga koogivormi, mis on eelnevalt rasvainega määritud
ja kergelt tärklisega üle puistatud. Küpseta koogipõhju 200 kraadises ahjus u
20 minutit. Kui need hakkavad küpsetuse lõpufaasis liialt tumenema, alanda
veidi kuumust. Jahuta koogipõhjad vormides tagurpidi küpsetusrestile tõstetult
– nii ei vaju põhi liialt kokku. Lõika mõlemad jahtunud koogipõhjad kaheks
võrdseks kihiks.
koos suhkruga tugevaks vahuks. Sega kokku tärklis, mandlijahu ja küpsetuspulber
ning lisa ettevaatlikult segades munavahule koos riivitud sidrunikoorega. Jaga
tainas kahte 20 cm läbimõõduga koogivormi, mis on eelnevalt rasvainega määritud
ja kergelt tärklisega üle puistatud. Küpseta koogipõhju 200 kraadises ahjus u
20 minutit. Kui need hakkavad küpsetuse lõpufaasis liialt tumenema, alanda
veidi kuumust. Jahuta koogipõhjad vormides tagurpidi küpsetusrestile tõstetult
– nii ei vaju põhi liialt kokku. Lõika mõlemad jahtunud koogipõhjad kaheks
võrdseks kihiks.
Hõõru 300 g
marju koos suhkruga vedelamaks massiks, lisa sidrunimahl ja liköör. Sulata
šokolaad vesivannil, vahusta vahukoor koos mascarponega ja lisa kergelt
jahtunud šokolaad, riivitud sidrunikoor ja vanillisuhkur.
marju koos suhkruga vedelamaks massiks, lisa sidrunimahl ja liköör. Sulata
šokolaad vesivannil, vahusta vahukoor koos mascarponega ja lisa kergelt
jahtunud šokolaad, riivitud sidrunikoor ja vanillisuhkur.
Tõsta
alumine põhjatükk serveerimisalusele, immuta vedela marjaseguga, tõsta peale
mascarponesegu ja kata tükeldatud marjadega, korda sama kõikide kihtidega. Kata
kook üle jäänud mascarponeseguga ja lase külmikus vähemalt paar tundi, soovitavalt
üle öö seista. Serveerimisel püreesta üle jäänud marjasegu ja pressi läbi
sõela. Kaunista kook marjade ja kibuvitsaõitega, vala peale saadud marjakaste
ning puista lõpetuseks üle veel tuhksuhkruga.
alumine põhjatükk serveerimisalusele, immuta vedela marjaseguga, tõsta peale
mascarponesegu ja kata tükeldatud marjadega, korda sama kõikide kihtidega. Kata
kook üle jäänud mascarponeseguga ja lase külmikus vähemalt paar tundi, soovitavalt
üle öö seista. Serveerimisel püreesta üle jäänud marjasegu ja pressi läbi
sõela. Kaunista kook marjade ja kibuvitsaõitega, vala peale saadud marjakaste
ning puista lõpetuseks üle veel tuhksuhkruga.
* Retsept valmis koostöös d-kokaraamatuga
1 kommentaar
Super maitsev. Soovitan seda retsepti kõigile 🙂