Suvikõrvitsauputuse korral aitab küll vist ainult üks suuremat sorti suvikõrvitsadieet, mis näeb välja nii, et iga toidu sisse tuleb pista nii palju suvikõrvitsat kui vähegi võimalik. Päris tihti võib juhtuda, et need toidud ka väga maitsvad saavad. Suvikõrvitsasse keeratud kanavardad pole siinkohal erandiks, sest lisaks teistmoodi väljanägemisele, hoiab kõrvits kana mahlase ning peab kinni ka enamiku riivjuustust, mis muidu hea meelega grillile plehku paneks. Ja kui suvikõrvitsaviile juhtub üle jääma, siis need on ka toorest peast maitsvad salatilisandid. Eriti, kui tegu on sellise väiksemapoolsema kõrvitsaisendiga.
ÜRDIMARINAADIS KANA SUVIKÕRVITSA JA PARMESANIGA
500g kana
kintsuliha
kintsuliha
5sl
külmpressi-oliiviõli
külmpressi-oliiviõli
2
küüslauguküünt, pressitud
küüslauguküünt, pressitud
1tl
meresoola
meresoola
0,5 tl musta
pipart
pipart
peotäis
värsket hakitud ürdisegu (nt.petersell,
pune, tüümian)
värsket hakitud ürdisegu (nt.petersell,
pune, tüümian)
1tl riivitud
sidrunikoort ja sorts sidrunimahla
sidrunikoort ja sorts sidrunimahla
50g riivitud
Parmesani
Parmesani
1 keskmise
suurusega suvikõrvits
suurusega suvikõrvits
Sega kokku
4sl õli, ürdid, sool, pipar, küüslauk ja sidruni koor ning –mahl. Lõika liha u
4cm läbimõõduga tükkideks, pane marinaadi ja sega korralikult läbi. Lase paar
tundi maitsestuda.
4sl õli, ürdid, sool, pipar, küüslauk ja sidruni koor ning –mahl. Lõika liha u
4cm läbimõõduga tükkideks, pane marinaadi ja sega korralikult läbi. Lase paar
tundi maitsestuda.
Tõmba
suvikõrvitsast köögiviljakoorijaga õhukesed viilud, piserda need õliga ja
pigista peale pisut sidrunimahla. Veereta kanatükke riivjuustus ning keera
seejärel iga tüki ümber suvikõrvitsaviil. Aja lihatükid kolme-neljakaupa
vardasse (kui kasutad puuvardaid, leota neid eelnevalt u 30 minutit). Pintselda suvikõrvitsa-kanarulle pealt veel
õliga ja küpseta üpris madalal kuumusel mõlemalt poolt ca 10 minutit, kuni liha
on kena ja kuldpruun. Pööramisel ole ettevaatlik ja vajadusel kasuta grill-labidat. Serveeri kanavardaid värske salati ja sidruniviiludega.
suvikõrvitsast köögiviljakoorijaga õhukesed viilud, piserda need õliga ja
pigista peale pisut sidrunimahla. Veereta kanatükke riivjuustus ning keera
seejärel iga tüki ümber suvikõrvitsaviil. Aja lihatükid kolme-neljakaupa
vardasse (kui kasutad puuvardaid, leota neid eelnevalt u 30 minutit). Pintselda suvikõrvitsa-kanarulle pealt veel
õliga ja küpseta üpris madalal kuumusel mõlemalt poolt ca 10 minutit, kuni liha
on kena ja kuldpruun. Pööramisel ole ettevaatlik ja vajadusel kasuta grill-labidat. Serveeri kanavardaid värske salati ja sidruniviiludega.
*Retsept ilmus ka 20.juuni Arteris